»

OCZ predstavil nove Vertexe

Fudzilla - Na cenikih nekaterih evropskih prodajaln so že dlje časa, a šele konec preteklega tedna je OCZ uradno izdal novo družino svojih polprevodniških pogonov Vertex 2, ki imajo krmilnik Sandforce SF-1500.

Vertex 2 Pro uporablja bliskovne čipe z večnivojskimi celicami (angl. MLC NAND flash), medtem ko ima Vertex 2 EX enonivojske (angl. SLC NAND). To pomeni, da je slednji dražji in hitrejši. Oba sta na voljo v različici s priključkom SATA ali SAS. Imata podporo za TRIM, odpravljanje napak ECC in šifriranje. Deklarirana hitrost zapisovanja je 275 MB/s, branja pa 285 MB/s.

Vertex 2 Pro bo na voljo s kapacitetami 50, 100, 200 in 400 GB, pri čemer stane najmanjša verzija 400 evrov. Vertex 2 EX je na voljo v...

39 komentarjev

OCZ z novimi pomnilniškimi moduli

X-Bit Labs - OCZ je napovedal izid novih navijalskih pomnilniških modulov za prenosne računalnike, ki bodo iz njih pomagali iztisniti še zadnje hertze moči. Posebej so ponosni na podporo Intelovi tehnologiji Extreme Memory Profiles (XMP), ki je v svetu namiznikov nekaj vsakdanjega, v prenosnem svetu pa je redkejša. Predstavljeni moduli OCZ DDR3 PC3-8500 bodo na voljo kot posamezni 2 GB ali v štirigigabajtnem paketu. Za delovanje potrebujejo 1,6 V napetosti, njihove latence pa pri hitrosti 1066 MHz znašajo CL6 6-6-16. Podatkov o ceni še ni, garancija pa je kot običajno doživljenjska. Klik, klik!

0 komentarjev

Kingston naznanil DDR3 spominski modul z dosedaj najnižjo CAS zakasnitvijo

Daily Tech - Podjetje Kingston je danes obelodanilo, da so proizvedli DDR3 Hyper X pomnilniški modul, ki se ponaša z ultra nizkimi zakasnitvami. Delovni takt novih HyperX modulov bi naj znašal vse do 1375 MHz, pri čemer bi naj CAS zakasnitev obdržali pri (za DDR3) precej nizki vrednosti 5.



Kingston ponuja nove module v dveh različicah - kot samostojno 1 GB ploščico ali kot 2 x 1 GB dvokanalni paket. Za samostojni modul (KHX11000D3UL/1G) so pri Kingstonu predlagali ceno okoli 400 $, za dvokanalni kit (KHX11000D3ULK2/2G) pa 800 $.

DDR3 je torej neizpodbitno tukaj, le korak od običajnega namiznega računalnika. Ali bo v primerjavi z DDR2 predstavljal revolucijo ali zgolj malenkostni evolucijski premik, pa so poskušali...

25 komentarjev

Veliki test pomnilnika DDR2 za zahtevne uporabnike

Tom's Hardware - Ob bližajoči se prelomnici, prehodu na pomnilnik DDR3, se zgodovina ponavlja. Ko smo prvi DDR zamenjali za drugega, le-ta kljub višjim nazivnim frekvencam zaradi drugih razlogov (predvsem višjih zakasnitev) ni dosegal zmogljivosti starejše generacije. Tisti, ki potrebujejo maksimalne zmogljivosti in jih naložba v prihodnost ne zanima pretirano, bodo tako ostali pri pomnilniku DDR2, in ravno zanje so na THG spisali test nekaterih trenutno najboljših palčk omenjenega tipa.

Med sabo so se pomerili G.skill, Corsair, OCZ in Patriot, ki je tudi zmagal, a opisovalci nad pridobitvijo performans, ki jo nudi dražji...

3 komentarji

Veliki test DDR2 pomnilnika

Slo-Tech - Takoimenovani roundup testi, v katerih preizkuševalci v enakih pogojih primerjajo enake proizvode različnih znamk, so eni najbolj dobrodošlih in so v veliko pomoč pri morebitnem nakupu. Pri TweakTown so se lotili testiranja trenutno zelo aktualnega hardvera, DDR2 pomnilnika, da bi našli tiste izdelke, ki so najbolj prijazni navijalcem. V vzporednem testu so se znašle pomnilniške palčke devetih prestižnih izdelovalcev, zmagovalca pa boste morali odkriti kar sami in to z branjem testa.

15 komentarjev

Crossfire spominski moduli iz OCZ-ja

Slo-Tech - ATi je v povezavi z enim bolj znanih proizvajalcev računalniškega spomina višjega razreda, OCZ-jem, izdal posebno serijo DDR2 modulov, ki se od običajnih OCZ-jevih produktov ločijo po značilni ATi-jevi rdeči barvi hladilnih reber in Crossfire logom na sredini. Palčke so testirane za popolno kompatibilnost s paralelno delujočimi grafičnimi karticami kanadskega proizvajalca, na voljo so posamezni kosi (1 GB) ali za dvokanalno delovanje testirani kompleti (2 GB), tiktakajo pa s timingi 4-4-4 pri 667 megahercih. Pridružujemo se DailyTech-u, ki v svoji novici komentira, da je slednji podatek čuden -- sodobne AM2 platforme namreč uporabljajo hitrejši, 800-megaherčen...

9 komentarjev

OCZ predstavil 1100 MHz DDR2

X-Bit Labs - Kot poročata Hartware in X-Bit Labs, je vodilni proizvajalec pomnilnika OCZ Technology Group najavil trenutno najhitrejše DDR2-pomnilniške module na svetu, ki bodo tiktakali s kar 1100 MHz in zakasnitvami CL5 6-6-15. Pod imenom OCZ PC2-8800 Gold Edition bodo na voljo v paketih dveh gigabajtnih palčk, torej za dvokanalno tehnologijo, in tudi samostojno. Omeniti velja, da za delovanje potrebujejo 2,2 V napetosti (DDR2-standard znaša 1,8 V), ki jo lahko zvišamo do 2,4 V, ne da bi uničili doživljenjsko garancijo.

16 komentarjev

Geil s še hitrejšim pomnilnikom

X-Bit Labs - Pri X-Bit Labs poročajo, da je pomnilniški gigant Geil včeraj napovedal nove pomnilniške module z zakasnitvijo (latency) samo CL1,5, ki bodo uradno predstavljeni na prihajajočem Computexu v Taipeiu. Geil ni razkril mnogo, potrdili so le, da bodo novi moduli delovali pri frekvenci 400 MHz in bodo tako prvi tipa PC3200 s podporo CL1,5. Dosedanji najhitrejši modeli so podpirali zgolj CL2,0. Datuma dobavljivosti in cene še niso podali.

10 komentarjev

DDR500?

X-Bit Labs - Kljub temu, da je enokanalni DDR pomnilnik počasi že v zatonu, izpodriva ga namreč dvokanalni, ki ne potrebuje takšnih blaznih taktov, nekatera podjetja še vedno izdajajo nove in nove module. OCZ Technology Group je tako včeraj objavil dobavljivost 466 ter 500 MHz DDR modulov tipa EL (enhanced latency). O ostalih karakteristikah kot so CAS, RAS in druge, zaenkrat še molčijo, prav tako pa je tudi cena še vedno zavita v skrivnost. Klik!

0 komentarjev