»

Uporaben test

OC Prices - Večkrat je že kdo na Forumu vprašal, ali naj kupi KyroII ali MX400. Vsaka od kartic ima namreč funkcijo, ki je druga nima. Kyro II ima TBR (Tile Based Rednering), MX400 (GeForce2 MX400) pa T&L (Transform & Lighting)enoto.
Kar se pri OcPrices vaše dileme zavedajo, so tu pripravili test Hercules 3D Prophet 4500 proti Abit Siluro MX400. Test je res temeljit, ker se posvetijo tudi pakiranju kartic in "bundlu", ki ga kupec dobi zraven. Kartici so stestirali v 3DMark 2000, 3DMark 2001, VillageMark 1.17, Vulpine GLMark v1.1p, Quake 3 Arena in Serious Samu. Njihova ugotovitev je, da če imate denar in si želite dobro kartico, kupite Propheta 4500. Če pa ste na "budgetu" in vam hitrost ne predstavlja najpomembnejše vloge, kupite Abit-ovo MX400. Zakaj Abitovo? Ker je cena zelo konkurenčna, ker se kartica dobro navija in ker ji je za zaupati.

1 komentar

Prophet 4500

Slo-Tech - Naslednjo novico je spisal mlavar in, ker mi je bila všeč, sem vam jo kar prekopiral. O Kyru II torej pravi:
Kljub dominanci Nvidie na trgu 3D čipovja, se tu pa tam pojavi produkt, ki preseneti. Že prvi Kyro je bil pravo presenečenje in čeprav ni bil med najboljšimi na razpolago, je kazal zanimive karakteristike, na primer nov rendering sistem, ki so ga razvili pri PowerVR. KyroII pa je še izboljšana verzija in poraja se vprašanje, če lahko konkurira Geforce 2. Pa si najprej poglejmo izboljšave Kyro II glede na primarni Kyro. Core clock in tudi RAM clock so iz originalnih 125MHZ dvignili na 175MHZ, z 0,18 mikronsko tehnologijo pa so zagotovili manjše pregrevanje. Procesiranje se zato iz 250 Mpixels/sec povzdigne na 350Mpix/sec in tudi RAMDAC iz 270MHZ poskoči na 300MHZ. Odsotnost DDR RAM-a se zdi malce nesmiselna, vendar pa Tile Based Rendering nadomesti vse pomanjkljivosti in izkoristi RAM do maksimuma. Tile Based Rendering izboljša zmogljivost grafične kartice tako, da narekuje...

9 komentarjev

Test Kyra II

Hardware Avenue - Ker bo Kyro II izšel 16. maja, je dobro vedeti, če se ga bo splačalo kupiti. Tukaj vam bodo na to vprašanje tudi odgovorili. Meni se je test zdel zelo zanimiv. Prvič sem videl, da je nekdo uporabil Serious Sam-a uporabil za testiranje kartice. Ja, stare kartice že, ampak nove? To pomeni, da se je SS res prijel kot testirno orodje. Seveda so testi še v 3DMark2001 in Q3. Ampak najbolj zanimiv je seveda SS-ov.
Na testu je, končno, bila kartica in ne tehnologija Kyra II. Testirali so torej Hercules-ov Prophet 4500, ki se ponaša s Kyro II čipom. Ugotovili so, da ima zelo dobre 32bit-ne barve, da je najboljša izbira v kategoriji cena/vrednost, da je 64MB dobra izbira (v primerjavi z 32MB), da ima zelo dober FSAA pogon in seveda, da je PowerVR's Tile Based Rendering zelo dober in uporaben kos tehnologije. Slabo pa je, da nima T&L enote, da je v DirectX-u malo pačasnejša in da ima slabe navijaške sposobnosti. Končna ocena je bila 7.5 točke od 10. ...

11 komentarjev

Kyro II

Acid Hardware - Herculesova enota Kyro II, ki bo nosila ime Hercules 3D Prophet 4500, se je kot preizkusna različica znašla pri Acid Hardware. Primerjali so ga z njegovim cenovnim ter sposobnostnim konkurentom, Geforceom II MX. Tukaj je v večini testov zmagal Kyro, zelo je pa pohvaljena njegova FSAA enota. Kot že vemo, Kyro II podpira Tile-Based Rendering, oziroma bolj znano HSR (hidden surface removal, odstranjevanje skritih površin). Ker je ta opcija od prvotnega Kyra napredovala, ni vrag, da ne bomo hardverske podpore temu ugledali še v kakšni drugi družini grafičnih kartic. Torej, test je na voljo, preberite si ga. Pozorni bodite pa na to, da je kartica še vedno v testni fazi. Na prodajnih policah naj bi bila na voljo sredi maja.

0 komentarjev

Kyro II

hardCOREware - Testov Kyra II se je na internetu pojavilo že kar nekaj. Tule je še eden, tokrat iz HardCOREwarea, kjer se ubadajo s Kyrom bolj iz teoretičnega zornega kota. Kyro II ponuja novo tehnologijo tile-based rendering, ki je nekaj podobnega, kot je bil HSR (Hidden surface removal) pri 3dfxovih karticah, le da je pri Kyru to strojno podprto. Učinek tile-based renderinga je izrisovanje le tistih delov slike, ki so tudi dejansko prikazani na zaslonu. Kyro to doseže z določanjem trikotnikov, ki so v ospredju. Tiste, katerih se ne vidi, pa spusti in kasneje nanje tudi ne lepi tekstur ter jih ne osvetljuje. Naslednja svetla stran Kyra je (za razliko od GeForce MXa), da vse dela v 32 bitnih barvah, tako da se uporaba samo 16 bitnih barv ne izplača. Kyro podpira tudi Environmental Bumb Mapping, ki sliko, če to igra podpira, močno izboljša... pa saj veste, kaj je to. Številsko je Kyro na pogled zelo boga kartica, saj zmore le 230 Mpixlov in Mtexlov na sekundo (Geforce 2 MX 350Mpx/s, 700Mtx/s), a...

12 komentarjev

Hercules-ov odgovor Nvidi-i

3DGPU - Se spomnite luni-jeve novice o tem, kako Nvidi-a razpošilja okoli .pdf datoteko v kateri blati vse Kyro/Kyro II proizvode? Se? Dobro.
Danes je proizvajalec Kyro/Kyro II kartic, Hercules, odgovoril Nvidi-i. Njegov odgovor? Prav je, da jih je strah. Prophet 4500 bo super kartica!
Zdi se mi, da to stvari precej zakomplicira. Hercules je namreč proizvajalec zelo dobrega slovesa, ki izdeluje oboje, Kyro in GeForce kartice. S tem, ko Nvidi-a blati Kyro-ta, zmanjšuje Hercules-ovo prodajo. Na tržišču je namreč veliko proizvajalcev GeForce kartic in malo proizvajalcev Kyro kartic. Če se kupec odloči, da ne bo kupil Kyra, lahko kupi GeForce. Samo ne nujno od Hercules-a! Kako bo to vplivalo na odnose med Nvidi-o in Herculesom, ne vem, lahko pa samo ugibam.

2 komentarja

HSRja za GeForce2 ne bo!

Jaz - To pa je res žalostna novica za vse lastnike GeForce/GeForce2 grafičnih kartic. Na internetu so se namreč pojavile govorice, da bo v naslednjo BETA verzijo Detonatorjev vgrajena podpora HSR (Hidden Surface Removal) tehnologiji, toda to na žalost ni res. Diane Vanesse je za Planet GeForce spregovorila o tej tehnologiji in Nvidiinih načrtih in jasno ter glasno zanikala vsako možnost vgradnje te tehnologije v sedanjo serijo kartic. O NV20 pa tudi ni hotela govoriti, saj naj bi ji to prepovedovala pravila znotraj podjetja. Whatever... Thnx, DanKick.

6 komentarjev