»

Razkrita napaka v Intelovih čipovjih, ASUS in Gigabyte že pripravljata programe za zamenjavo

vir: AnandTech
AnandTech - Napaka s krmilnikom 2. generacije SATA priključkov v Intelovih čipovjih serije 6 je odvisna od enega samega tranzistorja izključno v B2 steppingu čipovij, ki je bil obenem edini, ki se nahaja na matičnih ploščah na policah trgovin. Prejšnje, testne različice težav niso imele (odpravlja ga še prenovljen stepping B3, ki bo uradna zamenjava na popravljenih ploščah), obenem pa težaven tranzistor sploh ni potreben za pravilno delovanje SATA priključkov, saj gre za del zasnove, uporabljene iz prejšnjih generacij Intelovih čipovij. Sam tranzistor ima izredno tenko plast oksida na enih izmed vrat, za to tenko plast pa je obratovalna napetost, s katero se odpira in zapira med delovanjem...

14 komentarjev

Chrome gre na OEM-trg

Slashdot - Google se hitro uči od Microsofta in utegne ga premagati prav na lastnem področju. V prejšnjem tisočletju, ko je še Netscape obvladoval trg brskalnikov, je Microsoft sklenil dogovore z OEM-proizvajalci, ki so na nove računalnike obvezno namestili Internet Explorer. Modri e, ki je na nove uporabnike zrl z zelenega namizja, je kmalu postal sinonim za internet in dosegel več kot devetdesetodstotni tržni delež. Google kani vajo ponoviti, so dejali, saj resno razmišljajo in se tudi že dogovarjajo o vključitvi Chroma na OEM-računalnike, poleg tega pa se nameravajo razšitiri še na področje mobilnih naprav. Statistike mu trenutno prisojajo dober odstotek trga, a se utegne to kmalu spremeniti. Chrome ima nekaj, česar Microsoftov najresnejši tekmec Mozilla nima - denar. Na tone denarja.

46 komentarjev

Gigabyte ob 5 milijonov v prevari

Daily Tech - Vodilni pri Gigabyteu so bili ta teden najbrž kar presenečeni ob informaciji, da so zaradi prevare znotraj podjetja izgubili 5 milijonov dolarjev. Upravitelj ene od njihovih kitajskih tovarn, Chang Chaosong, je namreč na banki najel kredit za omenjeno vsoto, kot poroka za kritje pa je navedel podjetje, v katerem je delal. Pri celi zadevi je očitno prekoračil pooblastila, denarja seveda ni vrnil, temveč jo je z njim popihal (zaenkrat) neznano kam. Več informacij zaenkrat ni znanih, a če je nepridiprav uspel zakriti svoje sledi, bo imel lepe poletne počitnice.

Izvorna novica.

14 komentarjev

ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so nam pripravili test ASUS-ove matične plošče za AMD AM2 procesorje, ki temelji na najnovejšem nVidiinem chipsetu nForce 590. Gre za izdelek višjega razreda, ki se ponaša z zavidljivimi performansami in obilico dodatnih funkcij. Med temi najbolj izstopa ena, ki ste jo nekateri morda razbrali že iz imena, mamaplata ima namreč integrirano brezžično mrežno kartico, ob nakupu pa dobimo tudi anteno. Naš PC lahko tako deluje kot access point, funkcija pe je omogočena tudi v sleep načinu, tako da lahko Skype ali druga VoIP ob pomoči ASUS-ovega izdelka nadomesti stacionarni telefon. Celoten članek na Bjorn3D.

0 komentarjev

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Bo Asus prevzel Gigabyte?

DigiTimes - Po poročanju DigiTimes-a, naj bi se tajvanski proizvajalec matičnih plošč, Asus, spogledoval s prevzemom drugega tajvanskega giganta, Gigabyte. Za ta korak naj bi se Asus odločil zaradi vse večje konkurence s strani kitajskega Foxconna, ki je lani prodal kar 40 milijonov matičnih plošč, od tega kar 32 milijonov za OEM proizvajalce osebnih računalnikov. Letos naj bi Foxconn pričakoval še boljše poslovne rezultate, s čimer ogroža vodilni položaj Asus-a pri prodaji matičnih plošč. Z združitvijo z Gigabytom bi tako Asus utrdil svoj položaj, saj naj bi obvladoval kar 45 odstotkov trga z matičnimi ploščami.

Tako Asus kot Gigabyte sta novico o prevzemu zaenkrat zanikala.

Več o tem na DigiTimes-u.

16 komentarjev

Gigabytova plošča

X-Bit Labs - Pentium4 je vsekakor eden izmed najbolj vročih procesorjev (o AMD-jevih Palominih ne duha ne sluha) in prav nič se ne čudim, če proizvajalci matičnih plošč podpirajo P4 kot po tekočem traku. Vendar da ne boste mislili, da so to neki neznani tajvanski proizvajalci, ampak kar priznana podjetja, kot so ABIT, ASUS in Gigabyte. Slednji je pravkar najavil svojo GA-8ITXR matično ploščo, ki ne bo namenjena običajnemu, ampak malce bolj zahtevnemu uporabniku. Temu priča dejstvo, da plošča podpira nabor i850 in pomnilnik RAMBUS. Le tega bo lahko plošča na 4 RIMM režah sprejela do 2 GB. Plošča bo opremljena še z 1 AGP 4x, 6 PCI in 1 CNR režo, ter 4 USB vtičnicami. Vsebovala bo tudi Creativovo CT5880 PCI 128 zvočno kartico in podporo AC97 zvočnemu kodeku. Poleg zvočne kartice, bo tu tudi integrirana mrežna (LAN) kartica in Promise ATA100 RAID krmilnik. Seveda pa mora Gigabyte tudi upravičiti svoje ime, ki je bil že od nekdaj odraz kakovosti, zato bo ploščo obogatil z navijaškimi nastavitvami,...

2 komentarja

Rezultati proizvajalcev matičnih plošč objavljeni

X-Bit Labs - 8 proizvajalcev matičnih plošč je izdalo svoje julijske poslovne rezultate in moram priznati, da so bili le-ti kar dobri, če pomislimo, da se je celotna računalniška industrija znašla v krizi. Porast proizvodnje je najverjetneje povzročilo večje zanimanje za procesorje Pentium 4 in s tem tudi za njegove matične plošče, pa tudi DDR SDRAM je počasi postal dostopen vsakomur. Lestvica ni utrpela kakšnih blaznih sprememb, saj je prvi še vedno ASUS, drugi ECS, tretji MSI, četrti Gigabyte, itd. Drugače, pa mnogi pričakujejo še večji porast prodaje matičnih plošč - predvsem tistih za Pentium 4 procesorje - saj bo Intel v kratkem predstavil svoj Brookdale nabor, ki bo zaradi podpore PC133 SDRAM-u pocenil celoten sistem, svoje pa bo opravil tudi DDR pomnilnik.

0 komentarjev