»

PHP4 se počasi poslavlja

Slo-Tech - Na uradni PHP-jevi strani so točno po treh letih odkar je bil izdan PHP5 sporočili, da bodo ob koncu tega leta (31.12.2007) prenehali nuditi podporo za PHP4.

Uporabnike PHP-ja pozivajo, naj čas do koca leta porabijo, za pripravo svojih PHP aplikacij za delovanje na PHP5. V ta namen so pripravili navodila za prehod iz PHP4 na PHP5, iz PHP5.0 na PHP5.1 ter iz PHP5.1 na PHP5.2.

Ob tej priložnosti je pametno omeniti še stran goPHP5.org, kjer je seznam aplikacij, ki bodo s 05. februarjem 2008 opustile podporo za PHP4, prav tako je na njihovi strani seznam gostovanj, ki so PHP5 enabled.

Glede na to, da je na seznamu goPHP5.org tudi phpMyAdmin upam, da bodo slovenska gostovanja to razumela, kot sporočilo, da je že čas da gredo na PHP5.

37 komentarjev

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš)

Slo-Tech - Na Japonskem je PlayStation 3. generacije že v prodaji, kar je sicer nekoliko nerodno povedano, saj so zaloge v večini trgovin pošle že do popoldneva. Japonski je bilo namenjeno le 100.000 oz po nekaterih virih 80.000 konzol, zato so bili navdušenci pripravljeni čakati v mrazu in dežju pred trgovinami nekaj dni (video posentek vrste je na voljo na YouTube).Enako zagrizeni so ameriški privrženci, ki stojijo v vrstah že od 6. novembra, čeprav se prodaja v ZDA začne šele 17. novembra. Eden izmed čakajočih v mestu Burbank je celo dal odpoved v službi, da je lahko šel v vrsto, nekaj pametnejših je samo javilo bolniško. V Evropi jih lahko premagamo le, če se že zdaj postavimo v vrste za začetek...

105 komentarjev

Glavni PHP razvijalec dal odpoved

Slashdot - Jani Taskinen, eden od glavnih razvijalcev Zend Engine-a (stvar, ki poganja PHP skriptni "jezik"), je dal odpoved. Od projekta se je poslovil preko php-internals mailing-liste, kjer je pustil za sabo tole poslovilno pismo. Za PHP, ki že tako preživlja težke čase, je to še dodaten udarec, ki bi lahko za sabo prinesel resne posledice. Kopija omenjenega poslovilnega pisma:
Thank you all for the last 6 years or so. It has been fun (sometimes) and many times not so much fun. Unfortunately I have had enough and I don't want to be associated with this project anymore. I'm sure most people (the ones who matter) can understand why. If someone doesn't, I could not care less. Take care. Please do not reply to this email. --Jani p.s. Delete my CVS account. I have no use for it anymore.

35 komentarjev

Windows švicarski sir z luknjo GDI32

SANS Institute - Luknja, da not padeš... Internetu zopet preti nevarnost rumene stopnje.

Kmalu po javnem razkritju napak v bralniku WMF datotek je objavljen izboljšan program, ki izkorišča varnostno luknjo v GDI32 knjižnici. Microsoft še ni popolnoma odločen, ali bo zdravilo vključil v naslednjo serijo popravkov ali ga bo ponudil že predčasno.

Ilfak Guilfanov je razvil neuraden (vendar delujoč) popravek, ki za razliko od "uradno priporočene začasne rešitve" ne zmanjša uporabnosti sistema. Ilfak Guilfanov je glavni razvijalec IDA Pro disassembler-ja in svetovna eminenca nizkonivojskega programiranja za okolje Windows, zato svetujejo namestitev njegovega popravka tudi pri F-Secure in SANS.

Srečno novo leto tudi vam ...

53 komentarjev

Umrl tudi StorageReview

Ars Technica - Današnji mesec pa je res prav katastrofalen, saj bo v hardware skupnosti pustil zares globoke rane. Potem, ko sta nas zapustila odlični Guru3D in dobri Acid Hardware, bodo strežnike ugasnili tudi pri Storage Reviewu, ki nas je dolgo časa razveseljeval z odličnimi članki o medijih za hranjenje podatkov. Storage Review bo prenehal delovati predvsem zaradi finančnih težav, saj je stran vedno delovala v rdečih številkah, sponzorjev pa kar ni in ni hotelo biti dovolj za neprofitno poslovanje strani. Zares škoda. Adijo Storage Review in hvala za vse. Poslovilno pismo.

6 komentarjev