»

Windows Media Player 9 Final

Microsoft -

Med 120 novimi funkcijami, ki jih prinaša Windows Media Player 9, bo vsakdo našel kaj zanimivega. Verjemite, ne boste se dolgočasili! Skušali smo sestaviti seznam desetih najboljših novosti, a jih je bilo preveč.

Zato smo zbrali dober ducat novih funkcij predvajalnika Windows Media Player 9

  • Hitro pretakanje
  • Mini predvajalnik
  • Novi zvočni učinki
  • Čakalna vrsta
  • Spremenljiva hitrost predvajanja
  • Pogled informacijskega centra za WMA in MP3 datoteke
  • Urejevalnik oznak za WMA in MP3 datoteke
  • Urejanje z glasbenim avtomatom
  • Samodejno pridobivanje informacij
  • Samodejni seznami predvajanja
  • Zapisovanje na CDje
  • Podpora za Windows Media Audio in Video 9
  • Pet vrst vtičnikov
Datoteka je na voljo na MS download...

26 komentarjev

Licenčnina tudi za MP3 dekoderje?

2CPU - MP3, priljubljen format glasbenih datotek, morda kmalu ne bo več tako privlačen. Lastnik patentnih pravic za MP3, Thomson in Fraunhofer Gesellschaft, je namreč spremenil licenčne pogoje - sedaj bo treba plačati tudi dekoderje in sicer 0.75 Zelenca za dekoder. Cene si lahko pogledate na tem naslovu.

Prva posledica tega dejanja se je že pokazala - Red Hat je že zbrisal vse MP3 predvajalnike iz Rawhide razvojne različice.
Hja, kaj moremo...se bo, kot kaže, treba ozret po alternativah - na primer OGG Vorbisu.

10 komentarjev

Creativov Jukebox 3!

Tom's Hardware - Creative Labs so izdali že nov MP3 player, katerega ime je Jukebox 3. Zadevica se lahko pohvali z 20 GB diskom (kar zadošča za cca. 333 ur MP3 muzike v 128 kbps kvaliteti), podpori tako MP3 formatu, kot WAV in WMA, približno 11 ur igranju z eno LiON baterijo in še mnogo več. In do kakšnega zaključka so prišli pri Tomu? V primerjavi z Jukebox 2 so odpravili več napak, navdušeni so nad opcijo snemanja takoj v MP3 format, nad zdržljivostjo baterije in še nekaterimi drugimi stvarmi. Več o tem tukaj.

2 komentarja

Zastonjski nateg

Microsoft - Microsoft je že pred časom izdal Plus! XP paket, o katerem sem že pisal ter smo se skupaj navduševali nad 3D temami . Sedaj pa so izdali 18 MB velik 'Windows Media Bonus Pack', ki se pravzaprav izkaže za zelo zelo omejen 'Plus! demo'.

Stvar je resda zastonjska (in podarjeni kobili ne pregledujemo stegen), vendar dvomim, da se bo pretok z neta splačal (niti broadbandašem!). Kaj dobimo? Med drugim...
  • Plus! MP3 Audio Converter LE
    pretvorba glasbenih CDjev v wma format
  • Windows Media Player for Windows XP PowerToys
    nove vizualizacije, skini, možnost izvoza playliste v Excel, orodje za nadzor iz opravilne vrstice
  • Windows Movie Maker Creativity Kit
    dodatki v obliki glasbe, zvočnih efektov, slikic...
Več podatkov dobite tukaj, polno inštalacijo pa tu.

4 komentarji

Sony razvija varne audio CD-je

Slo-Tech - Glede na to, da ima večina ljudi svojo najljubšo glasbo presneto ( jaz se štejem za izjemo ), se je Sony lotil projekta, ki naj bi zagodel vsem tem. Razvija namreč sistem Cactus Data Shield, ki ob kopiranju CD-ja namesto glasbe posname šum. Ta pa naj bi po njihovem bil sposoben uničiti zvočnike. Sicer, če pa dobro pomislite, glasbo še vedno lahko posnamete v mp3, potem pa iz tega dobite nov audio CD.. .

Ta zaščita je nek ustreznik Macromediine SafeAudio zaščite, za katero pa se je že našlo zdravilo. Kot vsaka druga zaščita, bo tudi ta najverjetneje obsojena na propad, saj zdolgočaseni hekerji kar hrepenijo po novih izzivih. Thanx, Tomi.

3 komentarji

Windows XP ne mara MP3...

ActiveWin - MP3, ta slavni priljubljeni format za glasbo, posneto s spleta, in hkrati osovražen s strani glasbene industrije. Microsoft se je bolj na skrivaj kot ne odločil, da bo odvrnil potrošnike od te tehnologije. Microsoft na primer načrtuje omejitev kvalitete glasbe, katero boste lahko posneli kot MP3 datoteko, s pomočjo softvera, vključenega v nov operacijski sistem, Windows XP. Po drugi strani pa bo glasba, posneta v formatu Windows Media Audio, zvenela čisteje in bo potrebovala precej manj prostora na računalniku.
Microsoftove omejitve pomenijo, da bo kvaliteta MP3 omejena na maksimalno 56 kbit na sekundo; to pa velja za tiste MP3 datoteke, ki jih boste posneli z vgrajenim programjem v Windows XP. Kar v obstoječih Microsoftovih operacijskih sistemih do sedaj sploh niste mogli početi, če si niste instalirali kakšnega dodatnega programa. Te omejitve pa ne bodo preprečile, da bi lahko z dodatnimi programi snemali glasbo v MP3 formatu v višji kvaliteti, vendar pa so se nekateri beta...

12 komentarjev

Windows XP

The-Ctrl-Alt-Del - Ko sem se malo sprehajal po overclockerskih straneh, sem pri The-Ctrl-Alt-Del zasledil screenshote novega Microsoftovega operacijskega sistema, Windowsov XP, poznanega po kodnem imenu Windows Whistler. Če vas zanima kakšen bo novi operacijski sistem, si te slike le oglejte. Meni osebno so kar všeč, razna okna, kot je recimo Task Manager, pa temeljijo na sistemu Windowsov 2000 Professional.

4 komentarji