»

Scythe Infinity

AnandTech - Na AnandTechu so danes objavili test zračnega hlajenja, ki je v zadnjem času eno bolj popularnih, njegovo ime pa ste lahko prebrali že v naslovu novice - gre namreč za Scythe Infinity. Impresivno velika naprava iz bakra in aluminija tehta slab kilogram ter se je na testih zelo dobro izkazala. Poleg tišine in nadpoprečnih performans so bili opisovalci zadovoljni predvsem s prilagodljivostjo, saj se da hladilni sistem namestiti na večino sodobnih podnožij (775, 478, 939, 940, 754, AM2), poleg tega pa je možno nanj z vseh štirih strani pritrditi standarden 120-milimetrski ventilator, za...

26 komentarjev

Za skrajno resne oboževalce: Cooler Master Stacker 830 Nvidia edition

Cooler Master Stacker 830 Nvidia edition

Slo-Tech - Coler Master poznamo tudi kot izdelovalca dobrih ohišij. Še bolj bi sloveli, če ne bi pomembno število inženirjev pred leti CM zapustilo in ustanovilo svoje podjetje – Silversotne. Slednje, vsaj po mojem skromnem mnenju, načrtuje ohišja, povsem primerljiva z izdelki kralja tega posla – Lian Li-a.

Kakorkoli, CM se je odločil, da se vrne na stara pota slave, v ta namen pa mu služi družina ohišij Stacker. Zelo zahtevni uporabniki radi uvrstijo to ohišje na listek nakupov, ker so zelo prostorna in kot taka primerna za uporabo kateregakoli sistema hlajenja.

Po nekaj nujno potrebnih revizijah je CM skupaj z Nvidio predstavil različico, namenjeno kupcem SLi sistemov, saj prav ti...

4 komentarji

Prihaja Thermalright HR-03

Thermalright HR-03

Slo-Tech - Thermalright je predstavil nov hladilnik za grafične kartice z oznako HR-03. Hladilnik je zgrajen iz štirih vročih cevk (Heatpipe-ov) ter aluminijastih reber, za učinkovito hlajenje katerih lahko uporabimo 92 milimetrski ventilator.

Ob nakupu dobimo poleg hladilnika tudi hladilna rebra za hlajenje ramov na grafični kartici, mehanizem za namestitev na kartico ter mehanizem za namestitev 92 milimetrskega ventilatorja. Kupcem bo nov hladilnik za grafične kartice na voljo v prihodnjih tednih, njegova cena pa zaenkrat še ni znana.

Več o tem v Thermalrightovem sporočilu za javnost.

6 komentarjev

CoolerMaster Hyper Sphere

Hyper Sphere

The inquirer - CoolerMaster je predstavil svoj nov hladilnik za procesorje na podnožjih AM2, s939 ter LGA 775 z imeno Hyper Sphere. Gre za HeatPipe hladilnik zanimive oblike, ki spominja na školjko. Iz bakrenega dna hladilnika izhajajo bakrene vroče cevke ter aluminijasta hladilna rebra sredi katerh se nahaja ventilator, ki skrbi za pretok zraka skozi rebra.

Za prve teste zmogljivosti novega hladilnika bo potrebno počakati še nekaj časa, upajmo da bodo rezultati vsaj tako zanimivi kot oblika hladilnika.

Več o tem v izvorni novici na...

20 komentarjev

Cooler Master ''RR-CCH-ANUI-GP''

Hartware.net - Cooler Master je na CeBIT-u razstavil zanimiv procesorski hladilnik, zaenkrat poimenovan RR-CCH-ANUI-GP. Gre za povsem običajen hladilnik s šestimi Heatpipe cevmi in aluminijastimi hladilniki rebri. Edino kar ga loči od običajnih podobnih hladilnikov, je njegova velikost, nanj se namreč namestita lahko kar dva 12x12 centimetrska ventilatorja.



Hladilnik je kompatibilen s tako z AMD-jevim (939), kot tudi z Intelovim LGA 755 podnožjem. Zaradi velikosti bi najverjetneje bil zelo učinkovit in tih hladilnik, vendar tudi problematičen, saj zasede veliko prostora. Datum uradne predstavitve in cena še nista poznana.

Izvorna novica na Hartware.net.

4 komentarji

Cooler Master Aerogate 3

Slo-Tech - Cooler Master je eno izmed podjetij, ki je znano po dobrih ohišjih, hladilnih izdelkih ter liniji izdelkov, kot so npr. Aerogate, Musketeer, Gate Wach, itd.

Na strani Slo-Mod so naredili preskus njihovega izdelka, ki nosi ime Aerogate 3. Naprava je sila priročna za vse, ki bi radi nadzirali število vrtljajev svojih ventilatorjev in dodatno merili temperaturo. Več o omenjenem preberite tukaj.

0 komentarjev

HeatPipe tehnologija

Bench Test - HeatPipe prenos toplote se vsake toliko časa pojavi kot veliki bum na računalniški sceni. Spomnite se samo kontraverznega CoolerMasterjevega hladilnika ali pa Toshibe, ki je svoje nove prenosnike opremila s HeatPipei. Za kaj v bistvu sploh gre? Zelo, zelo poenostavljeno rečeno gre za vodno hlajenje v malem in če vas zanima kaj več, vam resnično priporočam ogled odličnega članka na BenchTestu. Tip se je celo spravil delati svoje lastne testne modele HeatPipe hladilnikov in moram priznati, da se je zadeve lotil pošteno!

0 komentarjev