»

Razvijalci iger so dobili dodatne informacije o izpadu PSN

vir: CNet
CNet - Sony je še vedno skop s podrobnostmi o izpadu PSN, v nedavnem sporočilu za razvijalce iger za PlayStation pa so bolj ali manj ponovili že znane stvari, ki so jih zapisali na svoj blog oz. poslali uporabnikom PlayStation Network. Vseeno je v sporočilo za razvijalce prišlo nekaj dodatnih podrobnosti. Tako smo zahvaljujoč pobegu sporočila v javnost izvedeli, da se je napad na strežnike zgodil med 17. in 19. aprilom. Sprva so skrbniki omrežja zaradi neobičajnihm aktivnosti na omrežju domnevali, da so ogroženi le štirje strežniki, a so nato kmalu dognali, da napad obsega deset strežnikov. To je bil tudi trenutek, ko so se odločili za izklop PSN s spleta. Sicer za sam napad niso vedeli dokler se ni nekaj strežnikov samodejno ponovno...

38 komentarjev

Znane cene za Visto II.

ComputerBase - Nedavno tega smo poročali o cenah nove Viste za končne uporabnike (retail pricing), ki so marsikoga negativno presenetile. Danes so se na ComputerBase dokopali do cen tako imenovanih DSP-različic, ki za razliko od retail ne vsebujejo lične škatle in brezplačne tehnične podpore, so pa zato mnogo cenejše in dostopnejše. V Nemčiji bodo tako cene znašale:
  • 85 evrov za Home Basic,
  • 107 evrov za Home Premium,
  • 136 evrov za Business in
  • 184 evrov za Ultimate.
Cene so orientacijske in se utegnejo še popraviti, podobne vrednosti pa lahko pričakujemo tudi pri nas.

107 komentarjev

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl odložen, za tolažbo štiri nove slike

S.T.A.L.K.E.R.

vir: ComputerBase
Slo-Tech - Izid težko pričakovane igre S.T.A.L.K.E.R., je ponovno preložen, tokrat na konec prve četrtine prihodnjega leta. Da pa ne bi (krvavih) pustolovščin željni igralci večne odloge pričeli povezovati z notoričnim Duke nukem for(n)ever, so takoj za novim odlogom na spletu objavili štiri nove slike iz igre, s čimer naj bi dokazovali, da z igro še vedno mislijo resno. Konec koncev, razvijalci igre so šli slikovni material za okolje igre iskati prav v Černobil in njegovo okolico.

27 komentarjev

Černobil 2004

Zapuščina Černobila

Slashdot - Tehnološki napredek je nujno potreben in neizbežen. A če se vam zdi svet, ki ga predstavljamo z novimi in novimi odkritji na Slo-Techu, pravljičen in idiličen, za trenutek ustavite osle. Razvoj je namreč za sabo pustil neverjetno veliko katastrofalnih posledic in žrtev. Ena izmed najbolj odmevnih do današnjih dni je tragedija elektrarne Černobil.

Neka Ukrajinska mladenka je spisala reportažo o potovanju z motornim kolesom po okolici Černobila, ki ga je opravila 18 let po nesreči. Beloruska mesta in vasice v okolici so izpraznjene, porušene in prežete z radioaktivnim sevanjem. Pretresljive slike, zanimivo branje, napisano v včasih nekoliko nenavadni angleščini.

18 komentarjev