»

Izraelsko-arabska vojna se bije tudi na medmrežju

Ars Technica - Novi časi in nove tehnologije prinašajo tudi nove možnosti vojskovanja na novih bojiščih, tako da pravzaprav ni presenetljivo, da se trenutni konflikt med Izraelom in Palestinci bije tudi na spletu. Tuji mediji tako poročajo, da so hekerji izraelske vojske večkrat vdrli v TV-postajo Al-Aqsa, ki jo vodi Hamas, in širili proizraelsko propagando. Napadi so se vrstili prejšnji teden in cel vikend, ko so vdor izkoristili za predvajanje kratkih filmčkov, kjer npr. Hamasove voditelje postrelijo in javnost opomnijo, da se čas izteka. Na nekem drugem posnetku se pojavi zvoneči telefon, na katerega se nihče ne javi, z besedilom: Hamasovi voditelji so se skrili in vas pustili na bojni črti.

Poleg teh paravojaških taktik so se lotili tudi nekaj uradnejših, med drugim so odprli kanal na YouTube, kjer prikazujejo posnetke akcij in druge materiale, ki - po njihovih besedah - pričajo o humanosti akcije in vojaških uspehih izraelske vojne.

Hamas jim seveda ni ostal dolžan. Na propagandni program...

116 komentarjev

Vojna zahtevala še eno žrtev

The inquirer - Tokrat ni govora o tisti pravi vojni, ampak o vojni med podjetji, ki izdelujejo različna čipovja. Tokrat je padlo podjetje ALi, ki se bo od prvega julija dalje imenovalo ULi. To pa pomeni, da bo podjetje UMC, ki je že večinski latnik podjetja SiS, postalo 60-odstotni lastnik ALija. Tako poleg Intela ostajajo v vojni za prevlado na tržišču še UMC, Via, ATI in Nvidia. Izvirna novica.

0 komentarjev

Na potezi so: administratorji

Vnunet - Strokovnjaki (ne, ne oni, o katerih sem pisal novici niže) univerze v Massachusetts-u so iznašli tehniko, po kateri bi se dalo večino DoS napadov izslediti do samega izvora.

Metoda deluje na podlagi dodanega bita vsakemu poslanemu sporočilu ob pošiljanju ter overitvi slednjega pri prejetju. Če bi nekdo tako razposlal neznansko število paketkov na en sam naslov, bi se s primerjanjem teh bitkov načeloma lahko preko vseh vmesnih preusmerjevalnikov izsledilo hudobnega mozoljavčka na oni strani. Klik!

4 komentarji

Avtorji virusa Goner aretirani

The Register - Admini na DALnet-u, ircarskem strežniku, iz katerega so nadobudni najstniki nameravali nadzorovati dos napade svojega varovančka, virusa Goner, so s pomočjo IP naslovov ter v virus vkoridanih sporočil, našli 4 osumljence. Podatke so predali FBIju, ta pa izraelskim oblastem, ki so otročaje aretirali. Grozi jim od treh do pet let zaporne kazni, verjetno najhujša pa je odvzem računal. Več?

3 komentarji

Padalo, ki vam utegne rešiti življenje

Slo-Tech - Tole novico nam je poslal Primoz Princic:

Tole sem ravno prebral na SIOL-u:
Padalo za zaposlene v visokih stavbah

Izraelsko podjetje je izdelalo padalo za zaposlene v visokih stavbah - proizvod, ki ga je vzpodbudil napad na Svetovno trgovsko središče 11. septembra.

"Tri tedne po napadu je bil izdelan načrt za tako imenovani Executivechute, testiran in pripravljen za izdelavo," je povedal direktor Apco Aviation.

Padalo, ki daje videz nahrbtnika prodajajo na ameriškem in japonskem tržišču za 795 dolarjev, težko pa je manj kot dva kilograma. LOL.

7 komentarjev

Virtualni sex

CNN - Ne vem, mene osebno razni cyber/virtualni sexi nikoli niso preveč privlačili, toda slišal sem, da so lahko prav prijetni. No, znanstveniki iz Avstralije delajo na tem, da postanejo še bolj prijetni. Razvili so namreč posebno CyberAnčkoTM, ki je namenjena virtualnem sexu. Ančka je naravne velikosti, ima dobro imitacijo prave kože, na določenih, ekhm, strateških delih pa posebne elektromotorčke. Za popoln užitek boste potrebovali še cyber sogovornika, ki prav tako lahko poseduje takšno Ančko ali pa tudi ne. Že slutite kam pes taco moli? Yup, na glavo si boste poveznili čelado za navidezno resničnost in imeli verjetno zelo realen cyber sex s svojo najljubšo filmsko zvezdo. Medtem se bo CyberAnčka odzivala glede na informacije, ki jih bo dobila od vašega soudeleženca preko interneta. Damn, komaj čakam da si priskrbim svoj primerek . Več lahko preberete tukaj.

18 komentarjev

Cyber-war

The Register - Na žalost so se sovražnosti na srednjem vzhodu spet razplamtele in Izraleci ter Palestinci so že nekaj tednov v vojni. Ampak, tokrat ne gre samo za konvencionalno vojno, temveč tudi vojno v cyber svetu, kjer so se spopadli hackerji obeh držav z raznimi DoS napadi, hackanjem in podobnimi zadevami. Zelo odmeven je bil vstop enega izmed najbolj znanih hackerjev na svetu, Ehuda Tenebauma ( The Analyzer... znan po največjem napadu na Pentagon do sedaj ), v vojno, seveda na izraelski strani. Svoje podjetje 2XS, ki se ukvarja z web zaščito ( kako ironično ) je povezal z izraelsko hackersko skupino IIU ( Israeli Internet Underground... ustanovil jo je sam leta 1996 ), skupaj pa so ponudili zastonj zaščito vsem izraelskim podjetjem, ki so se čutila ogrožena. Tudi v cyber svetu imajo torej Izraelci znatno prednost, toda na srečo so cyber zadeve precej bolj negotove. Če vas zanima več, si preberite to novico na The Registerju....

1 komentar