»

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki...

4 komentarji

Applov spisek napak, Foxconn priznal kršenje delovne zakonodaje

vir: Gizmodo
Gizmodo - Pred meseci je imel nek uporabnik problem z Apple Computers Inc. napajalnim kablom magsafe. Pritožbo je na prošnjo proizvajalca umaknil. Sedaj se je pojavil enak problem pri drugem uporabniku: kabel se je vnel. V obeh primerih je šlo za MacBook Pro.


Če nadaljujemo, eden bolj banalnih problemov je nastal, ker so v tovarni, kjer MacBooki nastajajo, pozabili odstraniti zaščitno folijo, ki je preprečevala prost pretok zraka. Zaradi takšnih in podobnih primerov, so kupci Applovih napravic skupaj spravili stran appledefects.com, na kateri objavljajo do sedaj znane okvare. Spisek napak je seveda nekoliko daljši in zajema tako zatekle baterije, razbarvanje prenosnikov, prevroče...

28 komentarjev

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

The Globe and Mail - Pojavila se je špekulacija, da sta Apple Computer Inc. in Research In Motion Ltd. predvsem znan po BlackBerry-jih, staknila glavi. Sodelovanje Motorole in Appla se na tem področju ni obneslo, ker sta obe strani hoteli imeti nadzor nad strojnim delom opreme. RIM ima seveda enake želje, zato zna biti to potencialno sodelovanje težavno.
Apple tudi na veliko kupuje NAND Flash pri korejskih proizvajalcih, kar daje vtis, da bo na tržišče prišel 8Gb Nano.

Medtem je Apple najavil ponovni prihod U2 iPoda. Gre za 30GB iPoda pete reinkarnacije. U2 iPod se je že pojavil v podobno črno rdeči obleki v prejšnji generaciji (G4).

Lepo je biti ameriški študent (ne v smislu višine šolnin) v primeru nameravanega nakupa iPoda in novega Maca z Intelovim procesorjem. Pod temi pogoji Apple namreč študentom povrne 179 $, kar je ameriška prodajna cena 2GB Nana.

Morda bo na ta način Apple le povečal tržni delež Macov. In še utopično vprašanje: Kdaj bo takšna akcija pri nas?

12 komentarjev

Apple do večjega deleža na računalniškem trgu?

AppleInsider - Apple Computers Inc. sicer šteje med 5 uspešnih proizvajalcev strojne opreme, toda njegov delež na računalniškem tržišču ne raste, temveč se celo malenkostno zmanjšuje. V osnovi so analitiki predvidevali porast Applovega deleža zaradi t.i. "halo efekta", ko nek popularen proizvod, v tem primeru serija iPod predvajalnikov, poveča zanimanje kupcev tudi za druge proizvode. To se za sedaj še ni zgodilo.

Prehod na Intelove procesorje ponekod ni bil najbolj uspešen v termičnem smislu. Preveč segrevajoči MacBooki Pro so pritegnili veliko medijske pozornosti. Med njimi se je našel celo model, ki je zagorel. Po drugi strani je tu Apple Boot Camp, ki omogoča namestitev XP-jev, kar bi moralo pomeniti tudi kakšen pristop vernikov iz PC tabora. Tu so še mamljivi, vedno ljubki različni dodatki, ki okoli Applov ponavadi kar mrgolijo. A ne pritegnejo različne modding obsedence, ter ljudi, ki naravnost morajo brkljati po napravah.

Morda je razlog v tem, da iPoda pač vsak vidi (kult belih...

38 komentarjev

Apple Computers Inc. z novimi reklamnimi potezami

Slo-Tech - Šušlja se, da je brazilska manekenka Gisele Bundchen posnela nekaj reklamnega materiala za Apple]. Zelo verjetno to ni v povezavi z zadnjo medijsko kampanjo, kjer so se pri Apple Computers Inc. odločili, da brezplačno poskrbijo za vaše odsluženo računalo. Garantirano ne bodo prejeli veliko Macov, saj so njihovi uporabniki že sedaj zelo ekološko usmerjeni in jih reciklirajo po svoje.

Če se ne morete odločiti za prestop iz PC tabora, navkljub Apple Boot Campu, vas bo morda prepričal novi "Divx suite 6.5" za Mace. Prvič je v ta paket vključen tudi uraden Divx predvajalnik, skupaj z možnostjo konvertiranja iz različnih formatov. Polna verzija stane cent manj od 20 U$, okleščena je seveda brezplačna.

0 komentarjev

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu

vir: CNet
CNet - Nedavna Wall Streetova raziskava ameriškega tržišča osebnih računal je pokazala, da Jabolka niso toliko dražja od ostalih sadežev na tržišču. Tako so Jabolka v nepremični izvedbi le 13% dražja, v premični le 10%. Pomembno je predvsem primerjati enako z enakim.

To je sedaj izdatno olajšal prestop k Intelu. Ravno pred dnevi so prenovili še zadnjo serijo premičnikov: MacBook.



Šibkejši različici sta na voljo v beli barvi, najmočnejši v črni. Osebno mi je najbolj všeč FrontRow daljinec, ki ga najdemo tudi pri ostalih lepotcih. Več o sami drobovini si oglejte na njihovi strani. Vesela novica za Američane je bila ta, da je bilo moč premičnike takoj kupiti.

Nekaj novih objektov...

73 komentarjev

Prvi rezultati uporabe Boot Campa

CNet - Kot smo poročali že včeraj, se je Apple odločil uporabnikom svojih novejših sistemov, ki temeljijo na x86 arhitekturi, ponuditi podporo za poganjanje Windows XP brez kakršnihkoli modifikacij. Poteza je mnoge presenetila in je bila deležna različnih mnenj in komentarjev, pionirski poskusi pa so naleteli tudi na določene težave. Na internetu so se začeli pojavljati prvi rezultati različnih benchmarkov, ki ne presenečajo preveč in kažejo na to, da so novi Applovi sistemi popolnoma enakovredni PC sorodnikom s podobnim hardwarom, prihodnje dni pa lahko pričakujemo še več tovrstnih člankov.

6 komentarjev

Apple Boot Camp - ali kako legalno poganjati Windows na Mac-u

MacRumors.com - Pri Applu so se odločili, da bodo vseeno uradno podprli Windows na svoji strojni opremi. Tako so ustvarili Apple Boot Camp.

Boot Camp je orodje, ki v zagonski cd Windows-ev vgradi vse potrebne gonilnike za Mac-e, pripravi particijo na disku brez potrebe po novem nameščanju Mac OS X-a, prav tako pa Windows-em kljub manjku klasičnega BIOS-a omogoči, da se zaženejo. Po končani operaciji nas v primeru da ob zagonu držimo tipko "alt" pričaka zagonski meni, kjer lahko izbiramo med zagonom Mac OS X-a ali Windows-i. V primeru da tipke "alt" ne držimo se samodejno zažene Applov operacijski sistem.

Zakaj so se pri Applu za to potezo odločili lahko le špekuliramo, verjetno pa računajo na večjo...

19 komentarjev