»

Microsoftov brezplačni antivirus prihaja

Microsoft Security Essentials

vir: CNet
CNet - Kot so obljubili konec preteklega leta, bodo letos pri Microsoftu izdali brezplačni protivirusni program. Začenši s prihodnjim torkom bo na spletu mogoč prenos beta verzije Microsoft Security Essentials, ki bo zamenjal dosedanji Live OneCare. Kot kaže, bo sprva na voljo le v angleščini in portugalščini za uporabnike v ZDA, Izraelu in Braziliji, kasneje pričakujemo še kitajsko verzijo, ostali svet pa kani slediti za tem. Storitev se bo vedla kot običajen protivirusni program, ki sproti pregleduje datoteke, s katerimi se na računalniku kaj dogaja. Nove definicije virusov prejema prek Microsoft Update do trikrat dnevno, pri čemer v Redmondu svetujejo, da...

72 komentarjev

Microsoft z brezplačnim protivirusnikom

Microsoft - Da bi zajezili širjenje virusov, bo Microsoft v drugi polovici prihodnjega leta ponudil svoj program za boj proti virusom, ki se za zdaj imenuje Morro in bo popolnoma brezplačen, so zapisali v izjavi za javnost. Morro bo zgrajen na starem pogonu, ki ga uporablja že obstoječa Microsoftova aplikacija za lovljenje malwara Live OneCare in bo na voljo za samostojni prenos na računalnike z Windows XP, Visto in 7.

Pri CNet so si ogledali, ali bo takšna poteza v skladu s protimonopolno zakonodajo in kako bodo odgovorili konkurenti. Ker Morro za razliko od Windows Media Playerja ne bo vgrajen v operacijski sistem, kar je potrdil tudi Microsoft, večjih težav z regulatorji ni pričakovati. Konkurenca ostaja skopa s komentarji in pravi, počakajmo.

53 komentarjev

Microsoft bo prevetril trg varnostih izdelkov

ZDNet - Kot poroča ZDNet, bo Microsoftov vstop na tržišče varnostnih izdelkov malce razburkal vode. Slo-Tech je že poročal, da želi gigant iz Redmonda ponuditi celovito zaščito proti ne le raznovrstni nesnagi, marveč tudi orodja za vzdrževanje sistema, izboljšanje zmogljivosti, ipd. S tem je stopil na prste podjetjem, ki si služijo kruh s prodajo podobnih, vendar ne (še) toliko celovitih paketov. Symantec se tako pripravlja na boj s produktom Norton 360, pred dnevi je vstop na bojišče naznanil McAfee, lonček pa kani pristaviti tudi AOL.

Lepo je vedeti, da nekatere zares skrbi varnost uporabnikov (v prihodnjem letu bodo očitno vaša računala zaščitena kot še nikoli prej) oziroma tako imenovana "uporabniška izkušnja".

65 komentarjev

Windows Live OneCare

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal OneCare, ki vsebuje programe za večjo varnosti, pri tem pa je namenjen še vzdrževanju kondicije računalnika. Paket vsebuje antivirusni program, požarni zid, antispyware program in še nekaj ostalih. Celoten seznam je objavljen tule, pri tem pa za ceno 49.95 dolarjev dobite možnost namestitve na tri različne računalnike.

Trenutno je paket OneCare na voljo samo za Windows XP SP2 v Združenih državah. Ostali svet naj bi prišel na vrsto drugo leto, testiranje OneCare za prihajajočo Visto pa bi se naj začelo konec letošnjega leta.

33 komentarjev

Windows OneCare Live Beta

Slo-Tech - Danes je Microsoft predstavil storitev OneCare svetovni javnosti, do sedaj je bila namreč na voljo le prebivalcem ZDA. Gre za še nedokončano storitev v fazi Beta, prav tako je pomembno opozoriti, da trenutno deluje le na računalnikih, na katerih so regionalne nastavitve na English (United States). Slednja omejitev bo v kratkem odpravljena, tako da bo globalno testiranje lahko potekalo brez šarenja po sistemskih nastavitvah.

Storitev omogoča pregledovanja računalnika za virusi, izdelavo in uporabo varnostnih kopij, prav tako pa vsebuje orodje za napredno konfiguracijo in ohranjanje sistema v dobri kondiciji. Vmesnik je zanimiv, prijetno oblikovan in dokaj enostaven za uporabo. Več o sami...

65 komentarjev

Microsoft OneCare, Windows Server R2 Beta 2, Exchange 2003 SP2

več strani - Kot poročajo na Betanews, je Microsoft začel s pošiljanjem povabila vsem beta testerjem, da preizkusijo OneCare, ki je še v razvoju. Gre za program, ki pomaga vzdrževati minimalni varnostni nivo vašega operacijskega sistema. Na začetku bi naj to čudo vsebovalo antivirus, požarni zid, možnost izdelave varnostne kopije, prav tako bo skrbel za dobro kondicijo vašega računalnika.
O tem, ali je vaš operacijski sistem izpostavljen kakšni nevarnosti, vas bo opozarjal z ikono, ki bo lahko zelene, rumene ali rdeče barve. AntiSpyware, ki je trenutno v razvojni fazi in je te dni doživel nekaj novosti, vsaj za zdaj ni vključen.

Prav tako je na voljo že Windows Server 2003 R2 Beta 2. Na Redmondmag so spisali nekaj novosti, ki zadevajo R2, prav tako je priloženih nekaj slik, priporočajo pa tudi, da se le-tega namesti in preizkusi na testnih in ne produkcijskih računalnikih.

Posodobitev pa naj bi v prihodnje doživel tudi Exchange 2003. Gre za Service Pack 2, naslednika Service Pack1.

6 komentarjev

OpenOffice 1 / Staroffice 6

The Register - Od včeraj dalje sta "na voljo" zastonjska produkta OpenOffice(.org) 1 ter StarOffice(.com) 6. Razlika? Ja, prvi je odprtokodna različice druge, je zastonj in ne vsebuje programa za podatkovne baze.

"Na voljo"? Ja, pri zastonjski različici je na voljo, če uspeš priti na vrsto za dolpoteg, bolj kapitalistično orientiran paketek pa ima tudi neke svoje težave -- glej stran proizvajalca :]. Klik!

15 komentarjev

Ximian zaplaval v komercialne vode

Slo-Tech - Novico nam je poslal zadnje čase najbolj aktivni Pisun-wannabe Žiga Dolhar.

Večini Linuxašev je verjetno znano podjetje Ximian, ki ponuja svojo 'priredbo' pri nas sicer manj priljubljenega namizja Gnome. Odločili so se, da svoje namizje (plus nekaj ostalih aplikacij) trgu ponudijo tudi tu po ceni $29.95 oz. $49.95 skupaj z StarOffice-m. Ximian v sklopu svojega Gnome namizja ponuja tudi storitev 'Red Carpet', nekakšen 'Microsoft Update' za Linux. Sedaj bo navoljo tudi v obliki 'prednostne' naročnine (beri: verjetno večja prepustnost ter možnost boljše prikrojitve) za $9.95 mesečno za posameznike oz. $150 letno za korporacije, na voljo za ne-Red Hat Linux distribucije ter nekaj UNIX-ov.

0 komentarjev