»

Nike predstavil nove samozavezljive superge

The Verge - Nike je najavil samozavezljive "pametne" športne copate Adapt BB, ki bodo v nasprotju s prejšnjimi podobnimi modeli prvi komercialni izdelek za širšo potrošnjo.

Ko je leta 1989 Nikov dizajner Tinker Hatfield za film Back to the Future II zasnoval ikonične samozavezljive copate, je bila tehnologija še daleč od točke, ki bi takšno obuvalo dejansko omogočala. Še leta 2011 je imela ekshibicijska replika Nike Mag samo lučke in ne avtomatskih vezalk, ki so prišle šele pred tremi leti. Prav tako 2016. so v omejeni seriji splovili tudi samozavezljive športne copate HyperAdapt 1.0, prihodnji mesec pa naposled na trg pride prvi takšen komercialen izdelek, košarkaške superge Adapt BB (BB za basketball).

Jedro teh copatov je univerzalni...

56 komentarjev

Srčni spodbujevalniki ne marajo iPodov

Daily Tech - Sedemnajstletnik iz Michigana se je z ekipo lotil raziskovanja povezave med prisotnostjo iPodov in delovanjem srčnih spodbujevalnikov. Na 83 starejših ljudeh so izvedli test, ki je vključeval približanje glasbenega predvajalnika povsem k spodbujevalniku (razdalja 5 cm) in opazovanje odziva na računalniškem zaslonu. Pri 29 odstotkih je prišlo do manjših motenj, kar 20 odstotkov spodbujevalnikov je začelo napačno zaznavati bitje srca, eden od spodbujevalnikov je celo nehal delovati. Zaenkrat ni znanega kaj dosti več, niti to, ali je problem jabolčen ali ga povzročajo tudi drugi predvajalniki, je pa malce vzpodbudno le dejstvo, da je med ljudmi s srčnim spodbujevalnikom zelo malo uporabnikov iPodov.

Izvorna novica.

Pa tako rad je imel glasbo...

26 komentarjev

Vsi tekaški copati Nike bodo podpirali iPod-a

Gizmodo - Nike in Apple sta konec maja lani predstavila Nike+iPod, komplet, ki je omogočal souporabo tekaških copat in prenosnega glasbenega predvajalnika prej omenjenih podjetij v namene spremljanja lastnih športnih dosežkov (štetje korakov, pretečena razdalja, porabljene kalorije, itd.). Omejitev pri celi zadevi je bilo dejstvo, da je omenjeno napravo podpiralo le manjše število Nike-ovih copat (vanje je bilo treba vstaviti majhen brezžični akcelerometer, ki je zaznaval premike uporabnika), pa še ti so bili precej dražji od običajnih modelov.

Po novem pa naj bi se stvari premaknile v drugo smer, vietnamski otroci bodo namreč do konca leta morali vrtati luknjice v prav vse tekaške superge, ki jih bo Nike poslal na police trgovin. Vzpodbudna novica za vse, ki se še niso znašli in akcelerometra kako drugače pritrdili na obstoječe copate.

7 komentarjev

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki...

4 komentarji

Novosti iz Appla

Novi iPodi salutirajo.

vir: Apple
MacRumors.com - Na današnji predstavitvi je Steve Jobs ponovno postregel z nekaj jabolčnimi novostmi, za začetek so predstavili novo linijo iPodov:
  • iPod je dobil nove igre, svetlejši zaslon in zmogljivejše baterije. Ponujajo modela s 30 ter 80 GB, oba v beli oziroma črni barvi.
  • iPod nano je poleg boljših zaslonov in baterij dobil tudi barve. Tako boste lahko kupili model z 2 GB prostora v srebrni barvi, 4 GB model v modri, roza, zeleni ali srebrni ter 8 GB model v črni barvi. Pri vseh obljubljajo kar 24-urno delovanje baterije z enim polnjenjem.
  • iPod shuffle je sedaj na voljo v novi obliki, precej podobni Apple Remote-u, infrardečemu daljinskemu upravljalniku...

23 komentarjev

Plažni čuvaj vaših napravic

engadget - Prihaja poletje in to nerodno obdobje, ko bo potrebno zlesti v kopalke in posledično nimamo kam z našimi napravicami. Zato bo dobrodošel proizvod avstralskega podjetja Yelpie: mali vodoodporen plastičen sef, namenjen varovanju vaših napravic in premoženja na plažah in podobnih javnih krajih.

Potem, ko vnesete štirimestno kodo, napravica postane alergična na premike. V primeru, da se to zgodi, začne neutolažljivo tuliti z devetdesetimi decibeli. Pomiriti se jo da le s pravilno vneseno kodo ali tako, da jo...

51 komentarjev

Boginja zmage se je odločila za jabolko

vir: Reuters
Reuters - Tako se bodo iPod Nani od sedaj naprej lahko sporazumevali s športnimi copati omenjenega* proizvajalca. V določene modele športnih copat je namreč že vgrajen senzor. Z nakupom športnega paketa za 29 zelenecev se Nanu doda sprejemnik.



V kombinaciji obeh je tako možno nadzorovati več stvari: razdaljo, čas, hitrost in porabljene kalorije. Seveda so nadaljnje možnosti zelo široke: prenos podatkov na splet, primerjave, analize, tekmovanja...

Zraven si lahko omislite še ključavnico za fizično preprečitev odtujitve vašega iPoda.

* Nike je v grški mitologiji boginja zmage.

12 komentarjev

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

engadget - Če (z)morete seveda. Celo najbolj modna barva za avtomobile, je sedaj bela (Jeremy Clarkson, Top Gear), kot direktna posledica Jabolčnih proizvodov. IPode bo zato težko prepoditi z vrha. Pri tem pomaga, da je meja med monopolom, DRM-jem in piratstvom dokaj zamegljena. SanDisc je zato začel "upor" po svoje, z všečno spletno stranjo iDont.



S to anti-reklamo seveda opozarjajo na svoj proizvod: Sansa™ e200, v treh velikostih spomina: 2, 4 in 6 GB, ki je poljubno nadgradljiv z microSD™ spominskimi karticami. Ima še digitalni FM sprejemnik, z možnostjo snemanja (oboje ni možno na stari celini) in možnost snemanja preko mikrofona.

"Vsaka reklama je dobra" pravijo, in to pomeni, da...

19 komentarjev

Največje (in najdražje) "ohišje" za iPod Nano

engadget - Mitsubishi je, žal le za domače tržišče, predstavil eno največjih in potencialno najdražjih ohišij za iPod Nano. A nedvomno tudi najbolj uporabno: mali prikupen avtomobilček, ki sliši na ime i - fonetično brano v angleščini: oko.



Pravzaprav gre za omejeno serijo "i Play edition", ki si jo lahko omislite v iPod beli in črni barvi za doplačilo. Avtomobilček že ima vgrajen 30Gb trdi disk. Seveda so tu, za jabolčno modno osveščene, še popolnoma nepomembni podatki: vozilce je lahko gnano na dvoje ali vsa štiri kolesa, z motorjem prostornine nekoliko manjše od buteljke vina, 64 konjičkov je skritih v prtljažniku (tako kot SMART), šest zvočnikov, navigacija... Test brezipodnega vozilca, HDTV filmček in slike so dostopne na japonski strani Nihon Car, v angleščini....

10 komentarjev

Glasbeni založniki kršijo pravice potrošnikov?

Reuters - Skoraj dolgočano je že omeniti, da so proti Sony BMG vložili novo obtožnico. A je tu še nov zaplet in nova imena. Warner music group je prejel sodni poziv s strani New Yorškega glavnega tožilca. Narava poziva še ni popolnoma jasna. Predvideva se, da naj bi se založniki zarotili in dogovorili za minimalne cene, ki bi jih zatevali od legalnih P2P strani. Steve Jobs je to že pred meseci nakazal, ko je glasbeni industriji očital, da je postala prepohlepna.

Pri tem morda ni zaman omeniti, da se ZDA in ostali svet ne strinjajo popolnoma glede P2P sharinga. Kanada je tako že ubrala drugačno pot in podobno naj bi si izbrala tudi Francija.

Še kratek dokaz "pomembnosti" iPoda.

13 komentarjev

Novosti podjetja Seagate

Seagate - Največji svetovni proizvajalec trdih diskov, ki med drugim dobavlja svoje nosilce podatkov tudi za predvajalnike iPod, Seagate je včeraj v svojem prodajnem programu najavil kar nekaj novosti. Trgu bodo tako ponudili prvi 2,5 palčni trdi disk z navpičnim zapisovanjem podatkov (160 GB model za prenosnike), prvi trdi disk s Full Disc Encryption za podatke, ki zahtevajo višjo stopnjo varovanja, prvi 1 palčni 8 GB disk za prenosne naprave (podobni 6 GB model najdemo v iPodu) ter trdi disk namenjen za vgradnjo v avtomobile (zmožnost delovanja pri temperaturnem razponu od -35 do 85 stopinj).



Iz paketa desetih pomladanskih novosti ameriškega podjetja...

10 komentarjev