»

Nova Nintendova konzola Wii U 30. novembra

Forbes - Nintendo je končno razkril datum, kdaj lahko pričakujemo novo konzolo, in njeno ceno. Wii U, kot so bo nova konzola imenovala, bo premierno luč sveta ugledala 18. novembra v Severni Ameriki, na to stran Luže pa prihaja 30. novembra. Še teden dni pozneje jo bodo predstavili na domačem trgu. Datume smo nekako pričakovali, saj bi kasnejši začetek prodaje po božično-novoletni nakupovalni sezoni pomenil bistveno slabšo prodajo.

Na voljo bosta dva modela, in sicer osnovni model za 300 dolarjev in 50 dolarjev dražja verzija Premium. Evropskih cen še ni, bodo najbrž predstavljale enake zneske kar v evrih (res pa je, da so ameriška cene vedno citirane brez davka). Osnovni paket vsebuje konzolo v belem ohišju, en...

28 komentarjev

PlexEraser PX-OE100E

PlexEraser

Slo-Tech - Plextor je predstavil uničevalnik CD in DVD plošč, z imenom PlexEraser PX-OE100E . Gre za enoto, ki podatke na CD-ju oziroma DVD-ju uniči z laserskim žarkom. Plextor poudarja, da gre za okolju prijazno uničenje podatkov, saj uničen CD oziroma DVD enostavno lahko vržete v smeti v enem kosu. Omenjen izdelek naj bi prav prišel vladnim ustanovam, vojaškim razvojnim centrom in drugim ustanovam, ki delajo z občutljivimi podatki.



Več na Plextorjevi uradni strani.

35 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev

Izid Wii-ja se bliža

Gizmodo - Naslednji teden bodo uradno znane vse informacije, povezane z Nintendovo prihajajočo konzolo, o katerih se špekulira že od sejma E3. Po mnenju magazina MCV bo Wii (nekoč poznan pod kodnim imenom Revolution) na voljo kupcem od štiriindvajsetega novembra letošnjega leta, stal pa naj bi 150 funtov, kar je občutno ceneje od prihajajočega Sonyjevega PlayStation-a 3 in tudi od oskubljene verzije konzole Xbox360. Več o tem v izvorni novici.

Na drugi strani je po poročanjih Gizmoda IBM potrdil, da že tri tedne izdeluje in dobavlja čipe Broadway, ki bodo poganjali novo Nintendovo konzolo, kar je znak, da bo gizmo, nasprotno od Sony-jevega paradnega konja, na voljo v velikih številkah, morda pa tudi bolj zgodaj, kot je bilo napovedano. Ne spreglejte dodatnih informacij, vse govorice pa bomo potrdili oz. ovrgli čez teden dni.

12 komentarjev

Nintendo DS Lite v novih barvah

Slo-Tech - Druga inačica najbolj popularne prenosne konzole na svetu bo 13. septembra letos na voljo v dveh novih barvah - roza in črni (tržni imeni - Onyx in Coral Pink). Slednja je bila pri nas sicer že na voljo, saj jo je Nintendo poslal v evropske trgovine ob tukajšnjem uradnem začetku prodaje konzole, 23. junija letos, po novem pa se bodo s črnimi DSji lahko zabavali tudi Američani. Z novimi oblekami naj bi proslavili izjemno uspešnost igre New Super Mario Bros., če vas zanima še kaj več, pa preberite izvorno novico na uradni strani gizmota ali si oglejte slike v poročilu s strani Puissance-Nintendo.


Do sedaj se je najbolj prodajal predvsem unisex DS v beli barvi, od septembra dalje pa bodo lahko z izbiro spolu bolj ustrezne barve svojo pripadnost pokazali tudi fantki in punčke, ki si tega prej niso mogli privoščiti.

13 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev

Nintendov Wii ne razume oznake "off"

Schneier.com - Bruce Schneier v svojem blogu piše, da lahko Nintendova nova igralna konzola Wii sodeč po specifikacijah komunicira z internetom, tudi ko je izključena. Nintendo je navedbe potrdil z besedami, da nov servis WiiConnect24 omogoča prenos novih presenečenj ali popravkov iger, tudi če uporabnik konzole ne uporablja. Vendarle pa zanikajo, da bi lahko Nintendo igro na daljavo deaktiviral, če bi se tako odločili.

Zanimivo je, pravi Schneier, da je Nintendo dal nov pomen besedi off, ki je bila doslej sinonim za izključeno. Očitno odslej pomeni le on standby, torej v pripravljenosti. Če želite Wii dokončno izklopiti, uporabite staro in preverjeno metodo - iz vtičnice izvlecite kabel.

18 komentarjev

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Nintendo Revolution bo odslej Wii

Slo-Tech - Težko pričakovana Nintendova konzola, ki smo jo doslej poznali pod imenom Revolution, je dobila uradno ime: Wii. Po besedah proizvajalca, ime Wii, ki zveni enako kot we (angleško: mi), predstavlja, da je nova konzola namenjena vsakomur, poleg tega poudarjajo, da si besedo Wii z lahkoto zapomnijo vsi, ne glede na jezik, ki ga govorijo. Več o Nintendovi novi konzoli, ki bo predstavljena predvioma letos novembra, lahko preberete tule.

Izvorna novica na Nintendo-Europe.

28 komentarjev

Diskete prihodnosti?

Hartware.net - Verbatim je predstavil zanimivo rešitev za shranjevanje in prenos manjše količine podatkov. Nekoč popularne 1.44 diskete, ki so služile temu namenu, so danes že zastarele, imajo premajhno kapaciteto. Nov Verbatimov izdelek ni nič drugega kot navaden USB flash pomnilnik v obliki CD plošče, s premerom 6 centimetrov in debelino skoraj enega centimetra.



Kapaciteta posameznega flash pomnilnika je 16 MB, kar po mnenju proizvajalca zadostuje za 100 dokumentov, 20 prezentacij, 15 digitalnih fotografij in pet mp3-jev. Kupcem bo stvarca na voljo v torticah (podobno kot pri DVD-jih in CD-jih), s po tremi flash pomnilniki. Zanj bo potrebno odšteti približno 20 Evrov, kar pomeni 6,66 Evra...

67 komentarjev

Nintendo GameBoy Micro

PC World - Majčkene stvari so očitno v modi. Tako je Nintendo predstavil najnovejšega člana družine GameBoy. Naprava je manjša od kompleta kart, Nintendo pa zatrjuje, da je prav tako zmogljiv, kot njegovi večji bratje.

Zaslon je po diagonali velik 2 palca, Nintendo pa pravi, da bodo izdali tudi različne plastične preoblekice, s katerimi bomo gizmota lahko polepšali. Micro bo izšel ob 20 letnici igre Mario Bros, zato mu bodo tudi priložene 3 igre iz te serije.

Več preberite TUKAJ

2 komentarja

Nintendo patentira prisebnost

Slo-Tech - Še ena izmed zanimivih patentnih cvetk. Namreč uspelo jim je patentirati norost oz. stopnjo prisebnosti.

Svoj patent primerjajo z drugimi statistikami ki se pojavljajo v igrah zvristi označene kot RPG (Role-playing Game). Namreč v takih igrah se za posamezen lik meri več statistik (npr. zdravje, inteligenca, mana, moč...). Kot eno izmed takih statistik je Nintendo tudi patentiral stopnjo norosti.

STR 12, DEX 18, WIS 12, INS 8.... You're not insane enough to enter this door.

19 komentarjev

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev