»

MS Force Feedback in XP

The Register - Preden grem čisto brezveze v Ljubljano za dva dni, še ena, vsaj po mojem mnenju, absurdna novica.
Kot so objavili v tej novici na Registru, imajo novi Windowsi XP težave z Microsoftovo Force Feedback serijo. Tako sta med 12.000 podprtimi deli samo dva modela iz serije, medtem ko imajo ostali težave. Slaba reklama za MS, čeprav se še slabše piše Logitechu, ki na seznamu nima nobenega izdelka s povratnim odzivom.

4 komentarji

Napaka na Razorju

Slo-Tech - Na razor.arnes.si (ARNESov najbolj izpostavljen strežnik) se je čas premaknil nazaj. Tiste novičke na desni strani so namreč stare kot sam Kurešček - iz februrarja letošnjega leta. Kaj je vzrok temu ne vem. Napaka v sistemu, napaka administratorja ali celo kak hacker (ok cracker :)? Zanimivo je to, da se na tej strani pokažejo tudi sveže novice.
Zadeva ni nič kaj kritična, a vseeno...

6 komentarjev

Pocenitev Pentium 3 chipsetov

The inquirer - Pentium 3 umira. To je dejstvo. Sodeč po tej novici na The Inquirerju naj bi se Intel čimprej rad znebil starih zalog, ki se nanašajo na (desktop) Pentium 3 procesorje, zato bo znižal ceno chipsetom. Znižanje naj bi napovedala tudi VIA. Izgleda, da se nam obetajo cenejše Pentium 3 matične plošče na katerih dobro delujejo tudi Celeroni hehe . Bomo videli, kako se bo vse skupaj izteklo.

4 komentarji

Vrnitev

X-Bit Labs - Kako vam še kaj deluje spomin? Dobro? Potem se še spomnite afer(ic)e glede Intel Pentium3 1.13 GHz procesorja. No, če se ne, naj vam osvežim spomin. Intel je na svojem lanskem potnem načrtu&#8482 (roadmap) jasno zapisal, da bo izšel tudi P3 1.13 GHz procesor. Testni primerek je poslal tudi naokrog (naprimer stricu Tomu iz Tom's hardwere). Ta (in vsi drugi preskuševalci, ki so procesor dobili v roke) so ugotovili, da je bolj nestabilen kot majava koliba na Japonskem (dežela potresov). Intel je sprva še zatrjeval, da je procesor stabilen in da se vsi preskuševalci motijo (kako tipično), kasneje pa je tudi sam ugotovil, da je naredil napako in procesor ni nikoli izšel. Intel je datum izida prestavil za nedoločen čas in P3 1.13 GHz umaknil s svojega potnega načtra&#8482.
Procesorju pa se v načrtovalnem odelku Intela vseeno niso odpovedali. Še enkrat so ga narisali (tokrat upam bolje kot prej!) in ga izdali. Procesor bo dobavljiv še v tej četrtini leta.
Kaj so naredili drugače? Najprej so...

3 komentarji

Modra suxx!

X-Bit Labs - Oziroma tako vsaj meni večina kupcev novih Pentium4 procesorjev. Intel je menda dobil kar nekaj pritožb v zvezi z modrimi ščitki na RIMM modulih, saj so kupci enostavno že siti tradicionalno modre barve. Zaradi tega bodo vsi novi RIMM moduli priloženi Pentium4 procesorjem sive barve. Kot pravi Intel: "Sprememba je čisto kozmetične narave in nima nobenega vpliva na performanse pomnilnika in procesorja!". Yay .

6 komentarjev

Napster kmalu kot plačljiva aplikacija

Jaz - Sodeč po tej novici na The Registerju se časi zastonjskega Napsterja počasi iztekajo. Sicer se že par mesecev (od združitve z Bertelsmannom) govori o tem, da bo za uporabo Napsterja potrebno plačevati mesečne odškodnine, toda do sedaj tega nihče ni jemal resno. No, sedaj je iz precej zanesljivih virov slišati, da bo Naspter prešel na plačniški način delovanja že to poletje, točneje nekje v juniju. Podjetje zatrjuje, da je po anketah sodeč velika večina uporabnikov pripravljena plačevati za uporabo Naspterja, toda osebno nekako dvomim v to. Alternative že dalj časa čakajo prav na tako priložnost... Bomo videli! Thnx, Mate!

4 komentarji

Defektni Pentiumi4

CNet - Sodeč po tej novici na CNetu, so prve serije Pentium4 procesorjev vsebovale napako. Na srečo nič tako kritičnega kot prvi Pentium procesorji ali Pentium3 1.13GHz, toda grenak priokus vseeno ostaja. Intel zatrjuje, da je to manjšo softversko napako odpravil, še preden so prvi procesorji dosegli kupce. Menda bo že res...

0 komentarjev