»

Commodore se vrača!

Pro-G - Podjetje Commodore Gaming je najavilo, da bo na letošnjem CeBit-u po 25 letih, ki so pretekla od izida originalnega Commodore osebnega računalnika, na police trgovin poslalo nov izdelek pod isto tržno znamko. Pravijo, da bo šlo za izjemen igričarski sistem (kar je bil tudi izvirnik), prvi srečneži bodo lahko v Hannovru že 15. tega meseca uživali v igrah na njem, po besedah ustvarjalcev pa lahko pričakujemo nekaj zelo zanimivih za zdaj še neodkritih podrobnosti.

Izvorna novica.

35 komentarjev

GeForce 7600 GS tudi za AGP

Hartware.net - Čeprav se vodilo AGP počasi poslavlja, bomo očitno dočakali tudi nVidiino kartico GeForce 7600 GS v tej izvedbi. Hartware.de piše, da bo Galaxy avgusta predstavil novo grafično kartico, zasnovano na GeForce 7600 GS, ki bo imela priključek AGP in bo stala med 130 in 145 evri. Na voljo bosta dve verziji - s 256 in s 512 MB pomnilnika. Procesor bo tiktakal s 400 MHz, za frekvenco pomnilnika trdnih podatkov še ni, imel pa bo običajnih 12 cevovodov.

34 komentarjev

Test GeForce 7600 GS

MSI GeForce 7600 GS

Slo-Tech - Na letošnjem CeBit-u je nVidia predstavila kup novih grafičnih procesorjev, med drugim tudi naslednika slavne 6600 GT, 7600 GT. Pokazali pa so tudi šibkejšo različico 7600 GS, ki se arhitekturno od močnejše različice ne razlikuje, le frekvence delovanja GPU-ja (iz 500 na 400 MHz) in RAM-a (iz 700 na 400 MHz) so znižane. Nižji tak tudi omogoča, da je jedro hlajeno pasivno, kar je gotovo dodatni razlog za nakup. Prav GeForce 7600 GS naj bi bil tudi glavno orožje proti ATi-jevemu Radeonu X1600 XT.



Testi te grafične kartice, ki bi jim zaupali, se še niso pojavili, zato so nas včeraj toliko bolj razveselili na Computerbase, s testom MSI-jeve kartice. V primerjavi z Radeonom X1600XT je v...

27 komentarjev

Pasivno hlajen GeForce 7600 GT

Pasivno hlajen GeForce 7600 GT (Gigabyte)

Slo-Tech - Uporabniki vse bolj cenijo tišino svojih mlinčkov. Zato ne preseneča, da proizvajalci za svoje produkte izumljajo različne rešitve, ki pripomorejo k čim manjšemu hrupu.

GeForce 7600 GT, pravi naslednik legendarnega modela 6600 GT, bo v eni izmed verzij opremljen z velikimi hladilnimi rebri, ki naj bo po zagotovilih proizvajalca (Gigabyte) učinkovito odvajala oddano toploto. Takti jedra in pomnilnika ne bodo spremenjeni oziroma nižji, torej GPU ostane pri 560 MHz, RAM pa pri 1.4 GHz.

Ker se tišina danes (drago) plača, je cena postavljena nekoliko višje, na 237 dolarjev. Ali se to izplača, ali pa poseči po cenejši verziji, opremljeni z referenčnim hladilnikom in ga nadomestiti z npr....

15 komentarjev

Dual GeForce 7600GT

Slo-Tech - Galaxy načrtuje izdelavo grafične kartice z dvema GeForce 7600 grafičnima čipoma na eni kartici, povezanima v SLI način. Za osnovo so pri Galaxyju vzeli (domnevno) dizajn Dual GeForce 6600GT, saj imata grafična čipa obeh kartic enako razporeditev nožic.



Vsak izmed grafičnih čipov naj bi imel svojih 256 MB pomnilnika, ostale specifikacije še niso poznane, prav tako ne datum predstavitve in cena kartice.

Več o Dual GeForce 7600GT si lahko preberete v izvorni novici.

19 komentarjev

NVIDIA predstavila 7600GT

Hartware.net - V senci velikega bratranca 7900GTX, je nVidia danes predstavila tudi grafično kartico GeForce 7600GT, naslednika izredno uspešne 6600GT. Jedro nove kartice je, podobno kot G71, izdelano v 90 nanometrski tehniki in teče pri frekvenci 560 MHz. Kartica ima 12 pixel cevovodov in 256 Mb 128 bitnega pomnilnika s frekvenco 700 MHz.



Kartica je opremljena s po enim Dual-Link in Single-Link DVI priključkom ter HDTV izhodom. Po navedbah nVidie, je GeForce 7600GT za približno 30% hitrejši od konkurenčnega ATI-jevega modela X1600 XT. Cena nove kartice je okvirno 200 Evrov.

Več o novi kartici v izvorni novici na Hartware.net.

43 komentarjev

Prek 120 testov GeForceov FX

8dimensional - Družino GeForce FX danes, mislim, poznamo že vsi. Večini se je vtisnila v spomin po velikem razočaranju z NV30 in s prijetnim presenečnjem NV35. V času obstoja njenih predstavnikov je na internetu nastalo premnogo testov teh grafikulj. Na 8 Dimensional so opravili garaško delo in povezave na vse te preizkuse zbrali na enem mestu. Po posredovanju je med stodvajsetimi tam tudi Slo-Techov test. Klik!

0 komentarjev

Nov test GeForce3

Guru 3D - Tokrat iz Guru3d. Samo na srečo to ni še en test GeForce3 tehnologij in analiza le-teh, temveč dejanski test grafične kartice, ki jo poganja čip GeForce3. Katere kartice? Hercules 3D Prophet III. Seveda se fantje niso mogli upreti skušnjavi in so, na žalost, malo tudi opisali tehnologije, ki jih GeForce3 uporablja. Ampak zelo na kratko. Kartico so spustili skozi toliko testov, da jaz še v življenju nisem videl toliko. Ne samo standardni 3DMark2000&2001 ter Q3 in UT. Ampak testni programi za katere še slišal nisem (ampak so, glede na fotke, zelo dobri), do sploh nekih posebnih grafičnih pogonov. Skratka, zelo podroben test!
Kartica je v zapeljivi modri barvi in ima že serijsko montiranega Blue Orb-a. Na njej je še 64MB visokokakovostnega pomnilnika. Zaključek: kartica je dobila Editors choice naslov. Članek si oglejte tu. Priporočam!

9 komentarjev

Nvidia spet svinja

HardOCP - Vsake tolko se na internetu pojavijo zgodbe, ki predstavijo ogromno Nvidio v slabi luči... kot podjetje, ki ne izbira sredstev za uspeh, ki ne da nič na posameznike in zdaj tudi kot podjetje, ki omalovažuje konkurenco. Na tej GeoCities strani se je namreč pojavil .PDF dokument, ki ga Nvidia razpošilja OEMom in prodajalcem svojih izdelkov. V osnovi gre za blatenje Kyro/Kyro2 proizvodov in poveličevanje svojih izdelkov. No, tip, ki je ustvaril to stran, je podrobno razčlenil te obtožbe in trditve, ter jih zabil nazaj tako, da kar glava peče. Resnično priporočam ogled, še posebej zato, ker nekaj zadnjih trditev postavlja pod vprašaj tudi Anandtechov test GeForca3 in Kyra2 (podobno blamažo si je Anandtech privoščil že z Rambusovim RDRAMom)!

16 komentarjev

Prvi testi MX DDR kartic

HardwareGame - Končno so se pojavili prvi zanesljivi ( poudarek na zanesljivi [;)]) testi GeForce2 MX DDR kartic. Kot je bilo za pričakovati, gre za Creativovo kartico. Torej, kako se stvar obnese? Najbolje bo, če si kar sami ogledate HardwareGameov test ( ekhm, glejte slikice, teksta itak ne boste razumeli [:P]), zadeva pa vsekakor ni kakšen rojen zmagovalec. Mogoče se bo to spremenilo s primerki drugih proizvajalcev, saj je Creative na svojih karticah uporabil zelo poceni in počasen DDR pomnilnik, ki deluje pri 143MHz. Takšno odločitev seveda opravičujejo z zelo ugodno ceno, ki bo zagotovo pritegnila marsikaterega uporabnika ( tako, kot so to storile RIve M64 [;(]). Moj nasve bi zaenkrat bil, da se raje držite navadnih SDR kartic in počakate na konkurenco Creativu ( še posebej veliko si obetam od Herculesa ).

0 komentarjev