»

Težavni 27-palčni iMaci

TG Daily - Z zadnjo posodobitvijo na novo predstavljeni 27-palčni Applovi iMaci so nadvse težaven otrok. Izmed iMacov imajo edini možnost uporabe štirijedrnih procesorjev iz Intelove družine Core i7 in i5, kar je bil morda tudi eden izmed problemov. Prve serije so namreč k strankam prišle mrtve, saj se računalniki enostavno niso zagnali. Pogosto je bil sprva počen tudi zaslon, najpogosteje v spodnjem levem kotu. Sledile so dodatne težave, zasloni so sprva utripali, zdaj pa po internetu krožijo poročila, da imajo nekateri primerki 27-palčnih lepotcev nekoliko rumen odtenek slike.
Glede na uradni, interni dokument, ki ga je izdal Apple prodajalcem, le-tem svetujejo, naj strankam povejo, da je nekaj razlik v barvi zaslona popolnoma normalno ter da ti ni razlog za garancijski zahtevek. Podatke teh istih strank naj bi predali Applu, ki jih bo kontaktiral in v nekaj tednih uredil zamenjavo LCD panela (čeprav ni razlog za garancijski zahtevek). Da so težave resne kaže tudi poročilo HardMaca, kjer...

34 komentarjev

Apple načrtuje cenejši iPhone

Slashdot - Na internetu se pojavljajo govorice, da Apple načtruje cenejšo verzijo svojega mobilnika z imenom iPhone. Novi mobilnik naj bi bil zgrajen na podlagi iPod Nano predvajalnika, stal pa naj bi okoli 300$. Sam telefon naj bi zaradi znižanja stroškov imel tudi manj funkcij. Apple zaenkrat teh govoric noče komentirati. Več o tem preberite v novici na reuters.com ali v novici na slashdot.org.

17 komentarjev

Pogled v Microsoftov laboratorij za Mace

Jabolko pri jabolku

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivi reportaži po Microsoftovem oddelku za Mace, ki jo je pripravil tam zaposleni David Weiss. Microsoft's Macintosh Business Unit, na kratko MacBU, je eden izmed največjih macovskih laboratorijev izven Appla, kjer razpolagajo z več kot 150 MacMiniji, tako da imajo za testiranje na voljo praktično vse najpogostejše konfiguracije, ki jih je Apple izdal. Zanimivo branje!

24 komentarjev

Prvi rezultati uporabe Boot Campa

CNet - Kot smo poročali že včeraj, se je Apple odločil uporabnikom svojih novejših sistemov, ki temeljijo na x86 arhitekturi, ponuditi podporo za poganjanje Windows XP brez kakršnihkoli modifikacij. Poteza je mnoge presenetila in je bila deležna različnih mnenj in komentarjev, pionirski poskusi pa so naleteli tudi na določene težave. Na internetu so se začeli pojavljati prvi rezultati različnih benchmarkov, ki ne presenečajo preveč in kažejo na to, da so novi Applovi sistemi popolnoma enakovredni PC sorodnikom s podobnim hardwarom, prihodnje dni pa lahko pričakujemo še več tovrstnih člankov.

6 komentarjev

Windows XP na novih iMacih z Intelovimi procesorji: potrjeno

Slashdot - Avtor strani www.winxponmac.com je organiziral tekmovanje z nagrado za tistega, ki mu bo uspelo na novih iMacih z Intelovimi procesorji uspešno pognati Windows XP. Navodila so bila sledeča: (i) Pognati je potrebno Windows XP in ne Viste ali katerekoli druge različice Windowsov; (ii) rešitev mora omogočati klasični dual boot med OS X in Win XP; (iii) uporaba virtualizacijske programske opreme (npr. Xen ali VMware) je prepovedana; (iv) prvi udeleženec, ki bo poslal rešitev (podprto s slikami) je zmagovalec.

Danes se je tekmovanje zaključilo. Zmagovalca sta programerja narf2006 in Blanka. Uspešno sta zaobšla EFI omejitve ( novica o EFI), poslala navodila in filmček, ki prikazuje...

30 komentarjev

Novi iMac raztelešen

Ars Technica - Slike notranjosti najnovejšega modela jabolčnega računalnika so sedaj na voljo javnosti, krivci za vse skupaj so seveda ponovno Japonci. Dandanes je že skoraj samoumevno, da so azijski otočani prvi, ki pogledajo v drobovje novih hardverskih stvaritev, pri iMacu ni nič drugače. Poslikali so vse sestavne dele novega modela, predvsem področje okoli procesorja, saj ta ni prispajkan na osnovno ploščo, kot je bila to dosedanja praksa, ampak sedi v podnožju. To bi znalo pomeniti, da bodo uporabniki po novem lahko nadgradili celo procesor v svojem iMacu, kar do sedaj ni bilo možno.

27 komentarjev

Apple se odloča za Intel

Slashdot - Že pred časom se je šušljalo, da naj bi Apple prekinil razmerje s podjetjem IBM, ki je do sedaj skrbelo za izdelavo procesorjev v vseh jabolčnih izvedenkah osebnih računalnikov. Sedaj pa so se govorice uresničile, Intel bo postal nov uradni dobavitelj procesorjev za Apple.

Do srede 2006 bodo zamenjani procesorji v računalnikih za manj zahtevne uporabnike (eMac, Mac Mini, ...), nekje na polovici leta 2007 pa bodo Intelovi čipi tiktakali tudi v Power izvedenkah Macintoshev. Poraja se vprašanje, ali bo Apple preklopil na procesorsko arhitekturo x86 in se podal med ostale proizvajalce PC računalnikov (Dell, HP, IBM, ...). Če in kako bo to vplivalo na njegov uspeh, bomo še videli, do takrat pa imate čas za branje izvorne novice.

113 komentarjev

Petinpetdeset operacijskih sistemov na enem računalniku

Slashdot - Če velika večina uporabnikov uporablja en sam operacijski sistem (najpogosteje so to Windows) in manjša skupina dva ali tri (običajno Windows, Linux in morebiti še DOS za kakšno predpotopno programje), pa je zelo malo ljudi na svoj mlinček namestilo več sistemov. Na KernelThread lahko preberete dogodivščine nekoga, ki je na svojega PowerBooka 17 uspel spraviti petinpetdeset različnih sistemov in trdi, da potrebuje in uporablja prav vse izmed njih. Slashdot.

16 komentarjev