»

Akcija nemške policije proti Toru? Kaže da ne.

Slo-Tech - Včeraj so na Slashdotu precej dramatično poročali o zaplembah Tor strežnikov v Nemčiji. Da gre za obsežno akcijo naperjeno proti Toru, bi lahko sklepali tudi na podlagi nekaterih izjav pravosodnega ministra nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein, ki je mnenja, da bi bilo zaradi učinkovitega boja proti terorizmu potrebno omejiti anonimizacijske sisteme na internetu (o tem smo že poročali).

No, v resnici akcija nemške policije ni bila usmerjena proti Toru, pač pa proti osebam, ki so se ukvarjale z otroško pornografijo. O zadevi so se razpisali tudi na poštnem seznamu Tor operaterjev, kjer so se javili trije operaterji, ki jim je policija zaplenila strežnike.

Uradno sporočilo EFF za javnost, objavljeno na spletni strani EFF, ki skrbi za razvoj Tor omrežja, pravi, da je bilo v policijski akciji zaplenjeno večje število računalnikov, popolnoma nepovezanih s Torom, med njimi pa jih je bilo samo šest Tor točk. Proti Tor operaterjem ni bila vložena nobena obtožnica, nekateri med...

11 komentarjev

Ko imaš vsega zadosti...

Slashdot - ... in živiš na Švedskem, potem uporabiš 1. maj, ki je sicer znan po demonstracijah v preteklosti, kot priložnost za doseganje nadstandarnih ciljev.

Tako Slashdot poroča, da so se v več švedskih mestih včeraj pojavile demonstracije skupin, ki želijo bolj liberalne zakone o intelektualni lastnini in, kljub temu, da ima Švedska verjetno najcenejše širokopasone linije, več pasovne širine. Nekaj zanimivih slik in komentarjev pa najdete tukaj.

Avtor novice se potem samo spomni, kako mu določen monopolist s Cigaletove streljaj od vladne palače zaradi "tehnične nedovršenosti" ne more nuditi širokopasovnega dostopa...

15 komentarjev

Mobilna eMule

Slo-Tech - Program za p2p izmenjavo datotek eMule bržčas poznamo vsi, zato ga ni potrebno predstavljati. No, razvijalci pa so šli še korak dlje in izdelali t.i. "mobilno mulo". Mobilna mula je javanski program, ki ga naložimo na gsm aparat, ki j2me aplikacije podpira. Ko imamo program nameščen, lahko z njim kjerkoli in kadarkoli preverjamo delovanje, prenose in ostalo naše eMule, ki jo imamo nameščeno doma na računalniku. Tako lahko z brhko deklino poležavate na toplem pesku na tropskem otoku in z enim očesom na mobilcu preverite, koliko vaših "rožic" je že vzcvetelo in koliko le-teh je še v fazi "cvetenja" [;)]. Uporabno? Preverite sami!

12 komentarjev

Statistika po založniško

The Register - RIAA je nekaj dni nazaj izvedla racijo, v kateri so zasegli 421 pekačev CD medijev. V bistvu so jih zasegli 156.

Ne -- tukaj ne gre za bistromatiko -- ampak le za vrednotenje samih pečk. Mnoge izmed zaseženih so se namreč hvalisale s 40-kratno hitrostjo, kar je "far above average" (visoko nad povprečjem) ter posledično ne more biti enačeno s počasnejšo napravo. Klik!

Sledeč tej logiki bo en zasežen nelegalen izvod MSSql baze ekvivalenten petdesetim licencam za Okna XP, naši zapori pa so polni le statistično, saj je mnogo tam zaprtih zaradi umorov. In povprečen Slovenec ima v garaži mercedeza, saj imamo dva znana osebka, ki se redno javljata na policijski postaji...

9 komentarjev

V Belgiji je uporaba Napsterja kazniva!

Salon - Woah, ti Belgijci pa so res striktni pri izvajanju raznoraznih antipiratskih zakonov. V zadnjem času so se tako spravili celo nad uporabnike MP3 filetkov! Po zaslugi pritožb velikih glasbenih podjetij so tako Belgijski policisti že opravili več hišnih preiskav, pri uporabnikih, za katere sumijo, da uporabljajo internet strani, namenjene izmenjavi glasbe v digitalnem formatu. Mater, kakšen zločin. Vse bi jih bilo treba pozapreti! Mislim, D0H! Več o zgodbi lahko preberete tukaj. In še enkrat: D0H !

2 komentarja