»

Grafična kartica za PCI vodilo

X-Bit Labs - Čeprav je dandanašnji vodilo AGP v vseh novejših računalnikih, se še vedno kje najde kdo, ki bi potreboval grafično kartico na PCI vodilu, ali zato, ker je računalnik star, ali pa zato, ker bi rad imel v računalniku še eno grafično kartico in okoli sebe kup monitorjev. Rešitev ponuja podjetje CP Technology s svojo RV25P-B3, ki bo, kot kaže, najhitrejša PCI grafična kartica vseh časov. Na njej bo namreč tiktakal ATIjev Radeon 9000 na 250 MHz, družbo mu bo delalo 64 MB DDR SDRAMa na 400 MHz. Na kartici bodo še priključki D-Sub, DVI-i in TV-out ter podpora več monitorjem prek HydraVision programja.

Jah, bomo videli, kako se bo zadeva prijela ... za igračarje po moje ne bo. Seveda pa gre počakati na prve teste.

7 komentarjev

Kartice z GF4 MX tudi za vodilo PCI

X-Bit Labs - PCI vsaj na PC-jih ni bil nikoli pretirano priljubljen kot vodilo za zahtevne grafične kartice, saj je imel za kaj takega vedno premajhno prepustnost. Če so se pomanjkljivosti PCI-ja v dobi Vooodoojev 2 še nekako tolerirale, danes kaj takega preprosto ni več mogoče, saj je AGP mnogo boljši. Vendar čeprav ima danes vsak napreden računalnik že vodilo AGP, pa se še vedno najde kakšen primerek, ki reže za to vodilo nima. No, za vse tiste, ki spadate med nesrečne lastnike osiromašenega računala in si na vse način želite GeForca 4 MX, se ne sekirajte preveč, saj podjetje PNY Technologies načrtuje kartico PCI s čipom GeForce4 MX 420. Grafični procesor bo deloval s frekvenco 250 MHz, 64 MB SDRAM-a pa z malce nižjimi 166 MHz. Prisoten bo tudi TV izhod, proizvajalec pa obljublja, da kartica ne bo presegla cene 150 €. Po mojem še vedno preveč, glede na to, da čip zaradi omejitev vodila PCI ne bo mogel pokazati svoje prave moči....

0 komentarjev

Value kartice

Acid Hardware - GeForce 3 MX je že zelo blizu predstavitvi, zato bodo prejšnje generacije GeForcev 2 MX postale še bolj (predvsem cenovno) zanimive. Ravno zaradi tega, sem vam poiskal še en test, ki obravnava cenejše grafične kartice. Na AcidHardware so testirali Abit Siluro MX400 (predstavnik družine MX400 čipov), Hercules 3D Prophet II MX400 (spet predstavnik družine MX400 čipov) in Hercules 3D Prophet 4500 (predstavnik družine Kyro 2 čipov). Specifikacije so bile na Slo-techu izpisane že tolikokrat napisane (morali bi jih znati na pamet ), da jih ne bom ponavljal. Kartice so poslali skozi nekaj testov in ugotovili, da so vse dobre, katero pa boste izbrali pa je odvisno od okusa.

1 komentar

3D Prophet 4000 XT

X-Bit Labs - Hercules naj bi kmalu predstavil svojo konkurenco Nvidiinemu GeForce2 MX200. To bo kartica, imenovana 3D Prophet 4000 XT. Frekvenca čipa in pomnilnika bosta, kot pri vseh Kyrih, isti; to je 115MHz. Kartica naj bi prodajalne police ugledala nekje v sredini maja. Cena bo njen glavni adut. Stala naj bi pičlih $85. Geforce2 MX200 bo, s svojim pomankljivim 64bit-nim vodilom, zagotovo zaostala za 3D Prophet 4000 XT-jem. Kartica bo opremljena z 32MB SDRAM-a.

6 komentarjev

3D Prophet II MX PCI

Guru 3D - Hercules se je očitno odločil, da bo izdal zelo popularno 3D Prophet II MX kartico tudi na PCI vodilu. PCI verzija je malo večja od svoje predhodnice, ima 5.5ns SDRAM in deluje na PCI vodilu. Zelo zanimiv bo test, ki ga bo v kratkem naredil Guru3d, kjer bo primerjal Hercules-ovo 3D Prophet II MX na AGP 4x vodilu in Hercules-ovo 3D Prophet II MX na PCI vodilu. Kartici naj bi bili (razen po vodilu, seveda) identični. O nadaljevanju vas bom sproti obveščal!

18 komentarjev

Hercules Geforce II MX

Hexus - Vem, da je recenzij te kartice na internetu na tone, a bom vseeno dal povezavo na še eno . Hexus.net se je spravil testirati Herculesovo tv-out Geforce MX beštijo. Čeprav je na začetku stran malo sumljiva, saj tipi dobesedno prepišejo specifikacije iz Herculesove strani, se test izkaže za dobrega. Spravili so se testirati tudi TV-out ter slikali sliko. Test si oglejte na tej dotični strani, če se vam pa slučajno zaželi slovenskega testa grafičnih kartic, si oglejte Slo-Techov primerjalni mučilnik grafikulj, v katerem je zajeta tudi ena od grafičnih kartic z Geforce II MX procesorjem.

0 komentarjev