»

Microsoft predstavil prilagodljivo LCD-tipkovnico

Gizmodo - Microsoftovi inženirji so predstavili prototip prilagodljive tipkovnice, kjer tipke niso statične, ampak izrisane na velikem na dotik občutljivem LCD-zaslonu. Očitno je, da so se zgledovali po Optimus Maximusu, ki trenutno stane slaba dva dolarska tisočaka. Za razliko od te tipkovnice, ki ima 113 majhnih programljivih zaslonov, je Microsoftova iz enega kosa. Spodnji del predstavljajo interaktivne tipke, zgornjega pa povsem nastavljiv pas za poljubne bližnice. Za zdaj smejo prototip uporabiti le študentje na UIST Student Innovation Contestu, kjer bodo tekmovali v izvirnosti uporabe tega izdelka.

45 komentarjev

Tipkovnica Optimus končno naprodaj

engadget - Po dolgoletnem čakanju smo končno dočakali začetek prodaje tipkovnice izpod rok studia Art Lebedev, ki sliši na ime Optimus Maximus.

V roke so jo dobili pri Engadgetu, kjer je bil odziv precej mešan. OLED zaslončki bi naj bili zelo svetli in z dobrimi barvami, preklapljanje med načini je skoraj trenutno (z izjemo MacOSa, kjer težavo že odpravljajo), tipke se dajo zlahka menjati, program za konfiguriranje je odličen. Kritika pa je letela na sam občutek pri tipkanju, saj naj bi kljub kvalitetni mehanski izdelavi pritiskanje tipk zahtevalo precej sile.


Cenovna nalepka za ta tipkalni stvor se bo začela pri 370€.

31 komentarjev

Optimus končno uradno najavljen

The inquirer - Eden od bolj popularnih kosov hardvera na internetu, z OLED zaslončki v tipkah opremljena tipkovnica Optimus, se je poslovila od Duke Nukema, zapustila megleno sobo izven časovnih dimenzij ter se materializirala. Čez par dni bo namreč možno prednaročiti omenjeno tipkovnico, prvič napovedano pred dvema letoma, v roke pa jo boste dobili najkasneje do jeseni. Glavni problem pri celi zadevi je trenutno predvsem cena, saj znaša neverjetnih 1564 ameriških dolarjev. Izvorna novica.

70 komentarjev

Tipkovnica Optimus končno na voljo?

vir: Gizmodo
Gizmodo - Kot že neštetokrat doslej so se pojavile fotografije in napovedi o tipkovnici Optimus, ki je pred časom dvignila veliko prahu z inovativnim pristopom, ki je vključeval OLED zaslonček na vsaki tipki, kar bi omogočalo prilagajanje naprave aplikacijam. Po začetnem navdušenju so avtorji nekajkrat prestavili rok izida, javnosti ponudili zgolj računalniško ustvarjene slike naprave in nazadnje izdali različico s tremi tipkami.

Kot rečeno se je sedaj pojavilo novo upanje - (najbrž) resnična fotografija izdelka in najava, da si bo delujoč primerek možno ogledati na CeBit-u. Verjamete?

41 komentarjev

Optimus Mini Three

Tweakers.net - O konceptu tipkovnice Optimus smo na našem forumu debatirali že pred letom, ko se je prvič pojavil. Ideja je bila vsekakor navdušujoča, ampak ker delujočega izdelka ni bilo na voljo, so bili mnogi prepričani, da gre zgolj za lep render. Nedavno pa je bil najavljen Optimus Mini Three -- izdelek istih avtorjev v pomanjšani različici s samo tremi gumbi. Prav to žverco so dobili v roke na Tweakers.net, žal pa ni izpolnila vseh pričakovanj.

5 komentarjev

100 dolarjev (in več) za tipkovnico s tremi tipkami? Artlebedev Optimus mini three?

Optimus Mini

Slo-Tech - Se še spomnite predstavitve tipkovnice, ki ima namesto dolgočasnih, enoličnih in predvsem nespremenljivih graviranih znakov na tipkah OLED zaslončke? Tipkovnico Optimus obljubljajo že nekaj časa, vendar bomo njihovi napovedi, da bo na voljo letos, verjeli, ko bo dejansko dostopna.

Da pa nam ne bi bilo do takrat preveč dolgčas, nam bodo maja ponudili mini (dobesedno) izvedenko te tipkovnice, nezamenljivo poimenovano Optimus mini three.



Optimus mini ima samo tri tipke, ki se (po napovedih) samodejno prilagajajo zagnani aplikaciji. Če zaženemo poštnega odjemalca, se bodo temu primerno spremenile sličice na tipkah. Zelo zanimiva se zdi uporaba pri predvajanju diapozitivov. Na predstavitveni strani si oglejte še druge primere uporabe.

Tehnična plat. Vsak OLED zaslonček lahko prikaže 96x96 pik (2x2 cm) veliko...

26 komentarjev

Tipkovnica Optimus s spremenljivim prikazom tipk

Slo-Tech - Art. Lebedev Studio, ki se ukvarja z industrijskim oblikovanjem, je zasnoval tipkovnico Optimus. Vsaka od tipk vsebuje lasten prikazovalnik (v končni različici predvidoma OLED), zaradi česar je mogoče prikaz funkcije posamezne tipke poljubno prilagoditi. Tipke bodo poleg znakov prikazovale tudi sličice, morda tudi animacije. Osnovni del funkcionalnosti tipkovnice bo neodvisen od operacijskega sistema. Predvidoma naj bi prišla v prodajo leta 2006.

Uporabna bo predvsem:
  • za tekstopisce ob uporabi različnih naborov ter razporeditev znakov in
  • za uporabnike specifičnih programov ter igračarje za grafičen prikaz funkcij (ikone), ki jih imajo v danem trenutku tipke v trenutno aktivnem programu/igri (npr. trenutne funkcionalnosti tipk ob pritisku tipke CTRL v Wordu).

37 komentarjev

CRT, LCD, OLED

Kvalitetnejša slika v primejavi z LCD

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Še pred nekaj leti smo vsi uporabljali "navadne" CRT monitorje. Nedolgo zatem je prišla na trg tehnologija LCD. Sprva so jo uporabljali le zaradi manjše velikosti na prenosnikih. Razlog za nepriljubljenost je bila visoka cena, slaba kakovost in nezmožnost gledanja slike pod večjimi koti. Pred kakim letom in pol pa je LCD začel svoj zmagoslavni pohod. Kvaliteta slike je bila od proizvoda do proizvoda vedno boljša in še cena se je nižala.

Na X-Bit Labs pa so...

6 komentarjev

LCD zaslonček preko USB

ExtremeMHz - LCD ekrančki so priljubljeni med modifikatorji, saj lahko prikažejo vse od temperature procesorja pa do glasbe, ki jo poslušamo v Winampu. Večina zaslončkov ima zeleno osvetlitev -- modra je res zelo redka. Tale predstavnik miniaturnih tekočih kristalov se priključi preko USB vtiča, osvetljujejo ga modre LED diode. Na žalost ima tudi slabost in sicer velikost, saj ima le 2 vrstici po 20 znakov. Poleg samega ekrana boste v kompletu dobili še CD z vso potrebno programsko opremo in pa seveda kabel, ki povezuje računalnik s prikazovalnikom.

6 komentarjev