»

Nov SETI klient

SETI@Home - Da ne bomo poročali samo o F@H, izšla je tudi nova različica klienta za Seti@Home, natančneje verzija 3.08 in to ne samo v obliki Windows ohranjevalnika zaslona (prej v3.07), ki je, milo rečeno, počasen, temveč tudi v obliki tekstovnega klienta (prej 3.03), ki je precej hitrejši. Nova verzija vključuje varnostne popravke, odpravljen pa je tudi problem "buffer overrun". Več o popravku tukaj, novo verzijo pa lahko dobite tukaj.

Velja omeniti še, da je naša SETI skupinica na 124. mestu izmed 62.538 klubov širom sveta. Lahko smo ponosni.

11 komentarjev

Cracking@home

ZDNet - Slo-Techov SETI team je prav lepo debelušen, kolumnist na ZDNet-u pa je ali dobro obveščen, ali pa pripadnik teorije zarote. Si predstavljate, da bi se okužili z virusom (oz. ohranjevalnikom zaslona), ki bi -- brez vaše vednosti -- deloval podobno kot SETI klient, le da bi bili procesorski cikli namenjeni razbijanju raznih gesel? Nekako niti ne dvomim, da se bo to nekega dne res zgodilo... Klik!

3 komentarji

Slo-Tech SETI skupina presegla 40K obdelani paketkov!

Slo-Tech - Po pravici povedano smo zadnje čase kar malo pozabili na naš SETI team, toda to ne pomeni, da so člani svoje računalnike puščali idlati. Prav nasprotno, GoMaR7 me je namreč danes opozoril, da je naša skupina že presegla mejo 40.000 obdelanih paketkov, kar znaša skoraj 62 let skupnega procesorskega časa. Hja ne morem reči drugega, kot pa da je to izjemno dobro in da sem prav ponosen na vseh 205 članov. In ne pozabite: novi člani so vedno dobrodošli .

10 komentarjev

3 milijoni SETIjašev

Slo-Tech - Huhu, ta SETI projektek pa se počasi res razvija preko vseh meja. Na tej strani si namreč lahko preberete, da je populacija SETIjašev dosegla kar 3 milijone. (Ne)srečnik je neki nemški fizik po imenu Bernd Ziegler, ampak to navsezadnje ni važno, kajne? Lepo je videti, da SETI populacija tako narašča (Thomas bi sicer rekel, da se trudimo za brezveze ), še posebej, ker smo del nje tudi Slo-Techerji. Namreč, če še niste opazili, obstaja tudi Slo-Tech SETI team s kar 181 člani.
Zahvale za novico prejme GoMar7.

7 komentarjev

Okies...

Jaz - No, PaJo je bil priden in uploadal novosti iz DL sekcije na naš drugi FTP strežnik, tako da lahko do novega 3D Marka 2001, WCPUIDa in MotherBoard Monitora dostopate sedaj vsi. Tudi tisti nesrečneži, ki vam drugače Perzej2 FTP ne dela. All hail PaJo!

2 komentarja

60 Slo-Tech SETIjašev!

Jaz - Lepo je videti, da naš SETI team dobro napreduje. V manj kot mesecu je prijavljenih že 60 članov, kar kaže na to, da vas kar veliko namerava overclockati računalnike ubogih alienov. Na žalost naš team zaenkrat ni na nobeni izmed lestiv uspešnosti, toda grem stavit, da se bo to kmalu spremenilo. Še posebej glede na to, s kakšno hitrostjo nekateri osebki pridelujejo paketke (***khm***Sergio***khm*** [>:D]). Kakorkoli, če se nam želite pridružiti, boste odgovore na vsa vprašanja našli v Forumu.

1 komentar

Slo-Tech SETI team napreduje

Jaz - Hehe lepo je videt, da naš Slo-Tech SETI team prav hitro napreduje. Zdaj nas je že kar 18, med nami so celo pravi veterani ( itak je car še vedno PaJo s preko 700 obdelanimi enotami ) in tudi jaz se lahko pohvalim s prvim obdelanim paketkom. Jupi [:))]. Aja, ko smo že pri rekordih me je najbolj impresiral naš član roscha, ki je za obdelavo enega paketa rabil malo manj, kot 14 minut [8-O]. roscha, me prav zanima kakšno makino imaš doma ( za primerjavo: moj P3 450MHz porabi za obdelavo enega paketa v hitrem tekstovnem načinu skoraj 8 ur! ) [;)].Če bi se radi včlanili, potem se kar odpravite na to stran, drugo boste že pogruntali ( postopek ni niti približno tako zakompliciran kot prijava v Slo-Techovo bazo [:\\]). Če sploh ne veste o čem se gre ali želite kaj vprašati se ne bojte vprašati v posebej Slo-Tech SETIju namenjeni razpravi v Forumu!

2 komentarja

Slo-Tech SETI team

Jaz - Slo-Tech wants you! Za svoj SETI team seveda, da ne bo kakšnih pomot [;)]. Yup, od danes naprej deluje Slo-Tech SETI team in vsak bralec Slo-Techa je dobrodošel! Dokažimo jim, da nismo kar tako. Zaenkrat je edini član PaJo ( ustanovitelj ) s krepko preko 700 paketki in prav zanima me, ali ga lahko kdo od vas preseže!Za vse razprave ali vprašanja v zvezi z našim SETI teamom pa kar pojdite sem.

19 komentarjev