»

iPhone z USB napajanjem in id Software portfejlom, Jobs se je vrnil

bit-tech.net - Evropska Unija je dosegla dogovor z večjimi proizvajalci mobilnih telefonov, da bodo ponudili poenoteno napajanje aparatov v obliki micro-USB priključka. Zagotovo pa je velika zmaga Evrope priključitev Appla k dogovoru, saj je slednji ponavadi bolj samosvoj. Do sedaj so na vseh iPodih in iPhone imeli t.i. Dock priključek, za katerega so proizvajalci potrebovali licenco, če so želeli izdelovati napajalnike oz. dodatne naprave za iPode oz. iPhone. A do leta 2012 bo Apple, tako kot Nokia, Sony Ericsson, LG, Samsung, itd., v iPhone, kot že rečeno, vključil micro-USB priključek, ki bo tako zamenjal Dock konektor, vsaj za napajanje naprave.

Konzorcij Sony Ericsson je doživel udarec v primeru,...

12 komentarjev

Državljan inženir - online serija o odprtokodni strojni opremi, elektroniki, umetnosti in hekanju

Slo-Tech - Make Magazine je pred kratkim začel preko spleta "oddajati" video serijo Citizen Engineer, ki pokriva odprtokodno strojno opremo, elektroniko, umetnost in hekanje.

Prva oddaja je posvečena telefoniji, konkretneje, SIM karticam (le-te se uporabljajo v GSM aparatih) ter "hekanju" telefonov iz javnih telefonskih govorilnic.

Polurni profesionalno posnet video prikazuje kako izdelati lasten čitalec SIM kartic, kako na SIM kartici pregledati izbrisana SMS sporočila ter seznam desetih zadnjih klicev ter kako klonirati SIM kartico. Drugi del videa pa prikazuje kako star telefon iz odslužene javne telefonske govorilnice spremeniti v domači telefon, ali pa mu - še bolj zabavno - dodati Skype podporo.

Zabavno in poučno za vroče poletne dni.

25 komentarjev

Vgradnja matične plošče

Extremetech - Vsi računalniški majstori™, ki vam je vgradnja nove strojne opreme mačji kašelj, nehajte brati zdaj. Na Extremetech so se namreč odločili spisati članek za malce manj računalnikov vešče uporabnike. Obsežen članek govori o pravilni vgradnji matične plošče, kjer vam bo podrobno razloženo kako namestiti procesor ter ventilator, kam pašejo RAM moduli ter da grafikulja pač nima česa iskati na PCI priključku. Kablovju je jasno posvečen svoj del, saj brez njega žal še ne gre. Klik!

Članek o sestavi računalnika lahko najdete tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

Majhna izboljšavica

Slo-Tech - S Primozem sva se usedla ter dogovorila za eno majhno spremembo. Od sedaj naprej lahko na desni vidite poleg naslova zadnje novice tudi število komentarjev nanjo. Seveda klik na to cifro pomeni direktno povezavo na seznam komentarjev. Upam, da boste še bolj zadovoljni.

35 komentarjev