»

Logitechovi daljinski upravljalniki z zvočnimi ukazi

The inquirer - Logitech, znan po miškah in tipkovnicah, po nakupu Intrigue Technologies najavlja novo serijo daljinskih upravljalcev Harmony. Obljubljajo lažje upravljanje z izdelki, uporabljali bodo močnejše mikroprocesorje, daljinci pa bodo tudi poslušali, tako da nam bo olajšana navigacija po kanalih, opcijah itd. Logitech se kljub vsemu zaveda dejstva, da se bo kapaciteta akumulatorjev morala izboljšati, a to fantom iz Fremonta ne bi smelo delati težav.

Več v izvorni novici.

0 komentarjev

Enotni daljinski upravljalci

TweakNews.net - Verjetno je kdo od vas že opazil, da daljinski upravljalci vse pogosteje povzročajo težave, saj na področju IR ukazov ni nobenih standardov in se včasih funkcije različnih naprav med sabo neugodno prepletajo (v mojem primeru je ukaz play pri DVD predvajalniku ugasnil TV). Težave se pojavljajo tako med različnimi proizvajalci, kot tudi med različnimi generacijami istega proizvajalca.

Poleg tega, da oblikuje nove standarde HDTV-ja, se je zato HANA (High-Definition Audio-Video Network Alliance) sedaj zavzela tudi za to, da se na področju daljinskih upravljalcev naredi red. Novi standardi naj bi poskrbeli, da bo odslej mogoče:
  • z enim daljinskim upravljalcem dostopati do vseh AV naprav in njihovih vsebin v sistemu, ne glede na lokacijo;
  • novo napravo dodati v sistem z enim samim kablom;
  • deliti vsebine med PC-ji in AV napravami, pri čemer bodo varovani podatki ostali zaščiteni;
  • pregledovanje in snemanje kjerkoli v nepremičnini (do 5+ HD kanalov hkrati).
Vse skupaj zveni všečno, kako...

6 komentarjev

Trusted Computing na pohodu

Slashdot - Kot kaže, se anonimnosti zadnje čase slabo piše. Poleg sprejema direktive o obvezni hrambi prometnih podatkov namreč Slashdot poroča o TPM čipu, ki so ga poimenovali kar orwellowski čip.

Za kaj gre?

TPM, oziroma Trusted Platform Module je TC tehnologija, o kateri s(m)o že večkrat pisali. Gre za čip, ki bo vsak računalnik v katerega bo vgrajen, enolično identificiral. Poleg tega bo čip tudi preverjal katera programska oprema teče na računalniku in ali ji lahko zaupa (se pravi ali je ustrezno digitalno podpisana). Povedano drugače: če bo računalnik tekel v tim. TC načinu, potem bo čip poskrbel, da bodo gor tekle samo TC kompatibilne aplikacije. To pa bodo seveda aplikacije, ki ne bodo vsebovale virusov in bodo spoštovale avtorske pravice. Poleg tega bodo spletne strani v prihodnosti vsak računalnik s tem čipom lahko natančno identificirale, s tem pa bodo identificirale tudi njegovega uporabnika.

Na računalnikih s TPM čipom (poleg strojne opreme bo potrebna tudi ustrezna podpora...

245 komentarjev

Znana vsebina paketa Xbox 360

Slo-Tech - Že dolgo se je po različnih forumih in ostalih kotičkih interneta šušljalo o vsebini paketa nove Microsoftove konzole Xbox 360, zdaj pa so tudi v Redmondu objavili uradne informacije. Razglasili so, da bosta na voljo dva paketa, imenovala se bosta Core in Premium, prvi bo stal 300 zelencev, drugi pa 400 (v Evropi bodo številke enake, ampak v evropski valuti).

Osnovni Core paket bo vseboval poleg konzole še en običajen kontroler, odstranljivo sprednjo ploščico konzole v beli barvi in pa standarden AV kabel za priklop na zaslon. V naprednejšem Premium paketu pa bo igralni plošček brezžičen, kabel bo malo boljši in bo podpiral HD standard, dodan pa bo še dvajset gigabajtni disk, Xbox Live Silver naročnino za medmrežno igranje, slušalke in v dodatni ponudbi ob začetku prodaje še Media Center daljinski upravljalec. Če vas zadeva bolj zanima, vsekakor preberite izvorno novico.

Zanimivo je, da niso nič omenjali HD-DVD pogona, čeprav je znano, da bodo kasnejše verzije namesto DVD...

6 komentarjev

iRiver ChromeX iMP-150 CD/MP3 igralnik

OnePC - Na tržišču je že dosti MP3 CD predvajalnikov po različnih cenah. OnePCjevci pa so se naposlušali enega od iRiverjevih in bili z njim zelo zadovoljni.

Predvajalnik ima nekaj bonbončkov, ki ga naredijo boljšega od konkurence. Dizajn je tako ali tako prelep (kar lahko sklepate po futurističnem imenu [:D]), tudi format WMA je podprt, najbolj pa preseneti nadgradljivost firmwarea. Prav tako ni izvzet daljinski upravljalec in osvetljevanje zaslončka, slabost predvajalnika pa bi naj bila njegova velikost in kratkost kabla za slušalke pri neuporabi daljinca. Izvolijo.

1 komentar

Philipsovi "tanki" zvočniki

OCAddiction - Zelo ličen sistem štirih satelitov in globokotonca, ki se lahko pohvali z zelo lepim dizajnom, tankostjo satelitov, kovinsko barvo ter priloženim daljinskim upravljalcem. Ima tudi neki novi sistem ojačanja basov, imenovan wOOx, ki pa, kot pravi opisovalec, ni na nikakršen način beden, saj je izjemno kvaliteten in ni le poskus natega kupcev. Če se bo dalo te zvočnike dobiti tudi pri nas, si jih bom kupil, saj so res lični. Aja, še opozorilo: Nikar ne izgubite daljinca, saj brez njega ne boste mogli več upravljati zvočnikov. To je minus. Baje so dokaj poceni. To je plus.

4 komentarji