»

Konec filmov za polaroide

Slo-Tech - Fujifilm je sporočil, da bodo nehali proizvajati film FP-100C, ki ga lahko uporabljajo polaroidni fotoaparati, ki snemajo fotografije dimenzij 3,25 x 4,25 palca. Gre za zlasti za fotoaparate znamke Polaroid iz 60. in 70. let, ki so razvoju fotografije vtisnili neizbrisen pečat, še danes pa so bili popularni kot nišni izdelek.

Digitalna fotografija klasični grozi, da jo bo požrla, in polaroidni fotoaparati so bili eni izmed prvih žrtev. Polaroid je že leta 2008 prenehal izdelovati film za svoje fotoaparate, sedaj pa bo Fujifilm kot zadnji proizvajalec ustavil svoje stroje. Tudi Fujifilm je...

12 komentarjev

Samsung predstavil CX930B - skoraj barvni monitor

Akihabaranews - Povprečna zmožnost reprodukcije naravnih barv na LCD zaslonih naj bi bila nekje pri 72%, boljši dosegajo celo do 87%. Samsung je predstavil SyncMaster CX930B, za katerega pravijo, da naj bi zmogel verno prikazati kar neverjetnih 97% barv, vključno s problematičnimi smaragdno zeleno in temno rdečimi odtenki.

Zato ne čudi dejstvo, da ima vgrajeno funkcijo Print View, ki na podlagi...

27 komentarjev

Samsung razvil superreflektivni 1,72-palčni LCD zaslon

Reuters - Za tehnično nepodkovane naj za začetek omenimo, da termin superreflektivnost (SR) pomeni možnost uporabe zaslona tudi pri močni sončni svetlobi. Odbojni koeficient novega SR LCD zaslona je trikrat večji od običajnega. Vse skupaj so dosegli z uporabo srebra namesto aluminija, izboljšanimi lečami in kombiniranjem z translektivno tehnologijo. Novo SR tehnologijo bodo seveda uporabili v vseh svojih visoko kvalitetnih zaslonih.

Nad novimi zasloni v mobilnikih znajo biti razočarane pripadnice nežnejšega spola, ki si ne bodo več mogle prečekirati tipa za sabo v zrcalnem odboju zaslona. A ima Samsung, kot tudi drugi proizvajalci mobilnih telefonov tehnološko rešitev -- vgrajena fotokamera. Manjka še zoom mikrofon in Jamesbondice nas bodo imele v rokah in ušesih.

22 komentarjev

Mobilne novice

engadget - Na Consumer Electronic Showu, ki bo potekal od 6. do 8. januarja 2006, bo EPOS predstavil svoj sistem, s katerim je moč pisati na zaslone, ki niso občutljivi na dotik. To so dosegli z bazno postajo, ki je lahko vgrajena v sam mobilnik ali naknadno nameščena kot dodatek, ter pisalom, ki sporoča svojo pozicijo glede na bazo. Sistem si lahko podrobneje ogledate v flash predstavitvi.

Pri Dualcore Technologies so najavili, da jim je kot prvim uspelo združiti PC, ki deluje na Oknih XP, in pametni telefon. Hibrid so poimenovali cPC, njegove baterije naj bi bile sposobne zdržati 8 ur tudi ob uporabi več aplikacij hkrati. Tehnični podatki in ostalo vas čaka tu.

Če nikakor ne morete zdržati brez vašega Gmaila, lahko sedaj dostopate do njega tudi preko mobilnega telefona, stvar se čisto nič presenetljivo imenuje Gmail mobile.

Za vse bolj aktivne je razveseljiva novica, da sta Casio in LG na tržišče poslala mobilna telefona, sicer enojajčna dvojčka, ki sta odporna na vodo. Glede...

8 komentarjev

Samsungove novice

engadget - Samsung je najavil sodelovanje s podjetjem Silicon Storage Technology na področju tehnologije Flash, pridobili so namreč licenco za uporabo tehnologije spominskih celic SuperFlash v svojih proizvodih. Trenutno Samsung obvladuje dobro polovico celotnega trga Flash spomina, New York Times pa je napovedal vojno na tem področju med njim in Toshibo/SanDiskom. Pri tem srčno upamo, da je lekcija izpred 2 mesecev koncern izučila, da ne bo poskušal z drugimi izdelovalci sklepati novih, za nas kupce škodljivih dogovorov.

Južnokorejska mobilna stran je predstavila nekaj Samsungovih prototipnih izdelkov, mnenja o njihovi uporabnosti, estetetskosti in namembnosti so deljena. Med drugim si lahko omislite tudi sodobno verzijo telefona, MP3 predvajalnika in polaroidnega fotoaparata. Na istih straneh je predstavljen tudi telefon s fotoaparatom, ki zmore izdelovati slike v velikosti 8 megapikslov.

Veliko bolj mi je všeč že pred tednom dni predstavljeni mobilni telefon, ki preko modrega...

15 komentarjev

LCD novice

TweakNews.net - Začnimo najprej s slabo (oz. za nekatere samo škodoželjno) novico - Jabolčniki so imeli težave že z ekrančkom na iPodu Nano, ki se je v zelo majhni pobegli seriji lomil. Nove težave z LCD zasloni imajo 15-inčni Powerbooki, pri večjih ločljivostih namreč dodajajo prikazani sliki horizontalne črte. Enako napako so odkrili tudi na nekaterih Appleovih prenosnikih prodanih v Nemčiji.

Samsung, na drugi strani, objavlja bolj optimistične vesti. Že pred časom so se povezali s Sonyjem z namenom skupne izdelave LCD televizijskih zaslonov. Sedaj sta oba giganta vložila dodatnih 10 milijard japonskih jenov v skupno podjetje S-LCD Corporation, s katerim želita razširiti ponudbo 7 generacije amorfnih TFT zaslonov. Samsung je poleg tega razvil fleksibilen 7-palčni LCD zaslon sposoben prikazovanja resolucije 640x480. Uporaben naj bi bil v prenosnikih, mobilnih telefonih in celo za reklamne panele v oblekah. Sedem palcev morda zveni malo, a je to trenutno največji fleksibilen LCD zaslon.

...

4 komentarji

Samsung na Applovem zelniku

PC World - Samsung bo ponudil internetno prodajalno glasbe, s čemer bo postal direktna konkurenca Applu in njihovemu iTunes Storeu. Njihovi mp3 predvajalniki do sedaj niso poželi preveč slave, a po novem nameravajo ubrati preizkušeno jabolčno pot in ponudbo podpreti z dodatnimi storitvami - specializirano programsko opremo in že omenjeno spletno trgovino z glasbo. S prodajo bodo najprej poskusili na področjih, kjer se njihovi izdelki že sedaj dobro prodajajo - torej tam, kjer iTunes še ni prisoten.

2 komentarja