»

Vox.io - telefonija iz brskalnika

Slo-Tech - Med poplavo tujih storitev tokrat predstavjamo produkt, ki je plod domačih razvijalcev. Vox.io je ena od prvih storitev, ki na uporabniku prijazen način omogoča, da iz brskalnika kličete na telefon ali njihov spletni vmesnik. Kar naredi servis zanimiv je, da poleg klasičnih trikov internetne telefonije omogočajo, da pripravite spletno povezavo za enkratni klic. Oseba, ki ji boste dali povezavo vas bo lahko poklicala kar iz brskalnika, v primeru pa da ne boste za računalnikom bodo preusmeril klic na vaš mobilni telefon.Servis že sedaj veliko obeta, včeraj pa so na spletnih uricah razkrili, da bodo v bližnji prihodnosti ponudili tudi v aplikacije za mobilne naprave in povezavo s SIP vmesniki.

Prijavite se lahko s posebnim povabilom za bralce Slo-Techa.

Z...

39 komentarjev

Trojanec na Samsung Wave

Samsung Wave

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - V marcu sta se pripetila kar dva primera, ko so kupci na pomnilniku naprav dobili tudi nezaželeno, zlobno kodo. Prvi primer so bili polnilniki za baterije podjetja Energizer, ki so se napajali prek priključka USB, medtem ko je mobilnemu operaterju Vodafone uspelo prodati kar 3.000 HTC-jevih Magicov z okuženimi pomnilniškimi karticami. Slednji primer se je zdaj pripetil še enkrat, le da jo je zlobna koda tokrat zagodla Samsungu.

Sicer v Nemčijo namenjen primerek mobilnega telefona Wave, prvega s Samsungovim na Linuxu osnovanim operacijskim sistemom za mobilne telefone, Bada, je imel na priloženi gigabajtni pomnilniški kartici microSD namreč trojanskega...

7 komentarjev

Izšla razvojna različica LiveAndroida za PC-je

LiveAndroid

Slo-Tech - Na spletni strani code.google.com se je pojavila ISO slika operacijskega sistema LiveAndroid.


ISO sliko je mogoče zagnati v virtualnem stroju (npr. VirtualBox) oziroma zapeči na računalnik in iz CD-ja zagnati LiveAndroid operacijski sistem ter si ogledati kako bo izgledal Android na vašem mobilnem telefonu. Gre za razvojno različico (.02) Googlovega operacijskega sistema za mobilne telefone, ki temelji na Linuxu.Žal iz računalnika še ni mogoče klicati...

18 komentarjev

Iskanje golf žogic za telebane

Gizmodo - Igralci golfa si bodo lahko omislili t.i. BPS - RadarGolf Ball Positioning System, za 250 zelencev.Naprava deluje le z žogicami istega proizvajalca, ki imajo vgrajen poseben čip. Z ročno napravo lahko potem žogice iščete do razdalje tridesetih metrov. Zvočni signal in vizualni prikaz na LCD zaslončku vas potem usmerja do končnega cilja.

Klasični telebani si bomo raje omislili bolj "low-tech" sistem, ki uporablja obstoječe programje in opremo: vaše telo. Ta prirejena očala samo filtrirajo nadležne barve in do vaših oči prepuščajo le belo in rumeno. Tako lahko žogice hitreje najdete.

3 komentarji

Smrt za pasje ovratnice

engadget - Pri PetsMobility bodo v začetku naslednjega leta na tržišče lansirali vodoodporni GPS z mobilnim telefonom namenjen živalim. Naprava z imenom PetCell omogoča več različnih funkcij: lociranje geografske pozicije, postavitev elektronske ograje, najditelju omogoča klic na vaš mobilni telefon itd. Seveda se s svojim ljubljenčkom lahko pogovarjate tudi na daljavo.

Za našo lokalno uporabo morda malce pretirano, a zna biti nadvse priročno za lastnike večjih rančev. Vprašljiva je tudi energetska potratnost oz. avtonomija, tako da verjetno, na vrat na nos, ni smiselno menjati "kravjih zvoncev" domači čredi. Bi bil pa verjetno smiseln razvoj tudi v to bolj masovno področje.

Prva podjetja se pa že pripravljajo na lansiranje storitve PetFinder.

20 komentarjev

Objemi preko interneta (in morebitne posledice)

Reuters - Raziskovalci Singapurške univerze Nanyang Technological University (NTU) z oddelka Interaction and Entertainment Research Centre (po slovensko raziskovalni center vzajemnega delovanja in razvedrila) so odkrili, kako lahko preko interneta posredujemo občutek dotika. Prototip naprave trenutno pomaga razvijalčevi kuri prebolevati depresije in osamljenosti, on pa je lahko, namesto da bi bil s svojim hišnim ljubljenčkom, na univerzi, kjer razmišlja, kako bi lahko bil na dveh mestih hkrati. Je morda odkritju malce pripomogla tudi ptičja gripa? Kakorkoli že - vsekakor bi bilo možno izum prenesti tudi na ostale hišne ljubljenčke (sicer ne na vse, ribam v akvarijih verjetno ne bo do tovrstnih aktivnosti), kasneje pa tudi na ljudi. Zgoraj omenjeni znanstveniki že načrtujejo internetni objemalnik za starše in otroke, v ta namen razvijajo posebno vrste pižame, ki bo s pomočjo pritiska in temperature dajala občutek resničnega objema obema udeležencema.

Sledile bodo seveda še internetne...

9 komentarjev

Blondinke kmalu ne bodo več vir šal?

Hartware.net - Stereotipi o blondinkah se bodo morda kmalu prenehali. Nič več neskončnih šal o njih. Ženske znajo pridobiti tehnološko prednost pred moškimi. Futurolog Ian Peterson je namreč že pred meseci napovedal, da bodo vsadki za prsa, poleg silikona ali solne razstopine vsebovali tudi celo kopico uporabnih in manj uporabnih naprav. Z vgrajenim dlančnikom in wifi povezavo bodo vedno imele dostop do vsega znanja arhiviranega na internetu.
Dodatno predvideva, da bi z vgrajenim GPS sprejemnikom in vibracijami, lahko lastnicam novih prsi, kazale pot.
Prav tako bi bilo tako možno s seboj nositi kompletno kolekcijo MP3 skladb, ki bi jih potem preko Bluetooth slušalk prenesli do ušes. Glede slednjega ljudi že zelo skrbi, kaj se bo zgodilo, če bo kakšna skladba nelegalno prenešena na takšen MP3 predvajalnik? Tudi imena nove Applove linije predvajalnikov so "razkrita".
Poleg vseh ostalih idej o vgrajevanju, ki jih lahko preberete v izvornem razmišljanju, je tudi dokaj realen in koristen...

30 komentarjev

Mobilci na udaru!

The Register - Problem današnje dobe je, da je nasičena z različnimi virusi. Tukaj ne mislim na viruse kot živa bitja, ampak na zoprne skupke kode, ki lahko uporabniku povzročijo kar precej nevšečnosti. Do nedavnega so bili virusi samo v domeni računalnikov, kasneje pa so se začeli pojavljati tudi na ročnih računalnikih, npr. Palmih. No, vse bolj se zdi, da se bodo virusi s predstavitvijo novih sistemov, ki bodo mobilnim telefonom omogočali hiter pretok podatkov, razširili tudi na to področje. Zaenkrat na srečo še ni čutiti bistvenega vpliva, vendar pa uporabnikom že dalj časa "morijo" hekerji, ki pošiljajo SMS-e, ki vključujejo nestandarden nabor znakov in utegnejo začasno onesposobiti vaš mobilni telefon. Taki SMS-si so bili pred kratkim usodni za Nokie, zdaj pa se je na udaru znašel tudi Simensov mobilnik s številko 3568i. Problem nastane, ko vam heker pošlje SMS v kitajščini, ki izkoristi hrošča v programski opremi. SMS vam lahko začasno onesposobi telefon, saj ni mogoče izbrisati nadležnega...

0 komentarjev