»

Samsungov BD/HD DVD predvajalnik bo stal okoli 400 €

DigiTimes - Samsung je prejšnji teden na konferenci IFA v Nemčiji razkril, da bodo v zadnjem četrtletju 2007 splavili svoj prvi univerzalni predvajalnik (BD-UP5000), katerega modri laser bo sposoben brati zapis tako po standardu blu-ray kot tudi po standardu HD-DVD. V primerjavi s prvim univerzalnim predvajalnikom, ki ga je na trg poslalo podjetje LG ( LG BH100), bo Samsungov nekoliko naprednejši, saj bo obogaten z interaktivnima tehnologijama HDi in BD-J.

Samsungov Duo HD BD-UP5000 bo sprva na voljo v Evropi, in sicer za dokaj presenetljivo nizko ceno okoli 400 €. Njegov edini tekmec iz logov LG Electronics se trenutno namreč prodaja po ceni med 700 in 800 € (1000 - 1200 $).

Novice na blu-ray.com, DigiTimes in X-bit labs.

39 komentarjev

Znane specifikacije Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

digg.com - Na Launchpadu so že objavljeni cilji, ki jih nameravajo razvijalci Ubuntuja doseči do nove izdaje, ki bi naj videla luč dneva nekje aprila naslednjega leta. Med potrjene cilje spada lažja konfiguracija omrežja, takoj delujoče 3D-namizje z implementacijo Compiz ali Beryl, lažja namestitev manjkajočih kodekov in še kaj. Celoten seznam je na voljo tukaj.

Bomo dobili več kot enakopravno konkurenco Visti?

129 komentarjev

Spletne urice: SSL/TLS

Slo-Tech - V sredo, 2. novembra ob 19.00, bo v Kiberpipi na Spletnih uricah Jure Koren predaval o tehnologijah SSL/TLS.

Osvetljeno bo ozadje delovanja tehnologij, ki omogočajo varen prenos podatkov med končnimi točkami v omrežju, ki lahko v določenih mejah dokažejo svojo identiteto.

Predstavitev praktične izvedbe s strežnikom Apache in spletnim brskalnikom Firefox je obogatena s komentarjem, ki razjasni tudi omejitve in nekatere nevarnosti, ki prežijo tako na uporabnike kot tudi skrbnike sistemov. Na koncu se predavanje dotakne tudi X509-certifikatov, agencij in hierarhičnega modela zaupanja.

Jure Koren je že približno desetletje borec proti kiberterorizmu (odkar je prestar, da bi sam bil kiberterorist). Pri tem se ukvarja s praktičnimi težavami, ki se pojavljajo ob vsakdanjem razvoju in vzdrževanju varnih internetnih storitev.

2 komentarja

LG3D LiveCD 2.3

OSNews - LG3D LiveCD je Linux projekt, ena izmed tako imenovanih live CD distribucij. Njena posebnost je, da vsebuje Sunovo 3D namizje imenovano Looking Glass. Različica 2.3 je prva stabilna izdaja in temeli na SLAX Popcorn Linux-u. Med drugim je obogatena s Firefox-om, klepetalnikom Gaim in delujočimi nVidia gonilniki. Živi CD se zažene naravnost v Sun-ovo 3D okolje, ki je obogateno z grafično pospešenimi posebnimi učinki in drugimi vizualnimi bombončki.

11 komentarjev

SuSE Linux 9.1

OSNews - V Nemčiji, Avstriji in Švici je že na voljo novi SuSE Linux 9.1, za ostali svet pa so Nemci pripravili živo distribucijo, SuSE LiveCD, prej znano kot Live-Eval ( zrcala). V nekaj dneh lahko pričakujemo novo različico najbolj priljubljene distribucije Linuxa v Evropi tudi na FTP-strežnikih, "škatle" pa bodo priromale v Slovenijo nekoliko pozneje. Podrobna predstavitev SuSE Linuxa 9.1 je zaenkrat na voljo samo v nemščini.

22 komentarjev

Seznam Linuxovih distribucij Live CD

Slashdot - Če ste se kdaj spraševali, koliko distribucij Linuxa z možnostjo zagona s CD enote obstaja, in ste se se spomnili le na nekatere najbolj uveljavljene, kot sta na primer Knoppix in Mepis, boste ob tej novici verjetno šokirani. Kot namreč poroča Slashdot, so na FrozenTech sestavili seznam vseh distribucij LiveCD, z namenom narediti izbiro kar se da lahko. In izbira je več kot obilna - do zdaj so namreč našli skoraj 100 različnih LiveCD distribucij. Torej, če vam Knoppix in Slo-Tech GNU/Linux (ki ni na seznamu) nista všeč, si le oglejte seznam in se odločite, kakšen bo vaš prvi pogled v svet Linuxa.

9 komentarjev

Iztrebite Telebajske

Jaz - Mwahah, verjamem, da bo ogromno ljudi prav veselih te povezave. Gre za v osnovi preprosto streljaško igrico, toda njena posebnost je v tem, da ubijate nikogar drugega, kot nadležne Telebajske. Če vam, tako kot meni, mali debeli bedni glupi stvori gredo na jetra, potem kar hitro poklikajte povezavo. Yeah ! Thnx, francelj!

13 komentarjev