»

Microsoft se vrača z letalščino in Age of Empires

Age of Empires Online

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Skorajda leto dni je že, od kar smo poročali, da je zaradi posledic recesije Microsoft odpustil obilico svojih zaposlenih, med katerimi so bili tudi člani razvijalskega studia ACES Games Studio. Slednji so bili odgovorni za serijo Flight Simulator, prekinitev delovnega razmerja z Microsoftom pa je napovedala konec te serije, čeprav so ustanovili svoj studio (Cascade Game Foundry). A ljubitelji navideznega frčanja po zraku, brez skrbi, Microsoft se vrača. Napovedali so namreč novo igro, preprosto poimenovano Flight. O sami igri ni znano veliko, razen platforme, na kateri bo tekla. To bodo zgolj z Windows opremljeni osebni računalniki. Čeprav pri bit-techu menijo, da zgoraj omenjena odpustitev ekipe pomeni, da igra ne bo usmerjena popolnoma v...

12 komentarjev

Novi Catalyst 7.10 gonilniki bi naj prinesli precejšnje izboljšave v zmogljivosti

Daily Tech - ATI obljublja, da bo po namestitvi novih Catalyst 7.10 gonilnikov za Visto (poimenovali so jih "Shoot Em Up") veliko grafičnih kartic pridobilo več ali manj mišične mase. Povečanje zmogljivosti bi se naj pokazalo tako v samostojnem delovanju kot tudi v Crossfire načinu. Napovedi so zelo konkretne:
  • Battlefield 2142: 5 do 23 odstotno izboljšanje v zmogljivosti Crossfire navez Radeonov HD 2600, HD 2400 in X1300/1550 serije.
  • Call of Duty 2: Do 6,7 odstotno izboljšanje v samostojnem in Crossfire načinu za Radeone HD 2600 in HD 2400.
  • Call of Juarez (DirectX 10): Do 42 odstotno izboljšanje za Crossfire način in do 34 odstotno povečanje zmogljivosti za samostojno delovanje serije HD 2000.
  • Company of Heroes (DirectX 10): Zmogljivost v Crossfire načinu za serijo HD 2000 bi se naj povečala vse do 80 %, za samostojno delovanje pa do 31 %, pri čemer slednje velja za Radeone HD 2900 in HD 2600.
  • Enemy Territory: Quake Wars: Do 23 odstotno izboljšanje zmogljivosti naveze dveh Radeonov iz serije...

31 komentarjev

Nov test R600

več strani - Na Daily Tech-u so kljub temu, da je še nekaj časa do uradne predstavitve nove serije AMD-jevih grafičnih kartic, objavil majhen test Radeona HD 2900 XT, ki so ga primerjali z nVidiinim GeForce-om 8800 GTS. Grafičnih kartic niso primerjali le v različnih igrah, ampak tudi v testnih programih, v vseh primerih pa se je Radeon odrezal bolje od konkurenčne grafične kartice, v nekaterih primerih so razlike kar občutne. V igri Call of Duty 2 je namreč 2900 XT dosegel 73,5 sličic na sekundo, medtem ko je 8800 GTS dosegla 56,7 sličic na sekundo. V igrah F.E.A.R. in Company of Heroes sta kartici precej izenačeni, za ostale rezultate si oglejte sam test.

Fudzilla poroča, da naj bi različica Radeon HD 2900 XTX luč sveta zaradi težav z GDDR4 pomnilnikom ugledala komaj v tretjem četrtletju letošnjega leta. Več o tem v izvorni novici.

79 komentarjev

Age of Empires III demo že nared?

The inquirer - The Inquirer poroča, da je po navedbah na Age of Empires III Heaven forumu demo te težko pričakovane strategije nared, a je problem v marketinškem oddelku, ki se še ni odločil, kdaj demo tudi izdati.

Sam demo je kar zajeten (kar 375 MB), vsebuje pa le enoigralski način igranja, mrežnega načina zaenkrat še ne podpira. Sicer obstaja možnost, da se bo kasneje pojavil tudi multiplayer demo, a je to glede na bližnji izid celotne verzije igre malo verjetno. Demo bo vseboval dve civilizaciji, dve naključni mapi ter dva scenarija.

Dejstvo, da je demo pripravljen, kaže na izid same igre ob napovedanem času, kar je trenutno nekje v oktobru.

26 komentarjev

Lethal Lan V

Slo-Tech - Jutri in pojutrišnjem se bo v dvorani VPK odvijala ena od največjih slovenskih lan zabav - Lethal Lan V. Več kot 260 udeležencev se bo med seboj pomerilo v nekaterih popularnih igrah (Counter Strike, Quake 3, Call Of Duty, Warcraft 3). Nagradni sklad je lep, čeprav na njihovih straneh še ni mogoče zaslediti, kaj točno bodo zmagovalci odnesli domov.

Nedvomno bo kaj za videti, če nič drugega tiste, ki vas ponavadi na spletu sfragajo. Tako, da kar pot pod noge.

6 komentarjev

Nekaj novičk iz sveta iger

Slo-Tech - Razen tega, da imamo v forumu oddelek Igre, dotično področje na Slo-Techu ni bilo preveč zastopano. Temu bomo sedaj moderatorji omenjenega oddelka storili konec in poskušali dnevno dostaviti skromen kupček novic, ki bo zanimiv za igričarski del obiskovalcev te strani.

Activision, ki je izdal trenutno zelo popularno igro Call Of Duty, zadnje čase pridno dela. V petek so najavili dodatek United Offensive, ki bo vseboval nove kampanje za enega igralca, multiplayer načine igranja, več orožij, likov in ostalih stvari, ki jih podobni dodatki ponavadi vsebujejo. Na policah naj bi se pojavil konec jeseni tega leta. Seveda bomo dobili kakšno presenečenje tudi bolj zgodaj, recimo nov popravek...

6 komentarjev

Koliko igre res vzbujajo nasilje?

BBC - Vprašanje, v kakšni meri nasilne igre vzpodbujajo nasilje, predvsem pri mladimi, je že nekaj časa snov raziskav sociologov in hvaležna tema za fanatične puriste določene države. Kljub temu jasnega odgovora še ni, smo mu pa verjetno vedno bližje.

Tokrat so tematiko obdelali pri BBC-ju, kjer so se posvetili predvsem vplivu nasilja na fiziologijo, ki uravnava delovanje človeka. Tako lahko podaljšano spremljanje nasilnih vsebin sicer spremeni izločanje stresnih mediatorjev, npr. glukokortikoidov, ki pa dolgoročno nimajo vpliva na dojemanje sveta.

Poleg tega so prišli do sklepa, da med nasilje v igrah in resničnem svetu manjka povezovalni element. To posredno potrujuje tudi dejstvo, da se na Japonskem, kjer je letno okoli 800 umorov, pojavlja bistveno več nasilnih iger kot v Združenih državah. Tam se samo New York "ponaša" z okoli 2500 umori letno. Še klik.

Do podobnih ugotovitev je prišel tudi Michael Moore. Bo statistika dala prav liberalnemu mišljenju?

34 komentarjev