»

Nemčija: Odrecite se IE (vsaj začasno)

Heise - Nemški Zvezni urad za varnost in informacijsko tehnologijo (BSI) je uradno odsvetoval uporabo Internet Explorerja. K tej potezi jih je vzpodbudil nedavni vdor iz Kitajske, pri katerem so napadalci izkoristili do tedaj neodkrito luknjo v Internet Explorerju za napad na Google in druga zahodna podjetja.

BSI piše, da so prizadete verzije IE6, IE7 in IE8 v Windows XP, Visti in Sedmici. Popravka za zdaj še ni na voljo in ker tudi poganjanje IE-ja v varnem načinu in izključitev Acitve Scripting nevarnosti popolnoma ne odvrne, BSI priporoča uporabo alternativnih brskalnikov.

Kaj točno je šlo narobe, si lahko preberete v McAfeejevi analizi. Naslednji paket popravkov bo Microsoft izdal 9. februarja, tako da imajo hekerji še dosti časa za izrabo pomanjkljivosti.

Pa pri nas?

105 komentarjev

Vista varnejša kot MacOS X?

OSNews - Približno dva tedna nazaj se je odvijala varnostna konferenca pod okriljem CanSecWesta. Tam se je zbralo kar nekaj hekerjev, katerih naloga je bila vdreti v sistem Mac OS X z vsemi popravki ter brez dodatnih varnostnih nastavitev. Prvi dan je bil neuspešen, naslednji dan pa so prišli v igro tudi brskalniki. Zmagovalec Dino Dai Zovi, ki je izkoristil luknjo v Safariju, da je dobil dostop do ukazne vrstice, je domov odnesel 10.000 ameriških dolarjev.

Pred kratkim so tako na MacWorldu objavili intervju z zmagovalcem, ki se precej ukvarja z varnostjo v Mac OS-u in je pred kratkim napisal knjigo z naslovom The Art of Software Security Testing: Identifying Software Security Flaws. V intervjuju razkriva nekaj podrobnosti o samem tekmovanju in tudi obrazloži svoje mnenje o varnosti v Applovem operacijskem sistemu. Največ pritožb pa je gotovo vzpodbudila njegova izjava, da če primerja OS X 10.4 in Visto, ima Vista vsaj s stališča varnosti kvalitetnejše napisano kodo z manj varnostnimi...

75 komentarjev

eChallenges e-2005

RIS - Če vas zanima tehnologija, vas bo ta novica razveselila. V Grand hotelu Union v Ljubljani se bo prihodnji teden (od 19. do 21. oktobra) odvijala konferenca o informacijski ter komunikacijski tehnologiji eChallenges e-2005. Sodelovalo bo več kot 43 držav, veliko pozornosti pa bo namenjene Sloveniji, saj bomo prva država, ki omenjeno konferenco gosti, odkar smo se lani pridružili Evropski uniji. Dogodek uživa podporo Evropske komisije, njegov cilj pa je vzpodbuditi razvoj raziskovanja novih tehnologij. Več na domači strani.

2 komentarja

Poganjanje para grafičnih kartic brez SLi mostička

OC Workbench - Nvidia je pri predstavitvi tehnologije SLi imela natančen načrt, katere kartice bodo lahko delovale v paru. Pri karticah srednjega razreda smo lahko v paru poganjali Geforce 6600 GT, v višjem razredu 6800GT in 6800 Ultra. Cenovno ugodnega modela 6600 ni bilo med njimi. Kljub temu so nekateri proizvajalci hitro ponudili tudi model 6600 s SLi konektorjem na vrhu kartice. Nvidia je ob teh predstavitvah celo grozila, da bo v gonilnikih poganjanje 6600 v SLi načinu onemogočila.

Potem je ATi predstavil odgovor na SLi, imenovan CrossFire. Tudi to je vzpodbudilo Nvidio, da osveži SLi ponudbo. Tako so sporočili, da bomo lahko v paru poganjali tudi modele 6600. Ker je na trgu izredno malo modelov teh kartic, ki imajo SLi konektor, je bilo jasno, da se bo lahko te kartice poganjalo brez SLi mostička, ki skrbi za pretok podatkov. V tem primeru se bodo podatki očitno prenašali preko PCIe vmesnikov.

Na strani OCWorkbench so poizkusili pognati par 6600 GT brez SLi mostička. Kljub temu, da...

21 komentarjev

Deveti ljubljanski maraton -- v živo

Slo-Tech - Danes se v Ljubljani odvija deveti ljubljanski maraton, kar najbrž lahko občutite vsi, ki danes s svojim avtomobilom niste mogli v center Ljubljane. Po številu promocijskih tekov in tekov za mlade s prilagojenimi dolžinami, bo ob enajstih dopoldne prišlo do tistega pravega 42-kilometerskega teka, na katerem sodelujejo udeleženci iz kar 26 držav.

Le-tega boste lahko tudi, hvala sodobni tehnologiji, spremljali v živo. Na zemljevidu boste lahko spremljali trenuten položaj vodeče ženske in vodečega moškega, hkrati pa tudi spremljali galerijo slik, ki jih bodo organizatorji prenašali na stran s pomočjo UMTS povezave.

Dan, ko so buzz-wordi, kot so bluetooth, gps, gprs in umts dejansko pokazali nekaj uporabne koristi ...

9 komentarjev

52x CD-RW!

CDRLabs - Podjetje Ultima bo izdalo enega izmed najhitrejših pekačev na zemljski obli. Njegove specifikacije bodo namreč naslednje:

  • 52x snemanje, 7800KB/s
  • 24x presnemavanje
  • 52x branje
  • kompatibilno z CD-RW standardi, vključno z CD-DA, CD-ROM/XA, CD-I,...
  • 2MB predpomnilnika
  • JustLink tehnologija
  • ...


  • Več o tem tu.

    9 komentarjev

    Padalo, ki vam utegne rešiti življenje

    Slo-Tech - Tole novico nam je poslal Primoz Princic:

    Tole sem ravno prebral na SIOL-u:
    Padalo za zaposlene v visokih stavbah

    Izraelsko podjetje je izdelalo padalo za zaposlene v visokih stavbah - proizvod, ki ga je vzpodbudil napad na Svetovno trgovsko središče 11. septembra.

    "Tri tedne po napadu je bil izdelan načrt za tako imenovani Executivechute, testiran in pripravljen za izdelavo," je povedal direktor Apco Aviation.

    Padalo, ki daje videz nahrbtnika prodajajo na ameriškem in japonskem tržišču za 795 dolarjev, težko pa je manj kot dva kilograma. LOL.

    7 komentarjev

    Heat pipe, drugič

    Bench Test - Hehe, tip na Benchtest pa res ne počiva. Po prvem projektu, v katerem se je ukvarjal s heatpipe tehnologijo, lahko tukaj dobite njegov drugi poizkus v tej smeri, ki se je izkazal veliko bolje. Hm, me kar ima, da bi se še sam lotil česa takega - njegov cilj je namreč narediti računalnik, ki ne bo potreboval ventilatorjev. Slin!

    0 komentarjev