»

Googlova prvoaprilska domislica udejanjena

engadget - Letošnja Googlova prvoaprilska potegavščina je bil sistem Gmail Motion, ki je domnevno omogočal upravljanje elektronskega predala Gmail s kretnjami in pisanje sporočil na enak način. Da je vse skupaj zgolj prvoaprilska domislica, so ljudje dojeli hitro, a kaj če bi bilo vse skupaj resnično možnost. Nihče ne pravi, da bi bil tovrstni sistem hitrejši ali bolj praktičen od klasičnega vnosa, a bil bi kul.

Na Inštitutu za kreativne tehnologije Univerze v Južni Kaliforniji so napisali ustrezno programsko opremo in krmilnik Kinect uporabili na točno tak način. S kriljenje z rokami je mogoče odpreti odjemalca za elektronsko pošto, napisati sporočilo in ga poslati, tako da poližete znamko in jo prilepite na kolena. Programska oprema in...

11 komentarjev

Letošnje spletne prvoaprilske potegavščine

Slo-Tech - Minil je še en prvi april, tradicionalni vsakoletni dan norcev, ko ni verjeti nobeni izmed strani na internetu razen Slo-Techu. Nepazljivi bralci so se tako tudi letos lahko naplahtali na vsakem koraku. Poglejmo si najboljše potegavščine letošnjega prvega aprila.

Najbolj prepričljivo so mimoidoče naplahtali v New Yorku. Na Manhattnu se je nekaj ljudi, oblečenih v oblačila znane ameriške verige z restavracijami s hitro prehrano In-N-Out Burger, postavilo pred plakat in delilo letake. Na njih so reklamirali prihod verige na vzhodno obalo ZDA. V In-N-Out Burger, ki ima restavracije le na zahodni obali, so zanikali vpletenost in tudi novice o širitvi. Nekdo si je lačne Newyorčane hudo...

14 komentarjev

Nov ZZZ na spletu

ZZZ - Spet je izšel novi interntni časopis ZZZ, tokrat 183. po vrsti. V tej številki si lahko preberete o pisanju igric za Excell, kot je PacMan. Nekaj je tudi informacij o zložljivih večjih tipkovnicah za PC-je.

Omenjen je tudi zelo majhen računalnik s 400 MHz NEC-ovim procesorjem, do 128 MB RAM-a in mrežno kartico. Za več informacij pa klik tukaj.

5 komentarjev

Nov ZZZ

ZZZ - Kakor se dobro spomnim časov, ko nas je Ziggga (če moj spomin deluje pravilno) opominjal nanj, je bila novica o novem ZZZ-ju vedno prvi dan. Toda časi se spreminjajo, in sedaj boste povzetek dobili od mene.

V tokratni, že 146. številki poročajo o merjenju v zračnem prometu (ali cvrenju ptičev med poletom), o tem, kako bi se dalo rešiti Benetke pred potopom in augmentaciji oči (ravno včeraj sem se spomnil na Deus Ex, je to telepatija?[:D] ). Še več zanimivega branja (in eno Bushevo sliko) pa najdete tukaj.

1 komentar

Štiriprocesorska plošča za Hammerje?

Overclockers Australia - Gotovo ste že slišali, da je internet postal zelo obširna baza vseh sort podatkov, ki pa ima eno zelo veliko pomanjkljivost - nikoli ne vemo, če so podatki, ki jih dobimo na internetu, točni. V dvom smo včasih postavljeni tudi pisci novic - recimo sedaj, ko se je po internetu razpasla slika domnevne štririprocesorske matične plošče za bodoče Hammerje. Možno je namreč, da gre za potegavščino, lahko pa matična plošča na sliki tudi resnično obstaja. Sami presodite, če gre za potegavščino, ali ne. Tukaj imate sliko domnevne 4-procesorske plošče za Hammerje:

Tukaj pa si lahko ogledate ploščo, ki ne obstaja, saj je plod domišljije uporabnika, ki je imel preveč časa [:)]:

10 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Nova številka je 125... kaj so si izmislili tokrat? Mini letalo, ki je komaj dovolj veliko za enega človeka, napravo za izdelovanje magnetov, napravo za utišanje zvokov, ki deluje na principu že delujočih industrijskih naprav (z zvočnikom enostavno oddajamo točno "nasprotno" valovanje, tako da se valovanji izenačita in tem pride do tišine). Uporabno za precej stvari - računala, avtomobili, letala, otroci, hrup s ceste...

Novi ZZZ si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Nov ZZZ

ZZZ - Spet je naokoli teden in spet je čas za - ZZZ. Kot vedno, je v njem tudi tokrat polno raznih "saj ni res, pa je" stvari, ob katerih se človek vpraša, kdo je nor na tem svetu ;). Tukaj so prevajalnik znakovne abecede za gluhe (popravite me, če sem narobe napisal), nekakšna "ura" z vgrajeno "personal location system" (PLS) tehnologijo, ki natančno pove, kje se nahaja oseba/stvar, ki nosi ta pripomoček, nekakšna kombinacija superg in rolerjev, ter gamepad, ki vam trese roke z elektoršoki (o tem sem poročal že v začetku junija). Vsekakor za 5 minutk razvedrilnega branja, ki vam bo zbistrilo glavo in vam morda dalo nove zamisli :).

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Izšla je nova številka internetnega časopisa ZZZ. Kot vedno govori o odtrganih stvareh. Tokrat o: Digital Audio Broadcasting-u (na kratko DAB), ki bo v prihodnjih letih postal resna konkurenca FM in AM standardoma; o super-prevodnem materialu tankem kot papir, ki bo v prihodnosti izpodrinil bakrene in aluminiaste žice; o Nitinol-u, nekakšnem čudežnem materialu; o mikrolečah in tekih stvareh,... Skratka, o vsem odtrganem...

0 komentarjev

Nov ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Kot vedno odštekane teme. V tej številki preberite: o IBM-ovem poskusu narediti Dato (iz Star Trek: The next generation). IBM dela na projektu imenovanem Blue Eyes, ki naj bi omogočil računalniku zaznavati uporabnikovo počutje. Vse to bi potekalo ali skozi nakakšno kamero, ki bi, po obrveh, ugotavljala počutje človeka. Ali pa druga možnost, kjer bi imeli miško, ki bi merila pritisk, temperaturo,... in s tem tudi počutje človeka (sproščenost, jezo, strah,...). O univerzalnih očalih, ki bi se sama prilagodila dioptriji oči. O javnem prevozu, ki ga načrtujejo na Nizozemski univerzi. In še o par drugih stvareh. Spodaj:...

11 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Z dvodnevno zamudo vas obveščam, da je izšla nova številka ZZZja. Kot vedno je tednik pol najrazličnejših gizmotov, od zanimivih mehanskih pripravic, ki ljudem omogočajo dvometerske skoke in nečloveške hitrosti, do slik iz mehurčkov namesto pikslov in super zaščitne obleke. Obiska pa je vredna že samo zadnja slika, ki kaže novo napravico za prenašanje mačk. Ljubitelji živali pa v jok .

6 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Kolya nas je spet razveselil z novo izdajo ZZZja! No, mogoče bomo te malo manj veseli, saj nekako ne dosega visoke ravni prejšnjih, toda fante ima vsaj dober izgovor, saj se pripravlja na potovanje v Italijo. V tej številki si tako lahko ogledate Casiov avtomat za printanje digitalnih fotografij (avtomat, podoben avtomatom za pijačo, ki sprejema CompactFlash, SmartMedia ipd. kartice ter printa slike, ki so na njih), zložljivi avto-letalo ter NASA tehnologijo, ki bo pripomogla k boljši kvaliteti pridelanega vina. Smeha polna kapa .

7 komentarjev

Novi ZZZ

Jaz - Jeee, en teden je naokoli in spet je čas za še eno številko fenomenalnega (da mi ne bi kdo ugovarjal... si slišal, Sergio!) ZZZ časnika. Kolya je kot vedno prekosil samega sebe in zbral zvrah koš najrazličnejših neumnosti s tehničnega področja, od ultra ergonomične miši (ki spominja na svinčnik ), preko letečih zmajev (zmajev kot igrač, ki so omiljeno razvedrilo sinčkov in očkov, ne fantazijskih beštij), ki bodo uporabljani za pridobivanje električne energije pa do vibrirajočih slikovnih senzorjev. Zvrhan koš veselja za celo družino! Aja, pa še povezava .

0 komentarjev

Novi ZZZ

vir: ZZZ
ZZZ - Heh, kako ustrezno, ravno na prvi april je izšla nova številka odličnega on-line magazina, ZZZ. Problem je le v tem, da je težko razbrati, ali gre za prvoaprilske šale ali resne novosti. ZZZ je namreč taka revija, da pravzaprav nikoli ne moremo razbrati, ali se Kolya le heca ali pa si je katera nora glava to res izmislila. No, glede na to, da je v tej številki govora o AMDjevih kladivih in Philipsovih "pametnih" natikačih, bi vseeno rekel, da gre za potegavščino. Pa še slikica iz te številke... Whoa:

2 komentarja

Novi ZZZ

Jaz - No, v teh dneh, ko se ne dogaja nič pametnega, lahko vsaj uživam ov trudu Lorda Kolye. Yup, izšla je še ena številka njegovega elektronskega časopisa ZZZ. Zadevo tako ali tako poznate že vsi, tako da kar pridno kliknite sem in si oglejte strojček za tekmovanje v scanju (ne, ne izmišljujem si, in ne: ne bom uporabil besede lulanje ), leteče reševalne platforme in avtomobile iz trave (yup).

0 komentarjev

Nova številka ZZZja

vir: ZZZ
ZZZ - Juhej, Lord Kolya nam je spet pripravil novo številko ultra zanimivega on-line časopisa za vse geeke po duši in srcu, ZZZja. Polna zanimivosti, kot vedno, nam nova številka prinaša bicikel na solarni pogon, mini helikopter, humanoidnega družabnega robota ter ostale zanimivosti. Ogled obvezen! Za konec pa še zanimiva slikica iz te številke: plavajoči čoln, narejen iz granita. Whoa .

1 komentar