»

Googlova prvoaprilska domislica udejanjena

engadget - Letošnja Googlova prvoaprilska potegavščina je bil sistem Gmail Motion, ki je domnevno omogočal upravljanje elektronskega predala Gmail s kretnjami in pisanje sporočil na enak način. Da je vse skupaj zgolj prvoaprilska domislica, so ljudje dojeli hitro, a kaj če bi bilo vse skupaj resnično možnost. Nihče ne pravi, da bi bil tovrstni sistem hitrejši ali bolj praktičen od klasičnega vnosa, a bil bi kul.

Na Inštitutu za kreativne tehnologije Univerze v Južni Kaliforniji so napisali ustrezno programsko opremo in krmilnik Kinect uporabili na točno tak način. S kriljenje z rokami je mogoče odpreti odjemalca za elektronsko pošto, napisati sporočilo in ga poslati, tako da poližete znamko in jo prilepite na kolena. Programska oprema in...

11 komentarjev

DDR II kmalu

X-Bit Labs - Micron Technology je včeraj začel proizvajati DDR II module v večjih količinah (ne še v masovnih). To pa niso samo posamezni čipki, temveč tudi že ploščice z gostotami od 1/4 do 1/2 in 1 GB. Do drugega kvartala prihodnjega leta, ko bo Intel na trg poslal čipovji nove generacije -- Grantsdale in Alderwood -- pa bodo produkcijo se povečali.

Spet bo največjo hitrost dosegel v dvokanalnem načinu, DDR II pa ima namen priti v vse vrste računal -- od namiznih do strežnikov in prenosnikov. Intel pričakuje, da mu bodo vsi proizvajalci pomnilnika sledili in s tem ponudili podporo njihovim novim čipovjem. Samsung, Infineon, Micron, Elpida in Hynix naj bi masovno proizvajali ta pomnilnik že v drugem kvartalu. X-bit labs.

5 komentarjev

Dober Dan:"Želite malo podatkov?"

SiOL - Dve japonski podjetji sta razvili poseben sistem, ki nam bo omogočal prenos podatkov na naš dlančnik kar ob stisku roke, kmalu pa morda še pri ostalih dotikih [>:D] . Sistem naj bi omogočal hitrosti do deset megabitov na sekundo! Seveda pa to ni nič novega, saj so take poskuse opravljali že kar nekaj časa, vendar pa niti približno ne pri takih hitrostih. Sedaj pa hitro na branje!

Sedaj imate lahko širokopasovnico tudi na dlani.[:D]

1 komentar

Konec... NOT!

Jaz - Heheh, nam je uspela prvoaprilska potegavščina, kajne? No ja, sicer niti približno ne tako masovno, kot sem upal, toda nekateri ste nasedli. Zdaj si lahko oddahnete .

29 komentarjev

Microsoft patentiral ničle ter enice

CNN - CNN poroča, da je Microsoft vložil zahtevo po patentiranju logičnih ničel ter enic. Če jim ta poteza na sodišču uspe, si bodo zagotovili popolni ter nekompromisni monopol, saj mislijo računati 10 centov na pretočeno ničlo ali enico. Microsoft se zagovarja, da je ničle in enice uporabljal že od leta 1975 ter da jih je pretočil kar največ, tako da si pridržuje intelektualno pravico do sestavnih enot vseh digitalnih proizvodov. Apple je že napovedal, da bo šel na analogno, če Microsoft slučajno uspe. Analitiki napovedujejo, da ima Microsoft veliko možnosti.

OK, če niste slučajno iz Lune, ste že ugotovili, da je to vse samo ena prvoaprilska potegavščina, ter da je URL pohekan, saj z navadno varko zamaskira pravi IP naslov, do katerega dostopamo. Hehe... Veselo

6 komentarjev

Intelov MP3 predvajalnik

Intel - Intel je včeraj najavil svoj novi produkt, toda tokrat ne gre za kakšen procesor, ploščo ali čipovje, temveč za prenosni MP3 predvajalnik. Očitno se je velikan odločil preizkusiti na področju, kjer sta propadla Diamond in Creative. Naparvici je ime Intel Pocket Concert Audio, opremljena pa je s 128MB StrataFlash pomnilnika, kar zadostuje za okoli 4 ure glasbe. Zadevico napajata dve AAA bateriji, ki imata dovolj moči za okoli 10 ur neprekinjenega predvajanja. Še ena lepa lastnost predvajalnika je programibilen firmware, kar pomeni, da bo IPCA mogoče reprogramirati z bodočimi glasbenimi standardi (Ogg Vorbis...) ali ga kako drugače prilagoditi (zaščita?). Še se sedaj navdušeno sprašujete kdaj in kako bo zadeva na voljo, naj vas prvo ohladim s ceno: 299$, kar bo pri nas zneslo 100+ tisočakov. Če si zadeve še vedno močno želite, naj povem, da bo masovno na voljo že februarja. Koliko je nakup take zadeve smiseln ob DiscManih, ki znajo brati MP3je s CDjev, je seveda več, kot tehtno...

4 komentarji