»

Touchscreen BomboxPC

Slashdot - Slashdot poroča o projektu združevanja prenosnega radia in zaslona, občutljivega na dotik.

Avtor se je odločil modificirati Hitachi TRK-8200HR in sicer tako, da je vgradil Fujitsu Stylistic 1200 Color TabletPC. Za ta poseg je moral odstraniti kasetofon, VU Meter in kasetofonski števec. Sedaj je v radiu 2 Gigabajta diskovnega prostora, avtor pa v bljižnji prihodnosti načrtuje prehod na 20 Gb. Radio vsebuje tudi pcmcia LAN kartico. Za delovanje moramo vklopiti le en kabel, saj je zaslon vezan kar na radio, ima pa tudi svojo baterijo za popolno mobilnost. Za stikala za vklop, reset in stand-by je bilo potrebno odstraniti izhode za izboljšan zvok. Določena so tudi mesta za USB 2.0, toda...

12 komentarjev

Cene procesorjev rastejo

X-Bit Labs -

Hja, žal moramo poročati tudi o takih, za naš žep manj prijetnih novicah. Vojna v Iraku je vplivala namreč tudi na računalniški trg, saj je prodaja novih komponent v ZDA od začetku vojne strahovito padla. Da bi se prodajalci izognili katastrofalnim izgubam, so začeli izdelke iz skladišč prodajati po nižji ceni na t.i. sivem trgu. Sivi trg seveda obstaja že od nekdaj in bo tudi ostal, a ob sedanjih zapletih, ko se je preveč razširil, so podjetja ukrepala.

AMD in Intel sta začela dvigovati cene procesorjev. AMD je tako naprimer zvišal cene večine svojih procesorjev za približno 12 dolarjev že prejšnji teden, danes pa se je efekt pokazal v ZDA. Prav tako bodo morali prodajalci razmisliti o ponovni preučitvi načrtov prodaje, saj kot bo vojna, kot vse kaže, trajala dlje, kot je bilo sprva načrtovano. In prodaja bo padala dlje in globlje, kot so pričakovali. Več o tem.

9 komentarjev

Cracking@home

ZDNet - Slo-Techov SETI team je prav lepo debelušen, kolumnist na ZDNet-u pa je ali dobro obveščen, ali pa pripadnik teorije zarote. Si predstavljate, da bi se okužili z virusom (oz. ohranjevalnikom zaslona), ki bi -- brez vaše vednosti -- deloval podobno kot SETI klient, le da bi bili procesorski cikli namenjeni razbijanju raznih gesel? Nekako niti ne dvomim, da se bo to nekega dne res zgodilo... Klik!

3 komentarji

Izmenjava "pasic"

Slo-Tech - Lastniki vseh strani, ki kažete Slo-Techovo malo slikico mi prosim pošljite mail. V večini primerov boste dobili posebno kodo, ki jo vstavite na vašo stran in potem ko bodo to storili tudi vsi naši sedanji izmenjevalci se bo tudi vaš banner začel prikazovati na Slo-Techu.

6 komentarjev

Nokia v težavah

Jaz - Ja, saj vem, to ni ravno novica z našega primarnega področja, toda menim, da bo več kot zanimiva za veliko Slo-Techerjev. Po tej novici sodeč bo namreč Nokia po vsej verjetnosti morala vpoklicati na milijone svojih mobilnikov. Razlog? Nezdružljivost z omrežji tretje generacije (3G), ki jih mislijo ameriški operaterji začeti uporabljati že to leto. Nokia je namreč v razvoju svojih 2G telefonov uporabila "bližnjico" in se ni natančno držala specifikacij standarda, kar sedaj povzroča nezdružljivost. Sicer obstaja možnost, da se bo podjetje sporazumelo z izdelovalci baznih postaj, in bodo namesto milijonov mobitelčkov nadgradili le-te, toda zaenkrat še nič ni sigurno. Interesting . Thnx, D!

4 komentarji

Konec...

Jaz - Hm, ok, ker niti ne vem, kako bi se tega lotil, bom povedal kar naravnost: Slo-Tech bo prenehal z delovanjem. Po enem letu in pol pač počasi dojemamo, da se je stvar vse preveč razširila in peščica zanesenjakov ni več dovolj, da bi stvari še naprej vodila tako, kot je treba. Kot ste sami opazili, se je naša aktivnost zadnje čase precej zmanjšala. No, večino časa smo debatirali kako in kaj v prihodnosti, toda na žalost nismo našli nobene dobre opcije za nadaljevanje obstoja. Začetne zagnanosti enostavno ni več, večina pa nas nekako niti nima več časa, ki je potreben za vzdrževanje tako velike strani. Da ne govorimo o naših "resničnih življenjih", ki so res trpela...
Kakorkoli, vsem zvestim bralcem se zahvaljujemo za dolgotrajno podporo, ki smo je bili deležni z vaše strani. Če vas ne bi bilo, bi Slo-Tech že zdavnaj nehal obstajati. Na splošno nam je zelo težko pustiti tako ogromno in neverjetno prijateljsko skupnost, ki se je razvila, toda nimamo izbire .
Naslednjih nekaj dni boste še...

98 komentarjev

Duron 850MHz že naslednji teden

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so dobili nekatere informacije o AMDjevih načrtih za Duron procesorje. Tako naj bi prvi 850MHz Duroni bili na voljo že prihodnji teden. Procesorji bodo še vedno bazirali na starem Spitfire jedru, prvi Duron z novim Morgan jedrom bo 900MHz različica. AMD torej spet pridobiva prednost pred Intelom. Po nekaterih informacijah sodeč bi lahko AMD že zdaj brez večjih problemov predstavil in izdeloval 1GHz Durone, toda zaenkrat še ni potrebe...

Ob tem naj vas še enkrat opozorim, da bodo po vsej verjetnosti vsi novi Duroni hardversko zaklenjeni, torej brez BP_FID nožic. Tega še vedno ne morem trditi z gotovostjo, toda dobil sem dovolj informacij, da sem v to 90% prepričan. Če le lahko, si Durončke nabavite že zdaj in uživajte v navijanju. Čez par tednov bodo zadeve veliko težje!

10 komentarjev