»

Vroče v ljubljanskem podzemlju |

Kiberpipa - V novem tednu bo v Kiberpipi pestro, saj se imajo zgoditi kar štirje dogodki. Danes, 19.10., bo ob 18.30 potekal drugi Mobile Monday Slovenija v drugi sezoni, tokrat na temo Location Based Services. Priložnost boste imeli pobliže spoznati aplikacijo LPPbus, ki je kot strela z jasnega pred dvema tednoma presenetil slovensko twitter sceno (projekt bo predstavil avtor Matej Bukovinski), ter Odpiralni časi, "lep in uporaben lokalni iskalnik za Slovenijo, ki že od vsega začetka posluša odziv uporabnikov in se vedno trudi upoštevati želje vsakega izmed njih, pripravljenih pa je tudi nekaj novosti...", kot je povedal avtor David. Po predavanjih bo kot vedno čas za druženje, kjer boste lahko pobliže spoznali in poklepetali z avtorji in ostali razvijalci in ljubitelji vsega, povezanega z (mobilnimi) tehnologijami.

V torek bo na Pipinem odprtem terminu potekala okrogla miza na temo politizacije spleta. Da je splet vse bolj vpet v politično sfero, je že dolgo znano. Od e-demokratičnega...

0 komentarjev

Spletne urice: Silverlight 3

Silverlight

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - To sredo, 23.9. ob 19h, bodo v Kiberpipi potekale druge Spletne urice v novi sezoni. Microsoft je pred kratkim izdal novo različico Silverlighta, platforme za razvoj in uporabo bogatih internetnih aplikacij. Andrej Tozon, Microsoft MVP (Most Valuable Professional), bo skozi praktične predstavitve predstavil novosti v tej različici in povezanih orodjih. Andrej Tozon se že več kot 15 let aktivno ukvarja z načrtovanjem in razvojem programskih rešitev, pri čemer uporablja najnovejše Microsoftove tehnologije. Od leta 2005 dela v svojem podjetju, kjer med drugim svetuje strankam pri uvajanju novih tehnologij in vzorcev v razvojne procese.

Vstop je kot vedno prost, potrditev udeležbe ni potrebna, lahko pa jo potrdite v FB skupini

13 komentarjev

Kiberpipina ponudba

IBM 3390

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Teden je okrog in spet vas vabimo v svoje prostore. Od danes dalje je na ogled Zgodovina trdih diskov v režiji Kiberpipinega računalniškega muzeja, v torek bo Urban Škudink na POT predstavil testiranje Django spletnih aplikacij, na SU pa bo Željko Filipin predstavil Watir, Ruby orodje za testiranje spletnih aplikacij. Še vedno velja, da lahko zamujena predavanja pogledate, ko jih objavimo v našem video arhivu, če pa v času predavanja samo nimate časa priti...

0 komentarjev

Pipin odprti termin: Free Net LJ

Slo-Tech - Ekipa FunkFeuer bo v okviru festivala HAIP06 s svojim znanjem podprla iniciativo za izgradnjo poskusnega odprtega brezžičnega omrežja na strateških dobro prehodnih lokacijah v Ljubljani. Omrežje je konceptualizirano kot povezava enakovrednih točk, katere prispevajo posamezniki ali organizacije na lokacijah.

Na predavanju v torek 19.00 v Kiberpipi bodo člani kolektiva FunkFeuer opisali dosedanje izkušnje z gradnjo prostih omrežij v Avstriji in povabili udeležence k sodelovanju pri vzpostaviti ljubljanskega omrežja, ki bo potekalo na delavnici festivala HAIP06. Po predavanju sledi strateški pogovor in izdelava načrta za delavnico, ki bo v Kiberpipi že takoj naslednje dni, od 18. do 20.10., vsak dan s pričetkom ob 13.00 uri.

Vabljeni tudi vsi bodoči uporabniki prostega brezžičnega interneta!

Za obisk predavanja prijava ni potrebna, za delavnico pa zbiramo prijave na haip@kiberpipa.org, oboje je brezplačno. Več najdete tudi na strani http://wifi.frubsd.org.

9 komentarjev

Kiberpipa vabi

Slo-Tech - Kiberpipa v svojem petem letu delovanja širi aktivnosti in program, zato k sodelovanju vabimo nove sodelavke in sodelavce z različnih interesnih področij. Prijave naj obsegajo kratko predstavitev kandidata, morebitne izkušnje in svoja pričakovanja od dela v Kiberpipi. Izbrane potencialne kandidate/ke bomo povabili še na razgovor, da se pobliže spoznamo. Delo je prostovoljne narave, število sprejetih ni vnaprej določeno. Več o vrstah dela v Kiberpipi lahko preberete tu.

41 komentarjev

Okrogla miza: Informacijska družba po MID-u?

Kiberpipa - Društvo Polituss v sodelovanju z Kiberpipo pripravlja okroglo mizo z naslovom "Informacijska družba po MID-u?", ki bo potekala v torek, 30. novembra, ob 17.00 v Kiberpipi.

O stanju informacijske družbe v Sloveniji in vzporedno s tem tudi ukinitvi Ministrstva za informacijsko družbo bodo razpravljali:

- predstavnik bivšega ministrstva: dr. Pavel Gantar, ex. minister za ID
- predstavnika SDS: mag. Matjaž Janša, odbor za promet in informacijsko družbo in dr. Gregor Virant,
kandidat za ministra za javno upravo
- predstavnika civilne družbe: Špela Kučan, Ljudmila.org in Andraž Tori, Kiberpipa
- pedstavnika strokovne javnosti: dr. Andrej A. Lukšič, politolog, FDV, dr. Franc Trček, sociolog, FDV

Vabljeni!

127 komentarjev

"Modificirani" Athloni XP naprodaj. Pazite se!

"Modificiran" AthlonXP

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs -

AMD je danes posvaril kupce in prodajalce svojih procesorjev, da so se med zaloge Athlonov XP, namenjenih prodaji, pomešali nekateri "modificirani" procesorji. Glavnina njih naj bi bila v vzhodni Evropi, Rusiji in Aziji, a kakšen se lahko pojavi tudi pri nas.

Nekaj prebrisancev je namreč ugotovilo, kako lahko z malo trudi počasnejše Athlone XP predelajo v hitrejše (za nepoučene: navijejo) in jih dražje prodajo. Takšni procesorji naj bi bili potencialno nestabilni in predvsem neoverclockabilni, kar gotovo ni želja slehernega Slo-Techerja. Več o tem in kako razlikovati prave procesorje od...

26 komentarjev