»

Tipkovnica Optimus končno na voljo?

vir: Gizmodo
Gizmodo - Kot že neštetokrat doslej so se pojavile fotografije in napovedi o tipkovnici Optimus, ki je pred časom dvignila veliko prahu z inovativnim pristopom, ki je vključeval OLED zaslonček na vsaki tipki, kar bi omogočalo prilagajanje naprave aplikacijam. Po začetnem navdušenju so avtorji nekajkrat prestavili rok izida, javnosti ponudili zgolj računalniško ustvarjene slike naprave in nazadnje izdali različico s tremi tipkami.

Kot rečeno se je sedaj pojavilo novo upanje - (najbrž) resnična fotografija izdelka in najava, da si bo delujoč primerek možno ogledati na CeBit-u. Verjamete?

41 komentarjev

Vohunska kamera za slabega prešerna

Gizmodo - James Bond je bil vedno znan po svojih visokotehnoloških igračkah, s pomočjo katerih je zlikovcem izprašil riti, žal pa je za te igračke držalo enako, kot za njegove avtomobile in dekline. Na filmu so izgledale prekrasno in zabavno, a če si jih hotel imeti v resničnem življenju, si potreboval dovolj denarja. Vsaj do nedavnega, ko se je pojavila poceni izvedenka ključne vohunske napravice - prenosnega fotoaparata.Danes si lahko tako za slabega tolarskega tisočaka privoščite tole. Gre za majhno digitalno kamero, sposobno zajemanja videoposnetkov in fotografij v ločljivosti 640x480, ki je...

30 komentarjev

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

Tomy Life Box

Slo-Tech - Za vse, ki s svojim denarjem (tako kot jaz) na čase ne znajo ravnati popolnoma racionalno, je varčevanje zelo koristen koncept, a kaj, ko nas zanj nihče ne motivira. Minimalni odstotki, ki nam jih izplačajo banke, če pri njih hranimo denar, so redko omembe vredni, zato so japonski izumitelji pripravili zelo zabavno napravico, ki naj bi bolj efektivno motivirala potencialne varčevalce. Gre za šparovček, v katerega je vgrajen slabo desetletje star koncept virtualnega hišnega ljubljenčka (Tamagoči!), seveda s preobratom - za zagotavljanje kvalitetnega življenja pikslaste živalice je treba v...

7 komentarjev

Vedno čista barva

Gizmodo - Ta nova barva, poimenovana Lotusan, posnema lotusov list, po katerem kapljice vode enostavno odtečejo. Prav tako odtečejo tudi na tej barvi, s čimer se močno zmanjša možnost rasti raznoraznih mikroorganizmov (bakterije, virusi, glive), ki naravnost obožujejo umazane , predvsem pa vlažne prostore. Razvijalci te barve razmišljajo tudi o izdelavi sprejev, s katerimi bi lahko naredili nanos te zaščitne barve tudi na npr. oblačilih. Tako jih skorajda nebi bilo potrebno več čistiti.



Zaenkrat lahko barvo uporabimo na vseh betonskih in mineralnih stenah.

Še izvorni novici in uradna stran izdelka (v nemščini).

11 komentarjev

PowerSquid razdelilec

Gizmodo - Ko sem zagledal ta izdelek, sem takoj pomislil: "Končno! Uslišali so nas!". Gotovo ste se ob priklopih različnih polnilcev in napajalnikov na domač razdelilec kdaj soočili s težavami zaradi dimenzij priključkov. Stvar zna biti precej moteča, ko na razdelilec s 5 priklopi lahko spravimo samo 3 ali 4 naprave.

Odlično rešitev problema so odkrili pri ThinkGeek in pripravili PowerSquid razdelilec, ki reši vse probleme z neizkoriščenimi vtičnicami! Zadeve ni potrebno opisovati, saj slike govorijo same zase, če vas je stvarca premamila, pa boste zanjo odšteli petnajst zelencev.



Zakaj se tako banalne zadeve nihče ni mogel spomniti prej?

15 komentarjev

Svetleča-se-Miš

Geek Shelter - Dandanes so modifikacije zelo priljubljene. Seveda pa, ako nočete tega početi sami, lahko kaj podobnega tudi kupite. Pri modificiranju zelo radi vgrajujemo neonke in LED diode -- ravno zato so si na strani Geek Shelter ogledali zanimivo miško, ki je v bistvu povsem običajna, a se od drugih razlikuje le po tem, da ima vgrajeno modro diodo. Mišak je seveda optičen, na njem pa boste našli tri gumbe, kar zna biti za marsikoga premalo. Priklopite ga lahko na USB oziroma PS2 s priloženim pretvornikom. Če si jo boste morebiti zaželeli boste zanjo odšteli malo čez 20 zelencev.

2 komentarja

Doživetja nekega Slo-Techerja

Jaz - Ne boste verjeli kaj se mi je pravkar zgodilo! Na svojo vtičnico, na kateri imam vključeno: računalnik z dvema napajalnikoma, ekran, dva para zvočnikov, tiskalnik, skener, halogensko svetilko ter polnilec za mobitel, sem priključil še en grelec za foro, pač da me bo grel ponoči. Stvar se zažene in dela... Kakih 10 minut... In potem začne v razdelilcu nekaj pokati... In poka vse pogosteje... Pogledam in vidim STRELE ČEZ RAZDELILEC! Še preden sem se zavedel, kaj se je ravnokar zgodilo, je vrglo ven varovalko za mojo sobo. Hvalabogu se ni nič uničilo, razen varovalk mojega razdelilca. Naj še omenim, da je razdelilec imel kakih 100°C ter smrdel ko kuga .

Jao... In jaz sem hotel gor priključiti še peltierjev element .

7 komentarjev