»

Pri Mozilli zgroženi nad Appleovim korakom

vir: ZDNet
ZDNet - Mozillin šef John Lilly se je na svojem blogu obregnil ob Apple zaradi distribuiranja njihovega brskalnika Safari v Appleovem programu za posodobitve v Windowsih. Omenjene posodobitve uporablja namreč nekaj milijonov uporabnikov iTunesov, Lilly pa korak označuje za neetičen, saj naj bi uporabnike preslepil, da na svoj računalnik prenesejo poleg posodobitev za iTunes tudi nov brskalnik Safari 3.1, ne da bi se tega zavedali. Kvadratki, ki uporabnika sprašujejo, kaj bo...

64 komentarjev

New Orleans - samo Windows uporabniki lahko zahtevajo denarno pomoč

Ars Technica - FEMA (Zvezna agencija za upravljanje v katastrofah) je onemogočila Mac in Linux uporabnikom, da bi zaprosili za denarno pomoč. Agencija je postavila internetni center, ki deluje samo z Internet explorerjem 6. Do sedaj je uspelo iz tabora ne-Windows uporabnikov samo Mac uporabnikom, ki so imeli nameščeno Opero (ki se lahko identificira kot IE6), da se lahko povežejo na center. Uporabniki drugih brskalnikov sicer lahko brskajo po strani, ampak ko se hočejo prijavit jih pričaka sledeče sporočilo:
In order to use this site, you must have JavaScript Enabled and Internet Explorer version 6.

Ars Technica poroča, da so delavci agencije FEMA obupani nad tem, da so vezani na Windows sisteme za potrebe njihovega servisa. Porabit morajo namreč precej denarja, namenjenega za pomoč, za nakup Windows licenc, da lahko pomagajo več tisoč žrtvam da vložijo zahtevo za pomoč.

Pritožujejo se, da traja celo večnost, da usposobijo in pokrpajo Windows delovne postaje preko windows update, medtem ko bi...

44 komentarjev

Katrina na internetu

The Register - Poleg ljudi, ki ropajo opustošen New Orleans, so se (kot ponavadi) našli tudi zli osebki, ki želijo z izkoriščanjem radovednosti uporabnikov interneta na temo orkana Katrina širiti uporabniku neprijazno programsko kodo.

Tako se je pojavila elektronska pošta, ki obljublja novice o orkanu, v resnici pa zvabi naivne uporabnike na stran, ki nato preko znanih IE varnostnih lukenj na računalnik namesti kup trojanskih konjev, med njimi tudi Cgab-A, Borobot-P, Borobot-Q, Borodldr-H in Inor-R. Med drugim stran pomuja tudi "varnostni pregled" računalnika za črvom Zotob, ki namesti programsko opremo za prevzem nadzora nad računalnikom.
Posebej bodite previdni ob elektronski pošti z naslovi, kot so: Re: g8 Tropical storm flooded New Orleans, Re: g7 80 percent of our city underwater, Re: q1 Katrina killed as many as 80 people.

5 komentarjev

OS X 10.4 Tiger je zunaj!

Ars Technica - Včeraj je bil verjetno srečen dan vseh Mac uporabnikov, kajti Apple se je potrudil in je tako kot je bilo obljubljeno 28. aprila izdal naslednika OSX Panther. Seznam pomembnih sprememb je ogromen, bojda so jih v zadnjih 18 mesecih opravili čez dvesto. Za vse tiste, ki vas zanima kako izgleda operacijski sistem za drugačne - na ars technici so se potrudili in spisali zelo poglobljen pregled sprememb.
Zame, kot windows uporabnika so spremembe tipa: "računalnik deluje hitreje z novim OS" še vedno nekaj neverjetnega. Ob vseh dodatkih, ki jih uporabniki OSX dobijo vsakih 12-18 mescev je to skoraj neverjetno. Kdaj smo lahko nazadnje uporabniki Windowsov lahko zatrdili isto?

Včasih si želim da bi imel maca.

Dodatek: Apple je že na sodišču zaradi imena "Tiger", očitno se "Tiger Direct" ne strinja z uporabo. Več.

214 komentarjev

Najneumnejši hrošč v IE

The inquirer -

To, da se v Internet Explorerju skriva takšna in drugačna golazen, je znano dejstvo. Večinoma gre za razne buffer overflow situacije in varnostne luknje, ki pa jih Microsoft kaj hitro pokrpa. Torkrat pa so na spletu odkrili hrošč, ki pravzaprav to ni, temveč je bolj kot ne zanimivost. Ena sama vrstica <input type crash> namreč povzroči, da se Internet Explorer sesuje. Prav tako se vam utegne sesuti tudi Outlook Express, če boste prebirali HTML pošto z dotično vrstico. Besedica crash pravzaprav niti ni odločujočega pomena, saj se celotna stvar ponovi tudi če vpišete karkoli drugega. Klik!

Dodatek: Nadobudni forumaši so zadevo odkrili že nekaj dni nazaj. ;)

16 komentarjev

AXCEL216's MAX Speeed WinDOwS Tricks Secrets

Slo-Tech - Hm, včasih se zgodi, da dobimo novico, ki je ni treba popravljati in je že sama po sebi dobra za objavo. Sledeča je gotovo ena izmed takih, čeprav se spet nisem mogel braniti lektoriranja. Sicer pa, nihče ni popoln .

Vesela novica za vse Windows uporabnike:
To je res velika stran... čez 100 strani (s 1000+ triki) ki se še dodajajo. Tukaj so triki za vse Micro$oftove OSe (da, tudi DOS in Win 3.x), poleg tega je tu še ena izmed večjih zbirk člankov o overclockanju. Najdemo tudi nasvete za igre, easter egge (, registry hacke, linke do različnih orodij (toolov - tudi za DOS :)), antivirus nasvete, tune upe, benchmarke.... in oh in sploh. Ta stran obstaja že od leta 1993, po njihovih podatkih pa ima 3 milijone obiskovalcev (wow)!
Thanx, Jure.

1 komentar