»

Zalman ZM90-HP in VF1000

Zalman VF1000

Hardware Secrets - Zalman naj bi še ta mesec predstavil dva nova hladilnika za grafične kartice in sicer ZM90-HP in VF1000. Pri prvem gre za pasiven hladilnik s tremi toplotnimi cevmi, medtem ko skrbi za hlajenje hladilnih reber drugega vgrajen ventilator, poleg tega pa ima en heatpipe več od ZM90-HP.


Več o novih Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice preberite na Hardware Secrets.

0 komentarjev

Artic Cooling Accelero S1

Artic Cooling Accelero S1

Slo-Tech - Proizvajalec hladilnikov za procesorje in grafične kartice Artic Cooling je predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, ki sliši na ime Accelero S1. Gre za pasiven hladilnik s štirimi vročimi cevkami (Heat Pipe) in veliko hladilno površino.

Hladilnik je možno namestiti na Radeone serij X1950, X1900 in X1800 ter na GeForce serij 7950, 7900, 7800 in 6800. Priporočena cena hladilnika znaša 29 ameriških dolarjev oziroma 24 eurov, vendar v to ceno ni vštet davek na dodano vrednost.

Več o Accelero S1 najdete na uradni strani proizvajalca.

4 komentarji

Prihaja Zalman VF-900

Zalman VF900

Frosty Tech - Podjetje Zalman, ki je znano po izdelavi kakovostnih in zmogljivih hladilnih elementov za računalniške komponente, je na CES 2006 predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, Zalman VF-900. Hladilnik je izdelan iz bakrenih hladilnih reber, postavljenih v krog in dveh HeatPipe cevi. Za pretok zraka čez rebra skrbi 80 mm ventilator, z možnostjo nastavitev od 1350 do 2650 obratov na minuto. Dimenzije hladilnika so 96x96x30 mm, tehta pa skromnih 187 gramov.



Hladilnik bo primeren za hlajenje grafičnih kartic obeh gigantov, ATI-ja in nVidie, najverjetneje pa na voljo le z bakrenimi rebri, saj AlCu (kombinacija aluminija in bakra) verzije naj ne bi izdelovali. Poleg hladilnika...

16 komentarjev

Dočakali smo Zalman Fatal1ty

Zalman - Skoraj vsi računalniški poznavalci poznamo korejsko podjetje Zalman, ki slovi po svojih elegantnih in tihih rešitvah hlajenja prevročih računalniških komponent.

Serija njihovih procesorskih hladilnikov je tako dobila še enega novega člana - Fatal1ty FS-C77. Gre za naslednika že tako velikega in uspešnega hladilnika CNPS 7700-cu.

Hladilnik je v celoti narejen iz bakra in ima nekoliko močnejši, prosojen ventilator premera 120 mm, v katerem se nahaja rdeča LED. Cel hladilnik tehta 918 g, kar je precej več od priporočil proizvajalcev procesorjev, pritrdilni mehanizmi pa so na voljo za podnožja 754/939/940 in 478/775. Podpora za podnožje A je...

16 komentarjev

Zalman predstavil dodatek hladilnemu sistemu VF700 - ZM-VHS1

Zalman - Na Zalmanovi spletni strani je bilo že pred nekaj meseci moč zaslediti dodatek za hladilni sistem Zalman VF700 imenonovan ZM-VHS1. Gre za pasivno hladilno telo iz modro eloksiranega aluminija, namenjeno zamenjavi obstoječega hladilnika high speed interconnect čipa oz. čipa HSI, ki ga najdemo na grafičnih karticah nVidia GeForce serije 6200 in 6600 na AGP vodilu. Kakšne posebno uporabne vrednosti temu izdelku ne gre pripisati, saj so na vseh grafičnih karticah s čipom HSI slednji opremljeni z adekvatnim hladilnikom. Nič pa ne bi bilo narobe, če bi ga prilagali obstoječemu sistemu VF700.

9 komentarjev

Nova hrvaška spletna streljačina

Mladina - Če našim južnim sosedom že približevanje EU ne gre čisto po načrtih, pa jim toliko bolj uspevajo spletne igrice v Flashu. Spomnimo se samo pred leti, ko smo se lahko igrali potapljanje ladjic v Piranskem zalivu ali se v koži sedaj že pokojnega generala Janka Bobetka v boksarskem dvoboju pomerili s Carlo del Ponte.

Ker glavna tožilka haaškega sodišča v zadnjem času zagotovo ni najbolj priljubljena osebnost južno od Kolpe, ni nič nenavadnega, če se je pojavila v novi tovrstni spletni igrici. Igralec, ki si želi nekoliko odpočiti od monotonega dela, se mora vživeti v vlogo varnostnika (verjetno ciljajo na podobnost s skrivajočim se generalom Gotovino), ki nadzoruje tri vrata dvigala. Če se pojavi oborožen terorist, ga je potrebno nemudoma ustreliti, Carlo del Ponte pa samo, če v roki drži lisice, s katerimi namerava igralca aretirati in poslati v Haag.

16 komentarjev

Zalman VF700: aktivno hlajenje grafične kartice

Zalman VF700

Digit Life - Zalman je prepoznavna blagovna znamka za učinkovito, predvsem pa tiho hlajenje vedno vročega silicija. Pred časom je predstavil zelo učinkovito rešitev za hlajenje procesorjev, CNPS7000B (v Kokoški je že na voljo njegov večji brat, CNPS7700, z 120 mm ventilatorjem).

Pod geslom, kuj železo, dokler je še vroče, so na splet pricurljale slike in specifikacije še neizdanega aktivnega hladilnika za grafične kartice, katerega oblikovalska rešitev močno spominja na prej omenjena modela. Kot običajno bosta na voljo dve različici, prva povsem iz bakra (270 g, 29 €), druga, cenejša, pa iz aluminija in bakra (180 g, 24 €). V tihem načinu 70 mm ventilator pri...

13 komentarjev

Zalman ZM80A-HP

Overclocker's Club - Zalmani so trenutno med najtišjimi procesorskimi hladilniki, prav tako pa jim ni tuje hlajenje grafikulj. No, danes so na Overclocker's Club objavili test VGA hladilnika. Velika prednost tega modela je nedvomno to, da za hlajenje ne potrebujemo ventilatorja, s čimer postane hlajenje neslišno. Hladilna plošča je aluminijasta in veliko večja od konkurenčnih izdelkov. V primerjavi s Theramltakeovim hladilnim sistemom se je Zalman obnesel slabše, poleg tega pa boste morali žrtvovati še eno prazno PCI mesto za namestitev te hladilne plošče. Če svoje DVD-je radi gledate v miru, o hladilniku vsekakor razmislite.

1 komentar