»

Dell in Alienware s terabajtnimi diski

Dell - Alienware ter njen lastnik Dell bosta kmalu postali prvi podjetji, ki bosta v svoje sisteme začeli vgrajevati diske s terabajtom kapacitete. Tako si lahko Alienware Auroro in Area 51 ter Dell XPSa zaželite z okusom Hitachi Deskstara 1 TB 7K1000. Zadeva pa ne bo poceni, saj morate v primeru XPS sistema doplačati kar zajetnih 540$.

Dellova uradna izjava.

Nič ne kaže da bi rastlinjaki nehali rasti...

4 komentarji

ATI predstavil Mobility Radeon X1800 XT

ATI - ATI je predstavil svoja najnovejša grafična čipa za prenosne računalnike, Mobile Radeon X1800 in X1800 XT. Namenjena sta predvsem zagrizenim igralcem računalniških iger in tistim, ki pri svojem delu uporabljajo grafično zahtevne aplikacije.

Šibkejši model X1800 ima dvanajst pixel cevovodov in osem vertex shader enot ter tiktaka pri frekvenci 450 MHz. Njegov večji brat se ponaša s šestnajstimi pixel cevovodi in prav tako osmimi vertex shader enotami, njegova frekvenca pa je 550 MHz. Seveda obe podpirata DirectX 9 in Shader Model 3.0.

Več o novih mobilnih Radeonih si lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost in na ATI-jevi spletni strani

4 komentarji

Mobility Radeon 9800 - poslan z namenom, da prehiti vse

ATI - ATi je na tržišče poslal eno najhitrejših grafičnih kartic za prenosnike pod pričakovno oznako Mobility Radeon 9800. Pohvali se lahko z 8 cevovodi ter 256 MB pomnilnika. Odlično se izkaže tudi v zahtevnejšem svetu 3D animacij in videa, da o primernosti poganjanja najnovejših iger sploh ne izgubljam besed.

Eden prvih prenosnikov, ki se lahko pohvali z omenjenim GPU-jem, je Dellov Inspiron XPS.



Več o tej grafični kartici izveste na ATi-jevi domači strani.

Je že začel kdo dodatno varčevati za nakup prenosnika?

32 komentarjev

All-In-Wonder Radeon X800 XL

X-Bit Labs - ATI je v torek obelodanil, da bodo to poletje na trg poslali novo multimedijsko čudo. Po predhodni splavitvi AIW Radeona X800XT so tako v All-In-Wonder družino dodali še eno grafično kartico s čipom (zaenkrat še vedno) zadnje generacije. Razlika med AIW X800XT in X800XL je poleg različnih hitrosti jedra in pomnilnika predvsem v tem, da smo XT verzijo vtaknili v AGP režo, medtem ko je XL prvi AIW, ki bo domoval na PCIe vodilu.

Tako kot njegov predhodnik, se seveda tudi X800XL šibi pod težo najrazličnejših multimedijskih funkcij. V kartico je vključen zadnji ATI-jev TV Tuner, ki je osnovan na RF tehnologiji podjetja Microtune ( čip MT2050), ki je od prej uporabljanih Philipsovih tunerjev manjši in porabi manj energije, kar je ATI-ju omogočilo, da imata oba AIW X800 Radeona enako velika PCB-ja kot standardne kartice. Tuner lahko sprejme 125 PAL in SECAM kanalov, vključuje FM radio, podpira HD-TV, (od)kodiranje standardov MPEG 1/2/4, RealMedia, DivX in WMV9. Poleg standardnih...

13 komentarjev

Padec cen LCD-zaslonov

Ars Technica - Očitno lahko letos končno pričakujemo padec cen LCD-prikazovalnikov na prav smešne višine. V prihodnjih letih lahko pričakujemo padec za 62% (po trditvah The inquirerja). Sezono je začel Dell, kot največji prodajalec sistemov, ki za borih 1000 USD ponuja 24" zver za vašo delovno mizo. Model z diagonalo 20" vas stane samo še 600 USD, kar v tolarjih pomeni 100.000 SIT.

Preberite več na ARS.tech, kjer je govora tudi o novi 3D-prikazovalni tehnologiji, ki prihaja iz Toshibinih logov.

Za vas ne vem, ampak jst že frantično iščem kolege v ZDA, ki bi kupili en takšen zaslonček zame.

41 komentarjev

ATi poslal na tržišče Mobility Radeon 9700

The Register - Med tem ko se lastniki sivih namiznih mlinčkov že nekaj časa hvalijo z Radeon 9700 (Pro) in boljšimi modeli, so se morali lastniki prenosnikov "tolažiti" z relativno šibkejšimi Radeoni. A ker kupci zahtevajo več in boljše (hitrejše) in ker je kupec kralj, se tudi na tem področju vse pogosteje pojavljajo novosti - boljše grafične kartice.

Tako bi naj ATi začel z izdelavo prenosne različice Radeonov 9700. Tehnologijo, ki je to omogočila, je razvilo ATi-jevo partnersko podjetje TSMC, nove mobilne različice Radeonov pa ne bi bile v sramoto nobenemu lastniku namiznega računala - med drugim so jih opremili s SmoothVision 2.0, štirimi prikazovalnimi cevovodi, podporo za DirectX 9.0, PowerPlay 4.0, podporo visokim resolucijam (2048 x 1536 pikslov), dvojnim 400 MHz RAMDAC, AGP 8x. Nove različice Mobility Radeonov naj bi svoje mesto v prenosnikih našle že v kratkem. Klik!

10 komentarjev

ATi podaljšal pogodbo z Intelom

ATI - Kanadsko podjetje ATi je včeraj objavilo, da je podaljšalo pogodbo s gigantom vsega, kar je čip, Intelom. V podaljašni pogodbi pa si je ATi pridobil tudi licenco za izdelovanje integrirane grafike na Intelovih najnovejših vezjih, ki podpirajo prednje vodilo na 800 MHz. Eden izmed vodilnih mož pri Intelu je izjavil, da bo ta pogodba koristila tudi njihovim strankam, saj jim bo prinesla nove razsežnosti ter možnosti v razvijanju ter konfiguriranju njihovih Pentium 4 sistemov. Podobnih misli so tudi pri ATIju. Klik!

6 komentarjev

Hočete ATI Radeon 9800 Pro?

Slo-Tech - Če si želite to vrhunsko grafično kartico podjetja ATI, si le poglejte tole temo iz foruma strani DriverHeaven. Ker se hitro bliža prvi rojstni dan prej omenjene strani, so se srečnemu članu odločili podariti ATI Radeon 9800 Pro. Da pa lahko sodelujete v igri, morate v forumu imeti vsaj 10 sporočil ter v temo napisati stavek ''I love ATI''. Administratorji bodo kasneje naključno izbrali uporabnika, ki bo dobil grafikuljo, poslano naravnost od kanadskega podjetja.

6 komentarjev