»

Bo Telemach (Liberty Global) kupil T-2?

RTV Slovenija - Po poročanju RTV Slovenija naj bi se ameriška družba Liberty Global, nam verjetno bolj znana po njihovem slovenskem ponudniku internetnih storitev UPC Telemach, ogrevala za nakup telekomunikacijske družbe T-2. Poslovni pogovori naj bi že potekali; ker pa so v igri velike številke, govori se o kar 2 milijardah razpoložljivih sredstev Liberty Globala, naj bi ti trajali dlje časa. Poleg tega naj bi bila problematična tudi neskladja v zvezi s ceno podjetja T-2. Njihov večinski lastnik, Mariborska škofija, jo je namreč zastavil okoli trikrat višje, kot so trenutno Američani pripravljeni plačati. T-2 naj bi na drugi strani kritično potreboval svež kapital. Novico povzema tudi Delo.

42 komentarjev

SiOL ponudil ADSL2+

SiOL - Po skoraj dveh letih testiranja tehnologije ADSL2+ je SiOL končno objavil uradno ponudbo, tako sta nam poleg dosedanjih hitrosti na voljo še dva nova paketa - 10 mbps / 768 kbps in 20 mpbs / 768 kbps. Za prvega boste morali k osnovnemu, kateregakoli si boste že izbrali, doplačati dobre štiri tisočake, za drugega pa slabih devet. Vse podrobnosti o kombinacijah paketov in doplačilih za višje hitrosti lahko najdete na SiOLovem ceniku, velja pa omeniti tudi, da nove cene veljajo tako pri popolno kot tudi pri delno razvezanem dostopu (ISDN ali PSTN). Nove in stare naročnike nas bo morebitni prehod na sveže pakete priklenil na SiOLove storitve za 2 leti, več podatkov je na voljo tukaj.

76 komentarjev

Telemach hitrejši in cenejši

Finance - Po včerajšnji spremembi cen Trierinih storitev se stvari premikajo tudi pri Telemachu - prišlo je do izdaje novih paketov, ki so v povprečju cenejši za 7%, medtem ko so se hitrosti prenosa povišale za ogromen faktor 2,6 (torej 2,6-krat hitrejša povezava za 7% nižjo ceno kot prej).

Tako bo osnovni paket, ki je do nedavnega deloval pri 512/128 kbps, po novem omogočal hitrosti 1536 kbps do in 385 kbps od uporabnika za malenkostno nižjo ceno sedmih tisočakov. Objavljena sta tudi dva nova paketa, in sicer Trojka (3072/512 kbps) za 8.700 SIT mesečno in Petka (5120/768) za 9.900 SIT mesečno. Obstoječi naročniki boste lahko na nove pakete prešli brezplačno, z naslednjo položnico bo namreč v vaš poštni nabiralnik prispel še aneks k obstoječi pogodbi za dve leti. Preverite še natančnejšo predstavitev paketov.

Telemach se je torej pridružil boju in končno napada z vsemi sredstvi. Vojna v svetu širokopasovnih povezav se uradno začenja!

210 komentarjev

Broadband za vsakogar

Triera - Ponudnik kabelskega interneta Triera bo 1. septembra začel s trženjem novih naročniških paketov.

Vzpodbudne so predvsem nove cene, ki so po nedavni podražitvi SiOL ADSL paketov sedaj povsem konkurenčne, najbolj pa veseli dejstvo, da so se pri Trieri odločili ponuditi paket Lite. Slednji za slabe tri tisočake mesečno ponuja hitrost 128/64 kbit/s, kar bo gotovo prepričalo še zadnje uporabnike klicne povezave.

Ob vezavi za 24 mesecev pa ponujajo še akcijsko ceno priklopa 900 SIT, v katero sta všteti tudi prvi dve naročnini.
Povezava na izvorno novico.

46 komentarjev

Dražji ADSL pri SiOLu

SiOL - SiOL se je poleg klicnih dostopov odločil povišati tudi mesečne naročnine za ADSL uporabnike. Tako študentski paketi ponovno stanejo skoraj enako kot pred "pocenitvijo" zaradi znižanja pasovne širine od uporabnika v internet.

Še nekaj takih pocenitev in posledičnih podražitev in srečni bomo morali biti, če nam bodo za "borih" 10540 SIT na mesec prodali SuperNajhitrejšiInŠeVednoNajcenejšiPodSoncem 64/16kbit ADSL paket.

176 komentarjev

Osem megabitov na sekundo!

SiOL -

SiOL bo s 1. februarjem ponudil novi ADSL paket, imenovan "polni paket". Dirkač™ s hitrosjo 8192/768 kbps (download/upload) naj bi bil trenutno na voljo le pravnim osebam, takisto pa bosta le pravnim osebam na voljo nova paketa, Komfortni plus in Prestižni plus, ki bosta prinesla povečan upload. Ciljni populaciji primerne so tudi cene. Komfortni plus paket velja 18 tisočakov in pol, prestižni plus stane okroglih 23 tisočakov, medtem ko vas bo polni paket stal 31.000 SIT (mesečno, kakopak). Cene ostalih paketov ostajajo nespremenjene. ADSL stran ter uradna novica!

Na novico nas je opozoril tudi forumaš StratOS.

23 komentarjev

Dražje telefoniranje

Finance - Vsem revežem na dial-upu, da vas malce spomnimo, 1. decembra se bo podražila telefonska naročnina, ki bo po novem znašala 2.500 SIT, kar znaša 550 tolarjev več od sedanje. Telekom opravičuje dražjo naročnino z dodatnimi funkcijami, ki jih bo le-ta prinesla. Brezpogojno preusmerjanje klica, konferenčna zveza, klic brez izbiranja so le najpomebnejše.

Za vse, ki se ne strinjate s to potezo (dražjo naročnino), pa je Telekom pripravil alternativo. Uvedli bodo nov paket, ki se bo imenoval enostaven paket. Klici v tem paketu znotraj države bodo za slabih 50% dražji (kar devet tolarjev na minuto), klici v tujino pa za povprečno 15. Prav tako enostaven paket ne bo podpiral nekaterih funkcij, kot so klicanje na številki 0881 in 090 ter druge. Klik!

Hvala YoYo za povezavo do novice.

20 komentarjev