»

YouTube z ločljivostjo 4K

Google - Google je na svoji strani za objavljanje in gledanje videoposnetkov dodal novo ločljivost. Odslej bo najvišja podprta resolucija 4K, kar pomeni 4096 x 2304 točk. To je štirikrat več od 1080p, ki že sedaj nosi oznako HD, in je za običajne uporabnike več kot dovolj. Nova ločljivost se izrazi šele na zaslonih, ki merijo vsaj 25 palcev, medtem ko so projektorji za njihovo predvajanje običajno v velikosti hladilnika. Za ogled posnetkov tako visoke kvalitete poleg tega potrebujete ultrahitro povezavo do interneta in nekaj sreče, da najdete kakšnega, saj so kamere drage, posnetkov pa malo. Nekaj za pokušnjo; za predvajanje v najvišji ločljivosti v meniju desno spodaj izberite Original.

57 komentarjev

Nvidia z GeForce 7800 GTX 512 spet na vrhu

AnandTech - Na AnandTechu so preizkusili novo grafično kartico, ki nosi ime Geforce 7800 GTX 512. Poleg GeForce 6800 GS je to že druga kartica iz zelenega tabora, ki predstavlja zelo učinkovit odgovor na ATI-jeve adute (Radeon X800 GT vs. GF 6800 GS & Radeon X1800XT vs. GF 7800 GTX 512).

Ime nove kartice razkriva manj, kot dejansko skriva 'pod pokrovom'. Namreč, poleg prenovljenega PCB-ja in večje količine pomnilnika (512 MB), so kartico oplemenitili tudi s povišanim delovnim taktom tako spomina (iz 600 MHz na 850 MHz) kot tudi jedra (iz 430 MHz na 550 MHz). Takšne pohitritve delovanja jedra jim je omogočila optimizacija že obstoječega 110 nm procesa, pri čemer so izboljšali ključne podatkovne poti v čipu. Kartica je pod obremenitvijo zelo požrešna (284 W), vendar ji tega največji navdušenci in privrženci...

44 komentarjev

Vapochill LS na 7800GTX

VR - Zone - Imate odvečno kompresorsko hlajenje po imenu Vapochill in Geforce 7800GTX kartico, ki jo želite naviti do konca svojih zmogljivosti?

Čeprav je Vapochil sistem za hlajenje centralnega procesorja, so se fantje na VR-Zone potrudili in spisali vodič, kako zmodificirati namestitveni okvir, da lahko cel izparjevalnik namestimo na GeForce 7800GTX grafično kartico. Razlog temu posegu je namreč pomankanje t.i. 'phase-change' hladilnih sistemov za grafične kartice in ob pomankanju znanja o izdelavi sistema je to edina preostala možnost za ostale visokih frekvenc in podiranja 3D Mark rekordov željne navijalce. O rezultatih modifikacije žal ne poročajo.

14 komentarjev

Igranje na najvišji ločljivosti

Tech Report - Nekaj dni za tem, ko smo na Slo-Techu objavili novico o širokozaslonskem igranju, so na strani Techreport naredili test, kjer so skušali dognati, ali so najnovejše grafične kartice sposobne poganjanja iger na najvišjih ločljivostih, npr. na 2048x1536.

Pred testom so o tem povprašali proizvajalca, v testih Geforce 7800 GTX se je namreč pokazalo, da se kartica odlično odreže na najvišji ločljivosti, med tem ko kartici prejšnje generacije, Geforce 6800 Ultra in Radeon X850XT PE, pri tem nista tako uspešni.

Predstavnik Nvidie je povedal, da je bilo jedro NV40 (srce...

45 komentarjev

Širokozaslonsko igranje

Igra Mafia na treh monitorjih

vir: Matrox
Slo-Tech - Pred leti je Parhelia, zadnja Matroxova grafična kartica, za tisti čas spodobno zmogljivostjo poganjati zahtevne 3D igre, obljubljala veliko, tudi Surround Gaming, večzaslonsko igranje. Na kartico smo lahko enostavno priključili tri monitorje in uživali na večji igralni površini. Kljub temu, da je bilo, v primerjavi z običajno rešitvijo, torej igranjem na enem monitorju (1024x768), večzaslonsko igranje izjemen napredek in doživetje, večje popularnosti in razširjenosti ta rešitev ni prinesla. Kljub naprednim funkcijam, je bila Parhelia ravno na meji zmogljivosti poganjati aktualne igre v večzaslonskem igranju. Tudi cena ob izidu je bila visoka, saj je Matrox od kupca želel okrog 130 tisočakov. Predvsem pa oddelku za marketing ni uspelo prepričati širše populacije, da bi si kupila še dva monitorja za popoln igralski užitek.



Matrox potem ni...

15 komentarjev

Na voljo 7800GTX grafične kartice proizvajalca Chaintech

Slo-Tech - Na TrustedReviews so sporočili, da je Chaintech danes na police trgovin postavil prvi model grafične kartice z novim nVidiinim grafilčnim srčkom G70. Chaintechov model se imenuje AE78GTX in je trenutno najzmogljivejša grafična kartica na tržišču. Ima 256 bitno pomnilniško vodilo, skupaj s 256 MB DDR3 pomnilnika. Jedro grafičnega procesorja tiktaka pri 430 MHz, pomnilnik pa pri 1200 MHz. Poleg tega lahko dve taki zverini sparimo v SLI načinu. (Kdor si to lahko privošči, seveda).


Kartica ima tudi CineFX 4.0 motor in poseduje drugo generacijo UltraShadow II tehnologije, ki še povečata zmogljivosti v najnovejših in najzahtevnejših igrah, ki vsebujejo kompleksne prizore in večkratne izvore svetlobe. Nova generacija tehnologije glajenja robov imenovane Intellisample 4.0, ki v celoti podpira DirectX 9.0c (senčilniki tretje generacije), pa poskrbi za hitrejšo in mehkejšo 3D sliko.

80 komentarjev

Belkin OmniView 4-port KVM

ExtremeMHz - Kaj storiti, ko imate več računalnikov ter premalo prostora? Rešitev je tu! Preprosto na mizo postavite tipkovnico, podgano™ in seveda monitor ter vse skupaj priklopite na novi Belkin OmniView. Pod mizo se sedaj lahko bohotijo kar štirje računalniki med katerimi lahko s pomočjo te iznajdbe enostavno preklapljate.
    Lastnosti:
  • podpora štirim USB računalnikom naenkrat;
  • zmožnost preklapljanja zvoka in mikrofona;
  • LEDice za vizualno nadzorovanje;
  • 2 vgrajena USB vtiča;
  • nadgradljiv firmware (za Windows sisteme);
  • kompatebilnost z Mac-i;
  • emulacja USB tipkovnice in miške;
  • podpora video resolucije do...

1 komentar

Prenosnik z Geforcem4 MX400 GO

CNet - Tudi to se že najde, ja. Toshiba, eden največjih proizvajalcev prenosnikov na našem ljubem planetu, je izdala pravo pošast, saj njen Satellite 5005-S507 poganja kar 1.1 GHz Pentium 3, sparjen s pol gigabajta pomnilnika in 40 gigabajtnim diskom. Toshiba je torej naredila pravo potezo s tem, ko je celotnemu pošastnemu paketu dodala še, vsaj za prenosne trge zmogljivo, grafično kartico, ki zmore poganjati Q3 (vsaj tako pravijo tukaj, čeprav ne navajajo stopnje detajla) z več kot 100 sličicami v sekundi. Če vam omenim še 15 palčni zaslon ter ločljivost 1600x1200 točk, se lahko vsi strinjamo z enim dejstvom - slin.

3 komentarji