»

Začenja se Mobile World Congress 2011

Slo-Tech - V katalonski Barceloni se danes začenja (prve novinarske konference so bile že včeraj zvečer) vsakoletni sejem Mobile World Congress, kjer se srečajo proizvajalci, prodajalci, razvijalci in drugi partnerji v svetu pametnih in klasičnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Na dogodku, ki bo trajal do četrtka, prireditelj GSM Association pričakuje okoli 1300 razstavljavcev. Lani se je sejma...

0 komentarjev

Dogajanje na CeBIT-u

Beyond 3D - Kot je že skoraj splošno znano, v Hannovru trenutno teče največji sejem računalniške in telekumunikacijske opreme v Evropi, CeBIT. Ker sta do konca sejma ostala le še dva dneva, so na nekaterih straneh naredili povzetek vsega dogajanja oz. povzetek pomembnejših in za nas računalničarje zanimivejših izdelovalcev, ki se predstavljajo na letošnjem CeBIT-u. In če so vam ti opisi premalo, odsrfajte še sem!

1 komentar

CeBIT prihaja

Tom's Hardware -

Največji svetovni IT dogodek, sejem CeBIT se nezadržno bliža. Lani je bilo naprimer na sejmu 7.264 razstavljavcev na skupno 397.000 kvadratnih metrih razstavišč. Letošnji CeBIT se bo začel dvanajstega tega meseca, za ogrevanja pa vam je na voljo Tomov članek. V njem so nahitro razložili in predstavili novosti, ki jih bomo ugledali na letošnjem sejmu, kot jih napovedujejo podjetja. Povezava.

0 komentarjev

Kako usposobiti pokvarjen disk?

Overclockers Australia - Precej zanimiva debata se odvija v eni od tem na forumu avstralskih navijalcev. Neki uporabnik trdi, da ob okvari diska v večini primerov pomaga, da ga za eno uro damo "hladit" v hladilnik. Med elektroniki naj bi bilo že dolgo znano, da lahko ob primerni trenutni ohladitvi elektronske komponente preprosto oživijo. Udeleženi v debati so poskusili s postopkom na lastnih mrtvih trdih diskih, in - glej no glej - nekaterim je uspelo rešiti podatke. Klik!

12 komentarjev

Vodič navijanja nVidiinih kartic

Tweak Town - Na TweakTown-u so napisali dokaj podroben vodič za začetnike v navijanju nVidiinih grafičnih čudes, ki vam bo razjasnil vse mogoče probleme in vam pomagal doseči veliko več s svojo kartuljo.
Dotaknejo se nastavitev v BIOSu, navijanju preko CoolBitsov ter NVMaxa, opišejo mogoče probleme ter vam svetujejo primerno hlajenje. Za vse, ki se iz neznanega razloga bojite overkloka vaše nVidie, si oglejte tale članek in verjemite, da se vam izplača!

0 komentarjev

CeBit v ospredju

Ace's Hardware - Če ste opazili, pride zadnje dni vsak dan na Slo-Tech vsaj ena novica s tega sejma. Priznati je treba, da se na tem vsakoletnem sejmu pokaže dosti lepih ter uporabnih inovacij, a skladno s tem tudi dosti stvari, ki jih ne bi niti pod prisilo uporabljal. Kakorkoli že, če si hočete prebrati Ace's Hardwareovo videnje tega dogodka, si oglejte tale članek, ki so ga (glej no glej) spesnili prav oni.

1 komentar