»

Microsoftov oblačni InTune ugledal beto

vir: CNet
CNet - Microsoft je predstavil novo oblačno storitev z imenom InTune, ki je namenjena upravljanju z računalniki v podjetjih. Za zdaj še v fazi beta Windows InTune uporablja oblak za upravljanje z računalnikom, krpanje oziroma nameščanje popravkov, antivirusno učinkovanje in nastavljanje pravic. Namenjen je podjetjem, ki imajo do petsto računalnikov, za katere mora skrbeti majhna IT-služba. InTune poenostavlja in centralizira skupna administratorska opravila v gostujoče okolje, s čimer odpade potreba po dodatnih aplikacijah za ta namen, razlaga Microsoftova Sandrine Skinner

Ena izmed glavnih novosti, ki jih prinaša InTune, je načrtovanje in centralizirano nameščanje popravkov, ne da bi za to...

3 komentarji

WSUS 3.0

Slo-Tech - V začetku tega meseca je Microsoft izdal naslednjo različico dokaj priljubljenega programa za posodabljanje Microsoftove programske opreme. Gre za WSUS 3.0, ki prinaša nekaj novosti, med katerimi so spremenjen vmesnik za upravljanje (sedaj snap-in, prej web vmesnik), podpora za Visto, izboljšano poročanje o stanju računalnikov, za katere skrbi WSUS, osnovno poročanje o novih popravkih in stanju po elektronski pošti, čarovnik za odstranjevanje starih računalnikov in popravkom, katere so nadomestili novejši popravki, ter še nekaj drugih. Razveseljivo za vse, ki že sedaj uporabljajo WSUS 2.0 je to, da WSUS 3.0 podpira migracijo iz starejše verzije.

Več na uradni strani.

3 komentarji

Microsoft Baseline Security Analizer v2.0

Microsoft - Že dolgo je tega, kar je izšla prenovljena različica Microsoftovega orodja za pregledovanja osebnega računalnika.

S tem orodjem lahko namreč pregledamo, če imamo nameščene najnovejše popravke za operacijski sistem in ostale, pogosto uporabljane Microsoftove produkte, kot so Office, SQL in Exchange.

Prav tako orodje pogleda nastavitve, katere bi lahko zmanjšale varnost sistema, kot so recimo prazno geslo, dovoljenje za dostopanja do SQL baze, izpostavitev nepotrebnih aplikacij preko IISja, omogočen guest račun, program pregleda tudi nastavitve požarnega zidu in Automatic Updates in ostalo. Pri tem nam pri odkritem nenameščenem popravku ponudi povezavo do popravka ali do članka, kjer...

31 komentarjev

Izšel je WSUS

Microsoft - Izšel je WSUS - Windows Server Update Services, naslednik SUS - Software Update Service-a. Med drugih prinaša tudi možnost posodabljanja nekaterih drugih Microsoftovih orodij:
  • Office,
  • Exchange,
  • MS SQL.
WSUS je okolje, ki omogoča lažje upravljanje s popravki, ki jih izdaja Microsoft. Prav tako njegova uporaba v večjih omrežjih drastično zmanjša potrebo po široki pipici v svet za potrebe nameščanja Microsoftovih popravkov.

7 komentarjev

Slovenski MultiMedijski Festival v Krškem

Slo-Tech - Na Slo-Techu mnogokrat poročamo o raznih dogodkih, izobraževanjih in na sploh pestrem "hekerskem" dogajanju v Ljubljani in nemalokrat je komentar, da ste Slo-Techerji neznansko žalostni, ker se kaj podobnega ne dogaja v vaši lastni vasi, trgu ali mestu. No, enkrat za spremembo se:

Slovenski multimedijski festival SIMMF - je namenjen vsem kreativnim ljudem, ki se izražajo tako, da pri svojem ustvarjalnem delu uporabljajo različne medije in jih združujejo v celoto.

Radi bi jim ponudili možnost, da nam posredujejo svoje sporočilo v okolju, ki je odmaknjeno od urbanih središč, kamor po prepričanju takšne vrste umetnost sodi, a vseeno v okolju, ki se ponaša s svojo bogato umetniško in kulturno tradicijo.

Festival nastaja v produkciji Zavoda AVK (za avdiovizualno konfekcijo) in koprodukciji Mladinskega centra Krško. Več na domači strani.

7 komentarjev

Poglejte si zemljico v 3D

Overclockers Australia - Za vse z nVidiinim grafičnim čipom in široko pipico v svet bo zanimiva tale stran - na njej si lahko dol potegnete programček, s katerim lahko potem (seveda ob podpori široke pipice v svet - priporočena je 128kbps) gledate cel svet v treh dimenzijah. Kako zadeva zgleda v gibanju, ne vem (jah, 56k modem ni ravno najhitrejša stvar pod soncem[:\\]), po slikah sodeč pa bi stvar utegnila biti kar zanimiva.

7 komentarjev

Še več Adobeta: Photoshop 7 beta

ZDNet - Pred dvema dnevoma je Adobe (ki sem ga po zobeh vlačil že novico nižje) izbrani druščini predstavil nov paket, ki predstavlja nujnek vsem fotografom ter večini onih, ki se ukvarjamo z računalniško grafiko. Kaj prinaša? Jah, sodeč po testu na ZDNet-u nova verzija predstavlja bolj skupek dodatkov in popravkov. Tako si sedaj Fotoštacuna zapomni lastnosti za vsako šablono posebej, vsebuje boljši datotečni brskalnik, ImageReady pa sedaj (med drugim) prinaša podporo 'dithering' prosojnosti GIF-ov. Klik! Moja omiljena izbira pak ostajajo Fireworks :D

0 komentarjev

MS Office: hekerjevo priljubljeno orodje

The Register - Velikan je v jabolčni paket pisarniških orodij Office v.X vdelal tudi piratsko zaščito: če program zazna več tovrstnih produktov na mreži, ki uporabljajo isti 'PID' (Network Product Identification), zapre vse Officeove programe. Kakorkoli pač, v mrežnem filtru, ki brska za 'PID'i (ne, niso pooblaščene investicijske družbe), pa se nahaja golazen, ki se zadavi ob specifično oblikovanem paketku, s čimer pa sesuje program. Vsled tega obstaja nevarnost DOS napada (hehe, Denial of using MS software?); nevarnost bi moral odpraviti vsak požarni zid. Klik!

0 komentarjev