»

Sun kupil še innotek

VirtualBox

vir: Information Week
Information Week - Nakupovalna mrzlica pri Sunu ne jenja. Komaj slab mesec po prevzemu švedskega podjetja MySQL AB so sklenili še dogovor o nakupu nemškega podjetja innotek (mala začetnica ni napaka), ki ga bralci zagotovo poznate po priljubljenem (4 milijoni dol-potegov v lanskem letu) virtualizacijskem programu VirtualBox.

Finančna plat nakupa je trenutno še poslovna skrivnost, Sun pa računa, da bo s svežo pridobitvijo še razširil paleto virtualizacijskih rešitev xVM in tako resneje konkuriral predvsem VMWare-u.

Kdo bo naslednji na vrsti?

27 komentarjev

FireFox izgublja svoj delež

Information Week - Kljub velikemu številu prenosov (100 milijonov) je Firefox v primerjavi s konkurenco v mesecu septembru izgubil tri četrtinke odstotka deleža (z 8,27 odstotka na 7,55 odstotka).

Kot eden izmed možnih razlogov naj bi bil tudi ta, da se je spletni brskalnik Netscape, ki v različi 8 uporablja tudi Firefoxov pogon, privzeto identificiral kot Firefox, kar je povzročilo, da so uporabniki Netscapa v spletnih statistikah dejansko bili zabeleženi kot uporabniki Firefoxa. Julija so omenjen hrošč odpravili, kar je najverjetneje razlog za upad (navideznega) deleža Firefoxa.

Drugi razlog pa je verjetno izdaja nove, brezplačne različice spletnega brskalnika Opera, ki vztrajno pridobiva nove uporabnike.

83 komentarjev

Sun bo povezoval Sveti sedež

Information Week - Sveti sedež je objavil, da bo za elektronsko povezavo različnih delov svoje birokracije izbral Sun. Tiskovna predstavnica Judith Zoebelein je dejala, da je uporaba e-pošte za moderno Cerkev nuja, saj omogoča interno komunikacijo, lajša korespondenco in nasploh omogoča lažje uporavljanje. Po dveh mesecih priprav so končali prvo stopnjo projekta z instalacijo Sunovih sistemov Java Enterprise, Messaging Server in Directory Server. V nadaljnjih fazah želijo v Vatikanu ustvariti nov portal in centralizirati številne eksterne in intranetne strani. Več o tem.

15 komentarjev

Linuxova Ahilova tetiva?

OSNews - Najnovejše distribucije Linuxa še vedno ne zmorejo opravila, ki mu je z lahkoto kos celo Windows 95 - da, 95! -, in sicer ne delujejo pravilno z večino zvočnih kartic. Na ta način je cena komercialnih, plačljivih distribucij Linuxa dramatično višja.

Takole je prepričan Fred Langa, ki je v obsežnem članku na strani InformationWeek orisal po njegovem mnenju veliko pomanjkljivost Linuxa. Je že res, da zvok v Linuxu lahko ponagaja, vendar so ti primerki v sodobnih distribucijah, še posebej pri arhitekturi ALSA, vse preveč redki, da bi jim pripisali tak pomen, kot Langa. Kakšne pa so vaše izkušnje z zvokom v Linuxu?

71 komentarjev

Microsoft za hitrejše uveljavljanje popravkov

Information Week - Microsoft ugotavlja, da lahko s posebnim programskim paketom zmanjša čas, ki poteče od izdaje varnostnih popravkov do njihove namestitve na računalnike po celem svetu. Windows Update Services, ki bo brezplačno na voljo za podjetja v drugi polovici letošnjega leta, bo nekakšna združitev tehnologij Windows Update za namizne računalnike in Systems Management Server za večja podjetja, znal pa bo namestiti tudi Microsoftove popravke za programsko opremo drugih ponudnikov. Klik!

5 komentarjev