»

Upravljanje z zavihki: Opera 11 beta proti Firefoxu 4 beta

Zavihki v Operi 11 beta

vir: Ars Technica
Ars Technica - Opera je izdala beta verzijo svojega brskalnika Opera 11, ki prinaša zanimiv preskok v upravljanju zavihkov. Razvili so tako imenovani sistem kopičenja zavihkov (tab stacking), ki uporabnikom omogoča združevanje posameznih zavihkov v skupine. Na ta način vrstica z zavihki ni nepregledna, četudi jih uporabnik odpre mnogo. Podobno idejo imajo tudi pri Mozilli, kjer želijo problem nepreglednosti rešiti z uporabo Firefox Panorame (nekdaj poimenovane Tab Candy) in bo na voljo v Firefoxu 4....

53 komentarjev

Microsoft v akciji

Slashdot - Microsoft je na WinHEC predstavil novo razvojno izdajo prihajajočega Windows operacijskega sistema Longhorn build 5048 in takoj zatem so se na spletu pojavili zaslonski posnetki nove izdaje. Po prvih vtisih pa je bil Paul Thurrott nad novo izdajo razočaran, saj naj ne bi prinašala nič novega, kvečjemu predstavlja kak korak nazaj. Microsoft pa je očitno stopil po poteh Appla, ki vztrajno bojuje bitko proti stranem, ki izdajajo njihove poslovne skrivnosti, in začel pošiljati pisma, v katerih zahteva odstranitev teh slik. Kot poroča Paul, bi to lahko bilo zaradi Microsoftovega namena pravno zaščititi uporabniški vmesnik.

Microsoftov prenovljeni iskalnik pa Microsoft očitno (zlo)uporablja kot nagrado za kupce svojega operacijskega sistema. Ivor Hewitt je ob primerjanju iskanja svoje strani opazil čuden pojav, ko so se strani, ki jih je gostil IIS, na MSN pojavljale precej višje kot ostale. Vzel si je čas in izvedel obširnejši test iskalnikov in ob tem ugotovil, da je delež...

50 komentarjev

Microsoft začel s prodajo Windows XP x64 in 2003 x64

Slo-Tech - Microsoft je danes začel s prodajo operacijskih sistemov spisanih za 64 bitne procesorje. Poleg operacijskega sistema Windows XP Professional x64 Edition, ki je namenjen domači desktop uporabi, so izdali še tri strežniške različice; Windows Server 2003 Standard, Enterprise in Datacenter x64 Edition.

Posamezniki, ki imajo že danes 32 bitne originalne Windows XP Professional, bodo imeli do 30. julija možnost le te zamenjati za licenčna 64 bitna Okna preko Microsoft Technology Advancement Program. Več bo oz. je na voljo na uradni "64 bitni" strani.

Ta izdaja 64 bitnih operacijskih sistemov pa ni mišljena kot nov paradni konj, ki bo nadomestil 32 bitne. Prvi 64 bitni operacijski sistem, ki bo postavljen v ospredje pred 32 bitnimi, bo Windows Longhorn.

19 komentarjev

Internet Explorer 6

Slo-Tech - Novico na je poslal Koci in ker je dobra jo moram objavit:

Raziskava podjetja WebSideStory je pokazala, da je nov Microsoftov spletni brskalnik Internet Explorer 6.0 v samo enem tednu pričelo uporabljati več ljudi kot konkurenčni Netscape 6 v skorajda enem letu. IE 6.0 je že osvojil 2.4 odstotka svetovne surfarske populacije. WebSideStory izvaja raziskave z ugotavljanjem vrste spletnega brskalnika s katerim surfarji dostopajo do njihovih spletnih strani. Trenutno je še vedno najbolj razširjena inačica spletnega brskalnika Internet Explorer 5, ki jo po njihovih ugotovitvah uporablja več kot polovica surfarjev. WebSideStory zbira podatke preko svoje StatMarket spletne strani na kateri se vsakodnevno zbirajo podatki obiskanosti z več kot 150.000 spletnih mest, ki jih dnevno obišče 50 milijonov surfarjev.

0 komentarjev