»

Zapisovalnik Blu-ray za 750 zelencev

X-Bit Labs - Pri Sony Electronics so včeraj najavili, da bodo avgusta predstavili prvi zapisovalnik Blu-ray za osebne računalnike z dostopno ceno. Sony BWU-100A, kot se bo naprava imenovala, bo podpiral branje, predvajanje in zapisovanje vseh formatov DVD-jev, CD-jev in najpomembnejše 25 in 50 gigabajtnih Blu-ray diskov. Zanimivo je, da bo enota še vedno podpirala le stari ATA (PATA) in ne vedno popularnejšega SATA. Napravo lahko pričakujemo 18. avgusta za 750 ameriških dolarjev (597 EUR), s čimer bo najcenejša tovrstna naprava. Trenutno ponujata Panasonic in Pioneer svoji rešitvi za 900 oz. 1000 dolarjev (716 oz. 795 EUR), BenQ pa obljublja svojo za 799 evrov (1023 USD). Več o tem.

31 komentarjev

Canon proti vzporednim uvoznikom

Slo-Tech - Iz slovenske podružnice Canona je nedavno prispelo sporočilo za javnost, v katerem Canon Europe zavzema strogo stališče proti uvozu izdelkov, namenjenih trgom ZDA in Azije, v Evropski ekonomski prostor. Canon je tako s sodno prepovedjo, utemeljeno na kršitvi Canonove blagovne znamke in avtorskih pravic, na Nizozemskem in Švedskem že dosegel ustavitev prodaje vzporedno uvoženih fotografskih izdelkov, podobne postopke pa je sprožil tudi v Španiji, Franciji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji ter na Portugalskem. Po navedbah Canonovih piarovcev naj vzporedno uvoženi izdelki kupcem ne bi omogočali uživanja poprodajne podpore ter uveljavljanja garancijskih pravic, ponekod pa naj bi se pojavljale tudi težave z združljivostjo (napačna programska oprema, neustrezni kabli).

Kenichi Nagasawa, vodja oddelka za intelektualno lastnino pri Canon Europe, je dejal: Canon je ena najbolj priznanih in zaupanja vrednih znamk na svetu z velikim slovesom kakovosti in podpore uporabnikom. Zelo smo...

44 komentarjev

BenQ prevzema Siemensov oddelek

vir: Siemens
Siemens - Potem ko je v začetku maja v azijske roke dokončno prešel IBM-ov oddelek za osebne računalnike (kupil ga je Lenovo), se nam že obeta nov prevzem - tokrat glavni vlogi igrata evropski gigant Siemens in tajvanska korporacija BenQ. Omenjeni azijski proizvajalec, ki že sedaj izdeluje mobilne telefone za NEC, Motorolo, na Kitajskem pa jih prodaja tudi pod lastno blagovno znamko, bo v celoti prevzel Siemensov oddelek za mobilne telefone s 6000 zaposlenimi. Sedež prevzetega podjetja bo v Münchenu, posel pa naj bi bil...

22 komentarjev

Test treh 19" monitorjev na THG

Tom's Hardware - Sedaj je tudi uradno - najnovejši 19" monitorji so primerni za igre.

Samsung je decembra 2004 začel s produkcijo 190EX-L01 LCD TN+film zaslona - in glede na THG-jev test je kvaliteta odlična, le dobavljivost je zaenkrat slaba. Vsi trije testirani monitorji LCD so namreč zasnovani prav na Samsungovem zaslonu z nazivnim odzivnim časom 8 ms. Realno to pomeni, da je odzivni čas tem nekje okoli 25ms, kar je ravno dovolj, da izgine zamazanost slike pri hitrih spremembah. Odzivni čas je primerljiv z 8 ms 17" zasloni in je veliko boljši od 12 ms različic. Poleg tega so monitorji sposobni zelo natančno prikazati barve...

42 komentarjev

Siemens prevzema BBC Technology

Finance - Finance poročajo, da je nemški koncern Siemens z britanskim BBC-jem podpisal pogodbo, na podlagi katere bo več kot desetletje oskrboval informacijsko infrastrukturo BBC-ja v skupni vrednosti 2,7 milijarde evrov. S tem so si tudi zagotovili lastništvo nad hčerinskim podjetjem BBC Technology, ki je doslej opravljalo te storitve. Siemens se želi preizkusiti tudi na trgu medijev, tako da bodo podobne posle sklepali tudi v prihodnosti, je dejal predstavnik Siemensa. BBC bo s prodajo hčerinskega podjetja prihranil 45 milijonov evrov letno.

0 komentarjev

LCD z zakasnitvijo 8 ms

X-Bit Labs - BenQ je objavil, da bo še ta mesec začel izdelovati monitorje LCD z zakasnitvijo 8 ms, kar je mnogo bolje v primerjavi s trenutno dostopnimi modeli, a še vedno slabše od klasičnih katodnih modelov. 17-palčni model FP71E+ bo imel privzeto ločljivost 1280 x 1024, kontrast 600:1, svetilnost 300cd/m2 in najpomembnejše, 8 ms zakasnitveni čas. Trenutno najhitrejši monitorji imajo le-tega med 12 in 16 ms, medtem ko katodniki manj kot eno milisekundo. Ostalih podatkov o novem modelu BenQ še ni razkril. Pričakujemo jih lahko v začetku prihodnjega leta s ceno, primerljivo s cenami sedanjih LCD-jev. Več o tem.

24 komentarjev

Linux do leta 2008 pokril 20% trga

Slashdot - Eno največjih podjetij v IT industriji, Siemens, je izvedlo obsežno raziskavo med ljudmi, ki niso zaposleni v IT industriji (tajnice/tajniki, menedžerji, ipd.), v kateri so prišli do ugotovitve, da naj bi linux do leta 2008 uporabljalo že kar 20% ljudi v velikih podjetjih.

Duncan McNutt, ki je nadzoroval Siemensovo raziskavo, trdi, da zahteva usposabljanje na sistemu Suse ali Red Hat z Ximianovim namizjem dva dni, kar je približno enako stroškom, ki so potrebni za nadgradnjo na višjo različico Microsoftovega operacijskega sistema in paketa Office. Več o tem še na News Forgu.

11 komentarjev