»

Slo-Tech je zelen

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, je Slo-Tech sedaj privzeto prikazan v zelenem stilu. Za to potezo smo se odločili, ker nas je prevzela moč pomladi, saj smo prišli v stik z naravo [:D]. Hkrati bi vas radi opomnili tudi na to, da si lahko stil spremenite nazaj oziroma izberete kakšnega od vam bolj odgovarjajočih, če se le registrirate v našo stran. Če ste že registrirani, lahko spremembo stila opravite dobesedno v dveh klikih, če le kliknete na osebne nastavitve. Uživajte v začasni osveženi barvni shemi!

48 komentarjev

Sejem sodobne elektronike 2001

Slo-Tech - Saj vem, da ste najbrž že opazili nov vnos v "Še se kadi" oddelku, a vseeno bolje pozno kakor nikoli z novico (saj bi jo napisal že prej, ampak hej, človek mora tudi uživati, mar ne? ). Primož, naš programer, guru ter administrator Slo-Techa je z velikim veseljem obiskal dotični sejem ter se nadejal kvalitetne predstavitve vseh z elektroniko povezanih izdelkov. Jim je uspelo? Beri in se čudi. V njem boste opazili tudi nekaj zelo intrigantnega - Primož celo premore možganski center za smisel za humor . Že golo dejstvo je vredno vašega klika, hehe. Ker tudi že vem, da ste malo naveličani vseh teh člankov, vam obljubim - naslednji vnos v "Še se kadi" bo test. Res.

8 komentarjev

Ram Drive

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, se je v naši "Še se kadi" rubriki pojavil še en članek. Tukaj boste našli postopek, kako narediti navidezni pogon v pomnilniku. Zakaj je to koristno? Nanj lahko spravite najpogosteje uporabljane datoteke, kakšno igrico, ki se dolgo nalaga, ali pa celo, kot je birdy ugotovil, izmenjevalno datoteko. Zakaj bi to sploh rad tlačil v pomnilnik? Vse je notri, pojasnjeno. Veselo branje!

16 komentarjev

Še o Leadteku...

GotApex - Ravno prav se je izšlo... Leadtekov GF3 v Sloveniji, na got|apexu pa ravno danes objavljen test dotične kartice. Testov Geforcea III je na spletu že res veliko, tako da bom obnovil le na kratko: 200 MHz hitrost GPU, 460 MHz DDR pomnilnik, Lightspeed Memory Architecture, HRAA ter Quincunx. To vse zavito v lično šatuljo . Sedaj pa resno: Na tem naslovu lahko preberete še eno videnje te kartice, ki je bila testirana na dveh računalih: na Athlonu 1.4 GHz ter Pentiumu 4 1.7 GHz. Prebili so se čez vse, od 3D Marka 2001, prek Quaka III, Serious Sama, Unreal Tournamenta ter ostalih. Test je res informativen ter obsežen, zato vam priporočam, če testov GF3 še nimate dosti, da ga preberete.

1 komentar

Kaj prinaša Quincunx?

NvNews - Če še ne veste, Quincunx je nova možnost, vgrajena v Geforce 3 kartice ter na kratko pomeni "hitrejši, a hkrati boljši FSAA". FSAA je metoda glajenja robov (Full Screen/Scene Anti Aliasing), poteka pa nekako takole: Če imamo vključen FSAA 2x na ločljivosti 800x600, se slika prvo renderira na dvokratni ločljivosti (1600x1200, v tem primeru). Nato se renderirana 2D slika skrči na želeno ločljivost. Tako so robovi dosti glajši, teksture lepše ter barvni prehodi bolj realistični. Najboljši FSAA ima 3dfx, a je možno, da si je nVidia z nakupom podjetja zagotovila tudi vgraditev enakega FSAAja v Geforce3 kartice. Na nV News so v testu Geforcea 3 primerjali tudi kvaliteto FSAAja v primerjavi z Geforce II Ultra. Preizkusili so vse, od FSAA 2x, 4x ter Quincunx ter ugotovili, da Quincunx ponuja nekje najboljše razmerje med kvaliteto ter hitrostjo. Kdaj, o, kdaj bo GF3 v Sloveniji pri meni na testu?

9 komentarjev

Geforce3 test

Gamer's Depot - Kot ste najbrž že opazili, je današnji dan zelo počasen. Novega ni nič. Skoraj nič. Gamer's Depot je testiral GF3 reference. Nič novega, nič presenetljivega. Primerjali so ga s Geforce II Ultro. Ker ima Ultra hitrejšo frekvenco delovanja, je Ultra nascala GF3 v 16 bit aplikacijah. Pri 32 bit se pa pokaže tisto, kar ima Ultra skritega. Poleg znamenitega Pixel shaderja, tehnologije, ki je pri GF3 najbolj opevana, gre omeniti tudi izboljšani FSAA, Quincunx imenovan (Slo-Tech doživljensko poveličuje osebo, ki bo to besedo pravilno izgovorila ter posnetek poslala meni na mail). Kot sem rekel, test ni kaj preveč presenetljivega, a je vseeno zelo zanimivo nedeljsko branje, saj celoten test obsega 16 strani .

6 komentarjev

Geforce II Ultra

Evil Avatar - Sedaj od Visionteka, testirali so jo pa pri Evil Avatarju (heh ql ime). Kot po tekočem traku so zlajnali, kot že vsi prej: Beštijalna hitrost, odlična kvaliteta slike ter previsoka cena. Je pa pri tej inačici Ultre posebnost, da ima kartica DV-I izhod (za digitalen priklop LCD zaslonov) ter da ima TV-OUT. Ampak, če vprašate mene, je nakup Ultre še vedno nesmiseln. Sedaj se splača kupiti Pro 64, so se pocenile. Pa jo navijete na specifikacije Ultre, pa je . Pa naj si bo kartica še tako hitra. Klik!

0 komentarjev

Test nove 19" Iiyame 451 Pro

Gamer's Depot - Mate, Slo-Techovo "oko sokolovo", je zasledil test nove Iiyame 451 Pro... Sama "evolucija" iz 19" Iiyame 450 je potekla nekako takole: Vzamimo Iiyamo, zapakirajmo jo v lepše ohišje, dodajmo USB Hub v podstavek ter malo spremenimo zmogljivosti (kolikor opažam, na slabše -- ampak čisto za malo...). Test tega monitorja so se lotili na Gamer's Depot ter ga opravili solidno. Klik!

Še opozorilo za najnatančnejše: Vision Master Pro 451 po novem nima BNC vhodov, kar pomeni da bodo grafiki ostali pri 450 Pro. Hvala, Mate!

1 komentar

Hercules Geforce II MX

Hexus - Vem, da je recenzij te kartice na internetu na tone, a bom vseeno dal povezavo na še eno . Hexus.net se je spravil testirati Herculesovo tv-out Geforce MX beštijo. Čeprav je na začetku stran malo sumljiva, saj tipi dobesedno prepišejo specifikacije iz Herculesove strani, se test izkaže za dobrega. Spravili so se testirati tudi TV-out ter slikali sliko. Test si oglejte na tej dotični strani, če se vam pa slučajno zaželi slovenskega testa grafičnih kartic, si oglejte Slo-Techov primerjalni mučilnik grafikulj, v katerem je zajeta tudi ena od grafičnih kartic z Geforce II MX procesorjem.

0 komentarjev