»

Google Summer of Code 2012 in slovenski projekti

Slo-Tech - Študenti, ki za letošnje poletno delo še ne veste, kje bi počitniško delo opravljali, se lahko tudi letos odločite za sodelovanje pri Googleovem projektu Summer of Code 2012. Z uspešnim prispevanjem k projektu vas Google poplača s 5000 dolarji, delodajalci pa poleg življenjepisa kot referenco zelo radi pogledajo tudi vaš Github profil ali - prispevke k odprtokodnim projektom, kakršni so na voljo v okviru Google Summer of Code.

Med projekti je letos kar nekaj takih, pri katerih lahko z mentorji sodelujete v slovenščini:
  • Orange, orodje za podatkovno analitiko, kjer lahko delate na podatkovnem rudarjenju, strojnem učenju in vizualizaciji podatkov,
  • wlan slovenija, odprto brezžično omrežje Slovenije, kjer lahko med drugim izbirate na delu od omrežnega nivoja do programiranja spletnega vmesnika in vizualizacije omrežja z JavaScriptom v brskalniku,
  • libcloud, knjižnica v Pythonu, namenjena abstrakciji različnih ponudnikov storitev v oblaku, kjer so kot možni projekti ponujeni podpora novim...

7 komentarjev

Google letos ponovno prireja Summer of Code

Slo-Tech - Kot že nekaj let zapored, Google letos ponovno prireja svoj program Summer of Code, v okviru katerega Google sprejme različne odprtokodne organizacije za katere potem študentje opravljajo različne projekte. Da ne bi vse ostalo le pri pro bono opravilih, Google za vsakega študenta nameni 5500 dolarjev, od česar jih 5000 prejme študent sam, preostalih 500 pa gre mentorski organizaciji.

Za zainteresirane kandidate je daleč najbolj pomembno dobro poznavanje urnika:

  1. 8. februar - Google je prvič najavil program
  2. 8. marec - Google je začel sprejemati mentorske organizacije
  3. 12. marec - zaprtje sprejemanja vlog mentorskih organizacij
  4. 18. marec - objava seznama sprejetih mentorskih organizacij
  5. od 18. do 29. marca - študentje se pogovorijo z mentorskimi organizacijami o svojih/predlaganih idejah
  6. 29. marec - začetek sprejemanja vlog študentov
  7. 9. april - zaključek sprejemanja vlog študentov
  8. 26. april - objava sprejetih študentskih predlogov
  9. Spoznavanje z mentorji, branje dokumentacije,...

6 komentarjev

Linux Foundation s svojo Visa kreditno kartico

Kreditna kartica Linux Foundation

Slo-Tech - Pri Linux Foundation so se skupaj s podjetjem CardPartner in UMB banko odločili ponuditi svojo Visa Platinum kreditno kartico.


Linux Foundation bo za vsako izdano kartico prejela 50 USD ter določen odstotek od vsake transakcije, ki jo bodo opravili imetniki kartice. Ves tako zbrani denar pa bodo namenili za odprtokodne tehnične prireditve ter kritje stroškov potovanja članov odprtokodne skupnosti.

Kreditna kartica bo za začetek na voljo le v ZDA, obljubljajo pa tudi razširitev na ostale države.

Končno bomo lahko pingvina spravili v denarnico...

36 komentarjev

Izšla razvojna različica LiveAndroida za PC-je

LiveAndroid

Slo-Tech - Na spletni strani code.google.com se je pojavila ISO slika operacijskega sistema LiveAndroid.


ISO sliko je mogoče zagnati v virtualnem stroju (npr. VirtualBox) oziroma zapeči na računalnik in iz CD-ja zagnati LiveAndroid operacijski sistem ter si ogledati kako bo izgledal Android na vašem mobilnem telefonu. Gre za razvojno različico (.02) Googlovega operacijskega sistema za mobilne telefone, ki temelji na Linuxu.



Žal iz računalnika še ni mogoče klicati...

18 komentarjev

Googlovo poletje odprte kode 2008 je pred vrati

Google - Že četrto leto zapored se Google vrača s poletjem odprte kode Google Summer of Code 2008, ki je doslej privabilo že 1500 študentov (samo lani 900) in 2000 mentorjev iz 90-ih držav sveta, ki so prispevali kodo za preko 130 projektov.

S to edinstveno prireditvijo želi Googlo širiti prepoznavnost in kvaliteto odprte kode, pa tudi iskati skrite programerske talente. Za študente, ki si želijo zaslužiti 4500 dolarjev (približno 3000 evrov) in poletje posvetiti razgibavanju prstov/možgančkov ob svojem najljubšem odprtokodnem projektu, je priložnost kot nalašč. Če želite izboljšati Gnome, KDE, OpenOffice, prevajalnik, urejevalnik besedila ali drugo orodje, ki ga vsakodnevno uporabljate, lahko organizacijo, za katero si želite delati, kontaktirate že vnaprej in poskrbite, da se bo našla prava naloga, ki vam bo pisana na kožo. Rok za prijave je 31. marec 2008.

http://code.google.com/soc/2008

5 komentarjev

Napišite odprtokoden program in zaslužite 4500 $

Google - Google je včeraj oznanil novo storritev, imenovano "Summer of code". Njen namen je pritegniti študente, da bi napisali kakšen uporaben odprtokoden program ali pomagali obstoječim sodelujočim projektom (Apache, Ubuntu, Mono, Gnome, Wine, SVN). Konec prijav je 14. 6. 2005. Takrat dobite 500$ in imate čas do konca avgusta napisati program. In ko ga pregledajo dobite še 4000$. Sodelujoče organizacije:

The Python Software Foundation
The Perl Foundation
The Apache Software Foundation
Ubuntu Linux
The Mono Project
The Gnome Foundation
The Wine Project
The Subversion Project
Google

Več
Prijava!

67 komentarjev

Google išče tudi za šolarje

Google -

Google je včeraj, 18. novembra, predstavil preizkusno različico storitve Google Scholar. Storitev je namenjena učencem in išče znanstvena dela različnih akademskih založnikov, profesionalnih združenj, skladišč ponatisov in univerz; pa tudi med različnimi članki, ki so na voljo na spletu. Stvar je videti, kakor ves Google, zelo uporabna.

Razlika med normalnim Googlom in Scholar Googlom se hitro pokaže, če naprimer iščemo termin Slovenia. Googlovi prvi zadetki so slovenia-tourism in The world Factbook, če pa iščemo "slovenia" na šolski različici so pa med prvimi zadetki razne študije in članki.

Na novico nas je opozoril tudi EssEncE.

9 komentarjev