»

Tekmovanje v pisanju na prvi pogled neškodljive, a zlonamerne kode

Slo-Tech - Začelo se je že 8. tekmovanje v pisanju pregledne, na prvi pogled neškodljive C-jevske kode, ki pa v resnici počne nečednosti. Underhanded C Contest je zanimivo tekmovanje, ki so se ga leta 2005 domislili na Univerzi Binghamton v zvezni državni New York in od udeležencev zahteva, da rešijo zastavljen problem čim bolj elegantno. Običajno morajo napisati kodo, ki pravilno počne kakšno legitimno funkcijo, v posebej določenih primerih pa se vede drugače. To drugo obnašanje mora biti ob pregledu kode kar najbolj neopazno, pri čemer mora biti sama koda pregledna in kratka. Za skrivanje pri belem dnevu gre torej.

Letošnje tekmovanje traja do 15. novembra, rezultati pa bodo objavljeni dva meseca pozneje. Letos morajo tekmovalci napisati C-jevski program, ki primerja radiogram vzorca s standardom in...

3 komentarji

Ekipno tekmovanje v programiranju za srednješolce in študente (UPM 2010)

Slo-Tech - V četrtek, 15. aprila 2010, ob 15.15, se začne prvo kolo ekipnega tekmovanja v programiranju Univerzitetni programerski maraton. Vsaka ekipa lahko šteje največ tri člane, ki za istim računalnikom rešujejo naloge algoritemskega tipa (programira se v C/C++, Pascalu, Javi ali Pythonu), pri čemer se najboljše ekipe uvrstijo na mednarodno tekmovanje v Wrocławu.

Kljub imenu tekmovanja ste vabljeni tako študentje kot srednješolci. Tekmuje se istočasno v Ljubljani, Kopru in Mariboru.

Več informacij na www.upm.si. Kdor želi sendvič in uporabniško ime, naj se čimprej prijavi. Če kdo nima ekipe, se lahko priključi ostalim.

17 komentarjev

Microsoft glavni pokrovitelj WCG

Slashdot - Preberemo lahko, da se je Microsoft odločil postati glavni pokrovitelj vseh dogodkov v okviru World Cyber Games do leta 2008. To pomeni, da bosta edini platformi za igranje Windows in Xbox 360. Poleg tega bo Microsoft skrbel še za vso ostalo strojno in programsko opremo, trženje itd. na vseh panregionalnih prvenstvih, ameriškem in korejskem prvenstvu in Grand Finalu, ki bo oktobra v italijanski Monzi. Peter Moore iz Microsofta pravi: "V zadnjih letih smo občudovali neverjetno rast kiberšporta in vlogo WCG pri njegovi širitvi. Ker gre za resnično globalno tekmovanje, je bila logična odločitev, da se povežemo z njimi." Slashdot.

11 komentarjev

Slovensko Univerzitetno Prvenstvo v Programiranju

Slo-Tech - To soboto, 14. 05. se bo zgodilo poskusno kolo SUPP - Slovenskega Univerzitetnega Prvenstva v Programiranju. Na tekmovanju sodelujejo ekipe z največ tremi člani, vsaka pa ima na voljo en sam računalnik, zmagovalce pa po štirih kolih čaka večna slava. V primeru, da so študentje ali srednješolci, pa tudi udeležba na srednjeevropskem tekmovanju ACM. Tekmovanje bo potekalo obenem na treh lokacijah: v Ljubljani na FMF (Jadranska 19), v Kopru na Pedagoški fakulteti in v Mariboru, na FERI (Smetanova ul. 17).

Več o tekmovanju je mogoče prebrati na spletni strani FMF.

31 komentarjev

Mojemu pra pra pra.....pravnuku

HardOCP - Bi radi sporočili svojim potomcem, živečim čez 50.000 let, kako je ozračje smdelo ter kako je bil internet počasen? Da smo imeli pokvarjene politike ter podkupnine vseokoli. Da smo se vozili na štirih kolesih ter imeli žičnate telefone. Ter da nismo imeli živčnega implanta, ampak smo gledali sliko v steklo s fosforno plastjo, na katero smo izstreljevali elektrone. Ergo - bi radi svoje potomce spravili v salve nostalgičnega smeha? Klik!

7 komentarjev

Najbolj downloadana ženska

The Register - Ljudje ne vedo več, kakšna tekmovanja bi še organizirali, zato so se lotili tekmovanja, kjer udeleženke tekmovanja tekmujejo, kolikokrat bo kakšna bolj downloadana od druge. Novico o tem tekmovanju sem prvič slišal na radiu in se odločil, da si tekmovanje malce pobliže ogledam. Trenutno vodi Danni Ashe, ki si je popularnost pridobila s svojimi pogrošnimi filmi in igro Boob Raider, o kateri še vedno ni ne duha ne sluha (v tej igri naj bil igralci videli Laro tako, kot si jo želijo). Če si želite izvedeti, koliko druge udeleženke zaostajajo za Danni, potem kliknite sem. Seveda pa Danni ni edina med najbolj priljubljeni, saj ji tesno sledijo tudi druge.

1 komentar

Državno tekmovanje iz računalništva

ZOTKS - Dolžan sem vam povedati, da bo danes na Fakulteti za računalništvo in informatiko potekalo vsakoletno državno tekmovanje iz računalništva za srednješolce. Že sedmi "festival" po vrsti bo imel 5 tekmovanj: tekmovanje iz znanja računalništva, izbor najlepše spletne strani srednjih šol, tekmovanje v obvladanju Linuxa, tekmovanje v popularni igrici (GP3) ter tekmovanje programov. Moram povedati, da se bova s Primožem tega tekmovanja tudi udeležila, saj sva oba zagreta programerja (nekateri bolj, drugi (jaz) manj ). Torej, tekmovala bova v programiranju. Tu je tekmovanje razdeljeno na 3 skupine - od najlažje do najtežje. Medtem ko jaz tekmujem v "srednje težki", je Primož v preteklih dveh letih v lažjih dveh že pobral nagrade, tako da mu je prepovedano v teh skupinah tekmovati. Tekmuje v najtežji, tretji skupini. Če zmaga, mu najvišja nagrada - 2 meseca v ZDA - ne uide. Sedaj pa drž'te pesti za Primćita! ...

17 komentarjev

Članek o našem računalniškem guruju

Jaz - O Matjažu Rogelju je na našem Forumu že potekala debata in takrat smo vsi ugotavljali, da more biti res en zelo kulerski tipo, da mu je uspelo kaj takega. Če še ne veste: Matjaž Rogelj je zmagal na evropskem tekmovanju iz računalništva in bo tako predstavljal našo celino na svetovnem prvenstvu, na katerem bodo tekmovali predstavniki posameznih celin. Na žalost to zelo fascinantno dejstvo nikjer ni bilo na veliko razglaševano, čeprav gre po mojem mnenju za bolj pomembno in zanimivo novico, kot smučanje z Everesta . Kakorkoli, če o Rogelju ne veste še ničesar, potem vam priporočam ogled tega člančiča na Finance-on.net. Thnx, Šunki!

3 komentarji