»

Test Audigya2

Tweak Town - Creative SoundBlaster Audigy2 je zvočna kartica, katere test nam alien-w obljublja že dalj časa, da pa ne boste preveč neučakani, si lahko pred tem ogledate test te zvočne pošasti oz. zvočnega razstreljevalca™ na TweakTown. Tehničnih karakteristih vam na tem mestu ne mislim naštevati (use Google instead), lahko pa vam namignem, da so bili s kartico zelo zadovoljni. Motila je le, kot ponavadi, samo cena. A če imate 200 dolarjev odveč ter vrhunske zvočnike, klik!

1 komentar

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Audigy driverji

Slo-Tech - Očitno je natečaj za Pisune povzročil kar precejšnje zanimanje! Zdaj nas ne samo opozarjate na novice, ampak jih tudi sami pišete! Spodnjo novico nam je poslal TrOn:
Na naslovu tu si lahko presnamete beta SB Audigy gonilnike, ki delujejo tudi z SBLive! karticami! Vendar pozor! Zadeva je ekstremno buggy in vse delate na svojo odgovornost.
Osebno sem zadevo stestiral na WinME in deluje kar ok. Kar je najboljse pri teh driverjih je native ASIO podpora (2ms latency v audio aplikacijah!) ter 1GB limit za SoundFonte! Natancno preberite vsa navodila, ki so na strani ter readme datoteke pred instalacijo!

0 komentarjev

Popravek za VIA 686B southbridge

VIA Hardware - Včeraj so nekateri uporabniki VII-nih čipovij odkrili napako. Prihajalo je namreč do nesoglasij med ploščo, bazirano na 686B southbridge čipu in zvočno kartico SoundBlaster Live.
Ker problem očitno ni bil tako zapleten, se je popravek pojavil že takoj isti dan, ko je bil odkrit. Popravek pa je naredil sodelavec viahardwarea. Uradni popravek naj bi izšel naslednji teden. Thx VASkO!

8 komentarjev

SB Live za Macintosh

Harmony Central - Hja, saj ni veliko za povedati. Od sedaj naprej bodo (boste) lahko tudi uporabniki Macintoshovih sistemov uporabljali Creativov SoundBlaster Live!. Zraven so vključili kar nekaj programske opreme: Mixman Studio za ustvarjanje digitalne glasbe, Cubasis AV Mac-Record za snemanje zvoka, sonicWORX Essential za dodajanje različnih efektov, igro Deus Ex in SoundFont Bank Manager za boljše MIDI skladbe. Klik!

5 komentarjev

Nastajanje Deus Ex-a

Gamasutra - Morda koga od vas zanima, kako nastane igra? Zanima koga, kako nastane uspešnica kot je Deus Ex? Na Gamasutra (res dobra stran za vse, ki že kar precej znajo, iščejo nove ideje...) so objavili članek enega izmed avtorjev (Warren Spector), ki nas popelje čez celoten razvoj igre. Sicer pa, tudi če vas stvar ne zanima, vam vseeno priporočam, da si članek vsaj bežno preberete, da boste dobili malo občutka kako nastajajo dobre igre. Upajmo, da bo še več takih...Tukaj!

0 komentarjev