»

Po izgubi podatkov, MI6 svoje podatke raje prodaja

Slashdot - V zadnjem času so angleške varnostne in obveščevalne službe zahvaljujoč izgubam podatkov dobile marsikater siv las, saj tovrstni dogodki institucijam takšne narave nikakor niso v ponos. Po vseh teh neljubih dogodkih pa so se očitno pri angleški zunanji obveščevalni službi MI6 odločili, da bi poleg javnega ponižanja radi prejeli vsaj še kakšno denarno nadomestilo - in to so storili za celih 17 britanskih funtov.

Tako so na eBay-u prodali fotografski aparat, ki je vseboval fotografije in prstne odtise osumljenih teroristov Al-Kajde ter več zaupnih dokumentov. Do presenetljivega odkritja je prišel kupec fotoaparata, potem ko si je želel ogledati poslikane družinske počitnice, a je fotoaparat raje odnesel na policijsko postajo, kjer pa so najdbo najprej obravnavali kot neslano šalo. Ko se je izkazalo, da so trditve resnične, pa so zasegli poleg fotoaparata tudi računalnik. Po zasedbi so sicer lastniku opreme poravnali stroške v skupni vrednosti tisoč britanskih funtov.

Za agencijo,...

9 komentarjev

Vodno hlajeni disk

ProCooling - SCSI diski so še danes najzmogljivejši predstavniki med diski, vendar pa imajo precej nehvaležno lastnost: poleg visoke cene, se lahko SCSI diski "pohvalijo" z ne ravno nizko temperaturo, ki jo proizvedejo s svojim delovanjem. Proizvajalci ta problem rešujejo tako, da že v samo ohišje, v katerem je disk zaprt, vgrajujejo hladilna rebra, ki naj bi vsaj zasilno odvedla toploto. Naslednja rešitev je nakup posebnih ležišč z ventilatorji, alternativa pa je tudi vodno hlajenje. Projekt vodno hlajenega diska so speljali na priznani strani ProCooling. Izdelovalec vodnega hlajenja je ves postopek lepo poslikal in obrazložil, zakaj se je odločil ravno za tako izbiro hlajenja. Vodno hlajenje diskov je sicer učinkovito, vendar pa v primeru kondenzacije, ki nastopi v notranjosti diska, le-tega lahko vržemo samo še med staro železo .

0 komentarjev

Tiho hlajenje računalnika

Mikhailtech - Stric Mikhail Ivanekov, urednik strani Mikhailtech, je napisal članek o tihem hlajenju vaše beštije. Za ohišje vam priporoča Fong Kai FK-603, ki je že pripravljeno za hlajenje in ima že priložena dva 80 mm ventilatorja. Napajalnik je Enermaxov in je prav tako opremljen z dvema ventilatorjema. Tihi 92 mm ventilator za vhod zraka in "pametni" 80 mm za izhod. Pametni zato, ker deluje samo, če je to potrebno. Hladilnik za disk je, na Slo-techu že omenjeni Coolermastrov Cool Drive 4002. Priporoča še nekaj hladilnikov, med drugimi Blue orba in celo vetilator za monitor. Če si nameravate v kratkem izboljšati hlajenje računalnika, si članek le oglejte. Nekatere od omenjenih komponent boste v Sloveniji sicer težko našli, a vseeno se vam lahko porodi kakšna zanimiva ideja.

3 komentarji

Coolermaster Cool Drive 4002

Mikhailtech - Ko sem zagledal naslov tega testa, sem takoj pomsilil: "Ahh... še ena pocen plastika..." Moje mišljenje se je takoj spremenilo, ko sem videl sliko tega hladilnika za diske. Izgleda res dobro, sestavljen pa je iz dveh delov. Kovinsko ohišje, na katerem je majhen ventilator, in aluminijast nosilec, na katerega privijemo disk. Da bi bilo hlajenje še boljše, so na ohišje nalepili neke vrste termalni trak, ki odvaja toploto s površine diska. Za testiranje so uporabili dva IBMova 30GB diska, povezana v RAID 0. Razlika med diskom v in med diskom zunaj Cool Dirvea je bila celih 17°C pri obremenitvi. Če si želite test ogledati, pojdite sem. Aja, da ne pozabim, design je res dober !

6 komentarjev

Mega ventilator #2

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju so objavili še en primerek umetniškega dela, ki ga je inspiriralo overclockanje in hlajenje. Tokrat ne gre za ventilator, temveč pravi procesorski hladilnik. Kdo ve, mogoče bi ta zadeva celo delovala, če bi jo kdo v resnici naredil. Ne glede na to izgleda res dobro, le tisti [H] na vrhu me malo moti [:\\].

3 komentarji