»

Ati OmegaDrivers 3.8.252

Slo-Tech - Po daljšem premoru, med katerim naj bi avtor teh priljubljenih gonilnikov reševal težave v resničnem življenju, je spet na voljo nova verzija Omega gonilnikov. Temeljijo na Catalyst 6.5 gonilnikih, ker se je avtor odločil Catalyst 6.4 enostavno preskočiti. To ni edini primer, ko je avtor sklenil izpustiti kakšno verzijo. Pogosto je šlo za nestabilne gonilnike, velikokrat pa tudi za časovno stisko. Upamo lahko le, da bo takih situacij čimmanj.

Dobite jih lahko na Omegadrivers, spremembe pa ogledate na tej strani.

Marsikdo se je verjetno zamislil nad prihodnostjo gonilnikov in se spomnil na novico pred časom, ko je avtor skoraj prenehal z izdelavo le-teh. Kakšna je prihodnost Omega gonilnikov?

12 komentarjev

Prenosniki z RAIDom

Slashdot - Intel namerava v svojo prihajajočo mobilno platformo, ki se zaenkrat razvija pod kodnim imenom Napa (naslednik Centrina) vgraditi RAID kontroler. Intelova Matrix RAID tehnologija domuje na obilici plošč z 9xx serijo veznih čipovij, sedaj pa se prav ta tehnologija obeta tudi uporabnikom prenosnikov. S tem pri Intelu ciljajo predvsem na poslovneže, ki v svojih delovnih prenosnikih potrebujejo varnost, RAID pa predstavlja pa tudi premik v igračarskem svetu, saj sprosti največje ozko grlo pri prenosnikih - disk. Večina se jih trenutno vrti pri samo 5400 obratih na minuto, obeta pa se vedno več 7200 rpm diskov, ki bi v RAID 0 polju delali z zelo visoko hitrostjo. Če temu dodate še Geforce Go 7800, dvainpol gigaherčen Pentium M in obilico pomnilnika, dobite odličen igričarski prenosnik. Obvezno preberite novico na bit-tech.net

"Dober dan, eno Napo prosim!"
"Kakšen štedilnik pa imate?"

15 komentarjev

Novi Omega gonilniki so tu

Slo-Tech - Izšli so novi Omega gonilniki, ki temeljijo na uradnih Catalyst 5.6 gonilnikih. Vsebujejo kar precej sprememb in med drugim boste v paketu namesto Radlinkerja našli Ati tray tools, ker se je namreč ChrisW odločil, da Radlinkerja ne bo več razvijal.
Seznam novosti in sprememb najdete tukaj, snamete si jih pa lahko seveda z http://www.omegadrivers.net/

Upam, da bodo spremenjeni Ati Tray Tools dovolj dobra zamenjava za Radlinker, ki je bil res odličen dodatek h gonilnikom

13 komentarjev

Catalyst tudi za prenosnike

The inquirer - Končno se tudi za lastnike prenosnikov z ATI-jevimi grafičnimi karticami bliža dan, ko ne bodo za nove gonilnike več odvisni le od zastarelih verzij, ki jih zraven tlačijo proizvajalci. ATi naj bi namreč pod imenom Catalyst združil tudi gonilnike za družini grafičnih kartic M1x in M2x. Lastniki starejših in operacijskih sistemov, ki v imenu ne vklučujejo "XP", (slednji neglede na model grefične kartice) pa se bodo še vedno morali zatekati k trikom ali Omega-gonilnikom.

3 komentarji

Nov Catalyst 4.11

ATI - Podjetje ATI Technologies Inc. je 12. novembra izdalo nove gonilnike za svoje grafične kartice.

ATI Control Panel je običajne velikosti (26,1 MB), medtem, ko je Control center velik 29,8 MB in je manjši od predhodnih verzij. Z uporabo gonilnikov 4.11 se izboljša delovanje nekaterih iger (Breed, Roller coaster Tycoon 3, Star Wars: KOTOR, Serious Sam ...). Celoten popis sprememb in popravkov je tukaj, bližnjica do strani, kjer je mogoče naložiti zadnjo različico datotek, pa tu.

19 komentarjev

Pomnilniška prepustnost

Overclockers.com.au - Ko šarimo po sistemu v iskanju zadnjih trohic zmogljivosti, slej kot prej naletimo tudi na pomnilniški podsistem. Cilj tako postane čim večja pomnilniška prepustnost. Ampak kaj to sploh je. V tem članku boste našli dobro razlago osnov in dejavnikov, ki jo pogojujejo. Število in raznorodnost vplivov precej otežkočata kvalitetno, ali bolje rečeno celovito, testiranje, razlika med sintetičnimi testi in 'uporabnimi' programi postane v takšnih primerih še očitnejša. Dokaj trdno je zakoreninjeno prepričanje, da je to nekaj slabega, a temu ni nujno vedno tako. Upoštevati je treba deus ex machina. Kaj lahko izide nov gonilnik, ki opazno spremeni rezultate, morebiti presedlate na drug operacijski sistem. Zapletimo stvari še malo. Recimo, da je nov gonilnik nekje hitrejši, spet drugod počasnejši. Kako potem? Sicer ne najbolj reprezentativen, a zato toliko bolj nazoren in vsem poznan, je primer (sintetičnih) grafičnih testov 3D Mark, kjer imata verziji 2001SE in 2003 vsaka svoje 'najljubše'...

2 komentarja

V ATI-jevem templju

DriverHeaven -

Na strani DriverHeaven so spisali zelo zanimiv članek oz. repotražo, ki vas popelje v notranjost enega izmed največjih kanadskih podjetij, imenovanega ATI, ki posluje že od leta 1985. Novinarska ekipa si je smela pogledati ATI-jeve laboratorije in različne razvijalske sobe, poleg tega pa še veliko ljudi, zaslužnih, da je ATI postal tako uspešno podjetje. Preberite si slikovno izredno bogat članek, saj vam obeta pet strani zanimivega branja.



11 komentarjev