»

Adobe Acrobat 9

MacRumors.com - Adobe Acrobat 9 je od danes naprej uradno na voljo za nakup iz Adobove spletne strani. Izbiramo lahko med različicami Acrobat 9 Pro Extended (699 dolarjev), Acrobat 9 Pro (449 dolarjev) in Acrobat 9 Standard (299 dolarjev) za operacijski sistem Windows ter Acrobat 9 Pro za Mac OS X. Nakup je možen tudi v okviru nove različice zbirke Creative Suite 3.3.

Glavne novosti novega Acrobat, ki skrbi za ustvarjanje, upravljanje in pregledovanje dokumentov v standardiziranem zapisu Portable Document Format (PDF) so: shranjevanje spletnih strani v zapis PDF, vstavljanje videa v zapisu FLV in H.264 v PDF, predloge dokumentov in 256-bitno šifriranje.

Adobe Reader 9 bo na voljo v začetku julija, tako da zaenkrat ostaja pri različici 8.1.2.

18 komentarjev

Adobe prevzema Macromedio!

Slashdot - Do konca leta bo sklenjen 3,4 milijarde ameriških dolarjev vreden posel prevzema Macromedie, katerega glavni akter bo Adobe. Kaj bo združitev podjetij, katerih številni izdelki so si v marsičem podobni in konkurenčni, prinesla končnim uporabnikom? Zaenkrat lahko le ugibamo, a na podlagi izjav o zmanjševanju stroškov je pričakovati, da bosta Adobov Photoshop in Illustrator izpodrinila Macromediin Fireworks in Freehand. In po podobnem ključu lahko pričakujemo, da bo Dreamweaver na smetišče zgodovine poslal Adobov GoLive.

Na novico nas je opozoril tudi pramarko.

Monopol?

22 komentarjev

Adobe Reader 7.0 tudi za Linux

Slashdot - Čeprav ga na uradni strani za prenos še ni, je Adobe Reader 7.0 že na voljo tudi za Linux in ga lahko najdete na strežnikih FTP podjetja. Gre za zelo pomemben korak Adoba, ki je v Linuxu prvič ponudil enakovredno orodje kot za Windows. Prejšnje različice so namreč uporabljale predpotopno grafično knjižnico Motif (sedanja GTK2) in so po zmogljivostih zaostajale za različico za Windows. V Linuxu sicer obstaja polno drugih orodij za delo z datotekami PDF, vendar ni nobeno tako zmogljivo. Adobe Reader 7.0 se lahko pohvali tudi s tem, da je izjemno uren, saj se zažene celo hitreje kot različica za Windows.

Kdo ve, morda pa bo Readerju sledilo še katero Adobovo orodje ...

32 komentarjev

Adobe Acrobat 7.0

Google News - Adobe je predstavil novo različico pribljubljenega orodja za ustvarjanje prenosljivih dokumentov PDF, Adobe Acrobat 7.0. Kmalu lahko pričakujemo tudi izid bolj priljubljenega Readerja 7.0, ki ima že pol milijarde uporabnikov in ki bo prvič omogočal manjše spremembe dokumentov PDF, če bo avtor v to privolil. Adobe Acrobat 7.0 Professional, ki naj bi izšel ob koncu leta, bo predvidoma stal okoli 450 ameriških dolarjev.

21 komentarjev

Adobe z novostmi

Monitor - Pri podjetju Adobe so oznanili nakup orodja za delo z zvokom -- Cool Edit Pro. Kupili so ga od podjetja Syntrillium, kjer so orodje razvijali že od samega začetka. Adobe za novo pridobitev načrtuje nekaj sprememb in vključitev v ponudbo ostalih programskih paketov, ki jih že ponuja na trgu. Cool Edit Pro sodeč po temah v našem forumu uporablja marsikdo, tako da upajmo na ohranitev njegove uporabnosti.

Adobe je v teh dneh izdal tudi novo različico zelo priljubljenega bralnika PDF-dokumentov, ki jih je na spletu vedno več -- Adobe Reader 6.0 (znan tudi kot Adobe Acrobat Reader). Nova različica omogoča ogled video posnetkov, animacij Flash in druge multimedijske vsebine v PDF dokumentih, ogled e-knjig, podporo pri organizaciji slikovnega gradiva, tiskanje z brezžičnih naprav ... Dolvleka in izvirna novica.

4 komentarji

Tokratni Lukenj™ je last Adobe Software.

Slo-Tech - Elcomsoft, taisto podjetje, ki je pred časom izdelalo program za kopiranje eBookovja, je objavilo napako v Adobovem programu Library. Slednji deluje kot "elektronska knjižnjica", napaka pa naj bi dovoljevala potencialne DoS napade, ko bi si ljudstvo 'sposodilo' recimo vse mogoče knjige, pa še to za neomejeno dobo. Klik!

Podjetje pa je zapisalo tudi to, da o tej napaki podjetja Adobe sploh niso obveščali; slednje naj bi namreč ob predhodnem opozorilu glede neke druge napake ne reagiralo.

1 komentar