»

Zbirka 10 zastonj PC iger

CNet - Na CNET.com so pripravili zbirko desetih iger za osebne računalnike. V zbirki najdemo nekaj relativno novih iger (America's Army, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory), nekaj starejših (na primer Grand Theft Auto 1 in 2) ter nekaj ZELO starih (triologiji The Zork in The Marathon). Najbolje pa bo, da si kar ogledate celoten seznam iger in tako ugotovite, če vam je katera od njih všeč ter si jo prenesete na svoj računalnik.

13 komentarjev

AFP toži Google zaradi novic!

Google News - Francoska tiskovna agencija AFP je sprožila 17,5 milijonov dolarjev vredno tožbo proti Googlu. Ta na svoji strani Google News prikazuje novice z velikega števila spletnih virov, tudi z AFP, ki ponuja novice le naročnikom. Kljub opozorilom Google ne upošteva njihovih zahtev po prenehanju objave novic, zato so vložili tožbo.

Res pa je, da Google News ne prikazuje cele vsebine, pač pa samo pomanjšane slike, naslove s povezavami do virov in kratko besedilo.

10 komentarjev

Operacijski sistem prihodnosti: Google?

OSNews - Molly Wood, urednica spletnega časopisa CNET.com, razmišlja o prihodnosti računalništva in si želi, da bi iz katerega koli dela sveta dostopila do svojih podatkov in programov. Rešitev vidi v Googlu, ki bi po njenem mnenju lahko postal dobavitelj programske opreme in diskovnih kapacitet za podatke. O tem je začela razmišljati, ko je spoznala, da Google razvija velike količine raznovrstne programske opreme in najema priznane razvijalce z različnih področij programske opreme. Zanimivo!

50 komentarjev

Google novači tudi med Microsoftovci

Slashdot - O tem, da je Google privabil v svoje vrste nekaj razvijalcev Mozille, smo že poročali, svojo najnovejšo "trofejo" pa so " uplenili" kar v Redmondu.

K podjetju, ki je znano predvsem po internetnem iskalniku in ponujanju 1GB velikih poštnih predalov, je namreč prebegnil Marc Lucovsky, nič več in nič manj kot eden od "očetov" vitalnih delov Windows NT. Google o svoji pridobitvi še molči, krožijo pa že špekulacije, da bo Lucovsky, ki je v svojem blogu že povedal nekaj krepkih na račun politike prejšnjega delodajalca, sodeloval pri razvijanju Googlovega novega operacijskega sistema.

Ugibamo lahko, ali so prve podgane začele zapuščati ladjo, ali gre za trojanskega konja (oz. vohuna) ali pa si je Marc preprosto zaželel novega delovnega okolja.

53 komentarjev

Google ne počiva

Google - Google že dolgo več ne skriva svoje ambicioznosti. Uporabnikom je na voljo nekaj precej uporabnih programov, v beta testiranju je iskanje videoposnetkov, pod svoje okrilje je vzel Bena Goodgerja in Darina Fisherja ter sprožil govorice o nastajanju IE-killerja... človek kar ne more verjeti kaj vse se dejansko skriva za povsem preprostim izgledom.

Zdaj pa so v beta testiranju še Google maps. Zadeva sicer pozna le Ameriko, a zato presneto dobro. Omogočeno je iskanje mest, lokacij po naslovu, hotelov, restavracij... v določenem območju, če vnesete dve različni točki pa vam poišče tudi najkrajšo pot med njima ter jo dopolni z navodili.

Se na obzorju kažejo zametki internetnega monopola?
Googlu je uspelo dovolj podrobno zajeti celo Ameriko. Je kriva zgolj moja kratkovidnost ali kaj podobnega za Slovenijo že obstaja? [:\\]

40 komentarjev

Google ponovno napada.

Slo-Tech - Očitno je da ne mine dan brez dogajanja v Googleplexu. Po, recimo temu, uspešni splavitvi Google namiznega iskanja so se spravili nad knjižnice. Kar nekaj strani namreč poroča, da Google namerava v sklopu svojega iskalnika ponuditi vsebino petih ameriških knjižnic (Harvard, Stanford, Univerza v Michiganu, Univerza v Oxfordu in Javna knjižnica mesta New York (New York Public Library)) v digitalni obliki.

Uporabnik bo nad zadetki svojega iskanja dobil seznam knjižnih del, ki se tičejo te tematike. S klikom na delo bo dobil možnost prebiranja vseh javno objavljenih del oz. kratek povzetek vsakega avtorskega (torej s copyright-om zaščitenega) dela. Celoten projekt digitalizacije zna biti kar zalogaj za Google, saj samo univerza v Michiganu vsebuje 7 milionov del (Google ocenjuje da bo digitalizacija UM trajala šest let).

Zanimivo bo videti, kakšen bo odgovor MSN in Yahoo - v vsakem primeru je pa očitno, da so ostali iskalniki več ali manj tisti, ki Googlu sledijo.

Pa vi? Ste že kdaj...

17 komentarjev

High-end sistemi

AnandTech - Na Anandtechu so obdelali visokozmogljive sisteme, z različnih področij (profesionalni, igričarski, ...). Že ob pogledu na specifikacije bodo nekateri gotovo začeli izločati hektolitre sline, saj gre za same vrhunske komponente. V temu članku Celeroni, Voodooji in podobna socialna šara odpadejo. Če imate ogromno denarja in ga uporabljate namesto "sekret papirja", potem brž preberite ta članek in hop v trgovino po nov računalnik. Ostali boste (bomo) članek prebrali bolj zaradi tega, ker se bližajo počitnice in boste (bomo) imeli veliko časa za sanjarjenje o nedosegljivih stvareh. Ah ja ...

0 komentarjev