»

Komercialna storitev sledenja mobilnim telefonom že na voljo

Slashdot - Kot poročajo pri CNet news, bo Verizon, drugi največji ameriški ponudnik mobilne telefonije, naslednji teden pričel komercialno ponujati storitev sledenja uporabnikom mobilnih telefonov.

Sistem (vsaj uradno) ni namenjen boju proti teroristom, pač pa staršem, ki bodo lahko spremljali, kje se gibljejo njihovi otroci. Starši bodo to lahko preverili s pomočjo storitve, ki bo lokacije mobilnih telefonov njihovih otrok izrisala na zemljevidu (na računalniku ali na mobilni napravi). Poleg tega pa bodo lahko zamejili območje kje se njihovi otroci smejo gibati - in če bodo območje zapustili, bodo starši o tem obveščeni s SMS sporočilom. Osnovna storitev bo stala slabih 10 USD, razširjena, ki omogoča nastavljanje mej dovoljenega gibanja pa slabih 20 USD.

Mobilni operaterji v ZDA morajo storitev določanja lokacije mobilnega telefona od leta 2005 zagotavljati v primeru klicev na 911 (podobno storitev morajo zagotavljati slovenski operaterji ob klicu na 113), sedaj pa so jo začeli še...

43 komentarjev

Primerjalni test antivirusnih programov

Overclockers.com - Ste se že kdaj spraševali, kateri od vseh možnih antivirusnih programov je najboljši? Na Overclockers.com so se odločili da zadevi pridejo do dna in stestirajo antivirusne programe, ki so trenutno na voljo.

Rezultati testa so vsekakor zanimivi, najbolj pa je presenetljivo, kakšne razlike so med posameznimi programi. Branje seveda priporočljivo, če se želite karseda dobro zaščititi pred vso kopico virusov, ki razsajajo naokoli.

15 komentarjev

Prvi virus za mobilne telefone, ki se širi preko MMS in bluetootha

24 ur - Commwarrior.A je ime novega virusa, ki straši po omrežjih mobilne telefonije.

Bojevnik je črv, ki rije po mobilnikih z operacijskim sistemom Symbian Series 60. Za širjenje uporablja sporočila MMS in bluetooth. Ko z njim okužimo telefon, seveda takoj začne iskati druge telefone, ki so dosegljivi preko bluetootha, hkrati pa prečeše še imenik in tako na dva načina potrka na mobilnike vaših prijateljev in znancev ter naključnih 'blizu sedečih' neznancev z Modrimzobom™ ;)

Datoteke imajo končnico .sis, imena se v primeru bluetootha naključno spreminjajo, pri uporabi...

17 komentarjev

Odkrili prvi virus na mobilnikih

News.com.au - Iz antivirusne programske hiše Kaspersky sporočajo, da so identificirali prvi virus, ki napada mobilne telefone in se širi po operacijskih sistemih Symbian (uporabljen v mobitelih Nokia) preko modrega zoba. Imenuje Cabir, vse kar naredi pa je, da na pozdravnem zaslonu izpiše beseda Caribe in se nato razpošlje na vse dosegljive telefone, ki ustrezajo zgoraj naštetim standardom. Zdravila ta trenutek še ni.

Odštevanje do prvega antivirusnega programa za mobilnike se je začelo ...

15 komentarjev

Zanimiva zgodba

Overclockers Australia - Virus W32.Sobig.F, ki je marsikomu povzročil malce preglavic, naj bi imel še drugo fazo - 22. avgusta ob 19:00 UTC naj bi se namreč aktivirala druga faza, v kateri naj bi se virus povezal na enega od 20 strežnikov in z njega prenesel ter pognal program. Strežniki so bili pravočasno ustavljeni, ostala pa je zanimiva zgodbica o boju z virusom, ki se bere kot kak scenarij za film iz poznih 80-ih let.

8 komentarjev

Mobilna kamera CommuniCam ™ MCA-25

SonyEricsson - SonyEricsson je predstavil novo kamero z imenom CommuniCam™ MCA-25. Kompatibilna bo z novimi telefoni SonyEricsson T200, T300 in T600. Narejena je iz lahkih materialov ter po besedah SonnyEricsonn-a uporabna za nemalo stvari. Ima ločljivost 640 x 480, kar pa je za tovrstno mobilno kamero kar veliko, sliko pa zajame v 24-bitni barvni tehniki. Omogoča nam tudi predogled slike na zaslonu ali preko kukala kamere.
Poigramo pa se lahko še s številnimi zabavnimi efekti, ki jih lahko dodajamo slikam. Nastale slike pošljemo prek MMS-a ali e-maila. Klik!Kaj je to, na zaslonu cegla...

2 komentarja

Nov virus na pohodu (W32.Goner.A@mm)

Slo-Tech - Ker sem trenutno v šoli, se mi svojih novic ne ljubi pisat, zato objavljam vaše. Ta je od Mateja Kovačiča.

Spet nov virus, ki se širi podobno kot ostali iz družine @mm, le s to razliko, da ta virus uniči tudi antivirusni program in firewall - pobriše datoteke vseh znanih protivirusnih programov in požarnih zidov. Če se okužite, lahko zlobni hekerji vaš računalnik uporabijo za DOS. To jim sicer verjetno ne bo uspelo, saj naj bi administracija virusa potekala preko IRC kanala, ki pa je že zablokiran. Ocenjujejo, da je virus okužil že preko 100.000 računalnikov. Orodje za odstranitev virusa najdete tukaj!. Klik!

18 komentarjev